Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Θερινό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Θεατρικής Αγωγής για παιδιά από το Κ.Θ.Β.Ε

Θερινό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Θεατρικής Αγωγής για παιδιά από το Κ.Θ.Β.Ε

Οι πρόβες για το έργο «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες» του Ιουλίου Βερν, που θα παρουσιαστεί από την Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2014-2015, έχουν ήδη ξεκινήσει.


Όπως και όταν γράφτηκε το έργο - που αρχικά εκδόθηκε σε επεισόδια-  έτσι και η ιστορία του Φιλέα Φογκ στο ταξίδι του στο κόσμο, θα παρουσιαστεί σε τρία αυτελή επεισόδια-παραστάσεις. Πρόκειται για μια περιπέτεια ενάντια στο χρόνο μέσα από διαφορετικούς τόπους και πολιτισμούς με στόχο τη γνώση και την αποδοχή της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας. Σε κάθε επεισόδιο οι μικροί και μεγάλοι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους ήρωές τους σε νέες περιπέτειες.


Η προετοιμασία των παραστάσεων στηρίζεται στην ομαδικότητα και στην συνδημιουργία. Έτσι το ΚΘΒΕ άνοιξε από τις 15 Ιουλίου της πόρτες του στους μικρούς του φίλους. Παιδιά ηλικίας από 10 έως 14 ετών,  συμμετέχουν σε ένα  δωρεάν θερινό εκπαιδευτικό εργαστήριο ως μέλη μιας μεγάλης ομάδας εργασίας, παρακολουθώντας  και συμμετέχοντας  ενεργά στις πρόβες  και στην προετοιμασία των παραστάσεων. Ταυτόχρονα,  παρακολουθούν σεμινάρια δημιουργικής γραφής, σκηνοθεσίας, χορογραφίας και κατασκευής σκηνικών και κουστουμιών με άξονα πάντα το έργο του Βερν. Στόχος είναι οι εκπαιδευόμενοι να γνωρίσουν τη δημιουργική διαδικασία προετοιμασίας μιας θεατρικής παραγωγής και να συμμετέχουν ενεργά στο τελικό αποτέλεσμα. Τα θερινά εκπαιδευτικά εργαστήρια θα διαρκέσουν μέχρι τέλος Αυγούστου και θα ακολουθήσουν δωρεάν χειμερινά εκπαιδευτικά εργαστήρια σε δημοτικά σχολεία της Βορείου Ελλάδος.
 

Την ιδέα, το συντονισμό και το στήσιμο του όλου προγράμματος έχουν οι : Στέλιος Χατζηαδαμίδης (σύλληψη ιδέας-θεατρική διασκευή-δημιουργική γραφή), Τατιάνα Μύρκου (σκηνοθεσία), Κατερίνα Παπαγεωργίου (σκηνογραφία-ενδυματολογία), Ιωάννα Μήτσικα (χορογραφία). Το οπτικοακουστικό υλικό των εργαστηρίων καλύπτει η Πέλλα Μακροδημήτρη.


Το Θερινό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Θεατρικής Αγωγής για παιδιά πραγματοποιείται σε τρεις περιόδους:

1η περίοδος: 15 Ιουλίου-25 Ιουλίου, διάρκεια: 15 ώρες
με συμμετοχή 40 παιδιών 1ης και 2ας Γυμνασίου

2η περίοδος: 29 Ιουλίου-9 Αυγούστου, διάρκεια: 15 ώρες
με συμμετοχή 40 παιδιών 5ης και 6ης Δημοτικού

3η περίοδος: 19 Αυγούστου-30 Αυγούστου, διάρκεια: 15 ώρες
με συμμετοχή 40 παιδιών 5ης και 6ης Δημοτικού

Σχετικές ειδήσεις
Θεσσαλονίκη, η πολυπόθητη πόλη: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
04.01.2017 14:10
To νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.
Οι Άθλιοι: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
13.10.2016 15:47
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του πολιτική παρουσιάζει θεατροποιημένα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία με την υποστήριξη των Δήμων.
Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση ξεκινά και πάλι το ταξίδι του!
22.09.2016 16:39
Το Ίδρυμα Ωνάση προσκαλεί παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους, να συμμετέχουν στο εργαστήρι «Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό». Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχή χρονιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ για 3η συνεχή χρονιά θα ταξιδέψει σε νέους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.
Θερινό εικαστικό εργαστήριο για παιδιά στην Casa Bianca
30.06.2016 15:16
Θερινό εικαστικό εργαστήριο που απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης από τις 4 Ιουλίου έως τις 29 Ιουλίου 2016.
Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για παιδιά από το ΚΘΒΕ
27.05.2016 17:12
«Αυτό το Καλοκαίρι πάμε Διακοπές στο… Θέατρο!» Από τις 21 Ιουνίου έως 9 Σεπτεμβρίου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σας ταξιδεύει σ’ έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας όπου τα παιδιά μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους.