Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο σύγχρονου κοσμήματος στην el.marnerigalerie

Σεμινάριο σύγχρονου κοσμήματος στην el.marnerigalerie

Η el.marnerigalerie, η πρώτη γκαλερί Σύγχρονου κοσμήματος στην Ελλάδα, προγραμματίζει ένα σεμινάριο σύγχρονου κοσμήματος από τον προσεχή Σεπτέμβριο.


Η el.marnerigalerie φιλοξενεί εδώ και δύο δεκαετίες δημιουργούς που εκφράζουν μέσα από τις δημιουργίες τους γνώση, ευαισθησία, άποψη και διαφορετική στάση ζωής . Η μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο του δημιουργικού κοσμήματος, δίδαξε στην Ελένη Μαρνέρη ότι η πολυτιμότητα του δεν περιορίζεται στην υψηλή αισθητική του αξία, ως στολίδι, αλλά επεκτείνεται και στην ιστορία που κουβαλάει μέσα του το κάθε κόσμημα, μέσα από την γνώση, τις σκέψεις και τα ερεθίσματα του δημιουργού του.


Με επιθυμία να μυήσει τους νέους καλλιτέχνες στη σύγχρονη άποψη και τάση του εικαστικού κοσμήματος,  ξεκινά  με τους συνεργάτες της Πόλυ Νικολοπούλου και Γιάννη Σιώτη έναν ολοκληρωμένο κύκλο σεμιναρίων εικαστικού κοσμήματος.          


Τα el.marneriseminars με πειραματισμούς, γνώσεις και δημιουργικότητα εστιάζουν στη μεθόδευση και καλλιέργεια της σκέψης, στην ελεύθερη ατομική έκφραση, στη γνώση και επεξεργασία των υλικών, στην εξέλιξη των τεχνικών και στη προετοιμασία φοίτησης στο εξωτερικό.


Εισηγητές: Γιάννης Σιώτης - Πόλυ Νικολοπούλου

Αναζητώντας την προσωπική τους πορεία στο σύγχρονο κόσμημα ο Γιάννης Σιώτης αποφοίτησε από το UCA Rochester Kent το 2006 ολοκληρώνοντας σπουδές bachelor και master, όπου στη συνέχεια παρακολούθησε workshop με τον Robert Smit στην σχολή Alchimia στη Φλωρεντία της Ιταλίας και η Πόλυ Νικολοπούλου αποφοίτησε από την Alchimia το 2008 ολοκληρώνοντας σπουδές και Quaternitas με tutor τον Manfred Bischoff. Και οι δυο έχουν πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό και την Ελλάδα.

www.polynikolopoulou.gr   - www.siotisdesign.com

Προέρχονται από δύο σχολές σύγχρονου κοσμήματος με αρκετές διαφορετικές οπτικές αλλά με πολλά βασικά στοιχεία κοινά, όπως η εξάσκηση της δημιουργικότητας και της ελεύθερης σκέψης, η έρευνα, η τεχνική κατάρτιση καθώς και η καλλιέργεια της μοναδικότητας του κάθε ατόμου ξεχωριστά αλλά και στο σύνολο.

Με διάθεση για ανάπτυξη του σύγχρονου κοσμήματος στην Ελλάδα και εντοπίζοντας τα κοινά αυτά σημεία, ο Γιάννης Σιώτης και η Πόλυ Νικολοπούλου θέλησαν να συνυπάρξουν στα  el.marneriseminars για να επικοινωνήσουν τις γνώσεις, το πάθος και τις εμπειρίες τους για το σύγχρονο κόσμημα.


Μαθήματα:  Σχεδιασμός - Έρευνα- Κατασκευή, Ιστορία Τέχνης
Σχεδιασμός -έρευνα- κατασκευή: Γιάννης Σιώτης - Πόλυ Νικολοπούλου
Ιστορία τέχνης: Παντελής Τσάβαλος


Διάρκεια μαθημάτων: 29 Σεπτεμβρίου 2014 - 05 Ιουνίου 2015

2 τμήματα 10 ατόμων/πρωί ή απόγευμα/από 4 ώρες καθημερινά/10.00-14.00 ή 17.00-21.00

Ιστορία της Τεχνης: 2 Πέμπτες το μηνα

Σχετικές ειδήσεις
Συνάντηση του Αριστείδη Μπαλτά με τους εποπτευόμενους φορείς του Σύγχρονου Πολιτισμού
04.11.2016 11:29
Ο συντονισμός δράσεων, η ανάληψη καινοτόμων πρωτοβουλιών και οι συνέργειες, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά την συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά με τους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων, τους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές και Διευθυντές όλων των εποπτευόμενων φορέων του τομέα του Σύγχρονου Πολιτισμού.
Από άκρη σε άκρη: σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Πέρσα Σταματοπούλου στον Κινητήρα
01.11.2016 10:23
Η Πέρσα Σταματοπούλου παρουσιάζει στον Κινητήρα το σεμινάριο σύγχρονου χορού, με τίτλο Από άκρη σε άκρη.
Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Η φυσιογνωμία του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα εντός και εκτός των θεσμών
18.07.2016 16:50
Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 στην Αίθουσα Διδακτική της Τέχνης της Α.Σ.Κ.Τ. θα λάβει χώρα συζήτηση με τίτλο «Η φυσιογνωμία του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα εντός και εκτός των θεσμών», στο πλαίσιο των Παράλληλων Δράσεων του Ελληνικού Φεστιβάλ.
Σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Ανθή Θεοφιλίδου στον Κινητήρα
27.06.2016 12:27
Ο Κινητήρας διοργανώνει ένα σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Ανθή Θεοφιλίδου από τις 11 έως τις 15 Ιουλίου 2016.
Ο Θανάσης Λάλας και τα έργα του στις εκδηλώσεις i-Dentities από το i-D
10.03.2016 15:26
Με τη σειρά εκδηλώσεων i-Dentities, το i-D προβάλλει, παρουσιάζει και φέρνει σε επαφή με το ευρύ κοινό σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς και καλλιτέχνες, που αφήνουν έντονο το αποτύπωμά τους στο χώρο της μόδας, του κοσμήματος και της τέχνης.