Δυο ξεχωριστοί όσο και διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι συναντώνται στη συναυλία που φιλοξενεί το Sani Festival, με τη Λαϊκή Ορχήστρα ‘Μίκης Θεοδωράκης’ και τους Βασίλη Λέκκα, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Γιώτα Νέγκα και Σοφία Παπάζογλου.

Δυο κόσμοι… Εκείνος του «πατριάρχη» του ρεμπέτικου Βασίλη Τσιτσάνη (1915-1984) με εκείνον του παγκοσμίως αναγνωρισμένου Μίκη Θεοδωράκη (γεν. 1925). Και οι δυο υπηρέτησαν με αξιοσύνη τη λαϊκή μουσική του τόπου, ο καθένας με το δικό του τρόπο, με τα δικά του μουσικά εφόδια. Ωστόσο η λαϊκή μουσική τους σκέψη κάπου συναντιέται. Ο Μίκης Θεοδωράκης ανέπτυξε πολύπλευρη μουσική δράση, η οποία καλύπτει όλο σχεδόν το φάσμα της τέχνης των ήχων. Η λαϊκή μουσική, όμως, ήταν αυτή που του έδωσε τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με τον παντού στον κόσμο Ελληνισμό. Δεν μοιάζει, λοιπόν,  αταίριαστη η συνύπαρξη των τραγουδιών των δυο μεγάλων μουσικών δημιουργών, όπως αυτή που επιχειρείται σε αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα. Αντίθετα, συνυφασμένα τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη δημιουργούν ένα σαγηνευτικό μουσικό πλέγμα, ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ακρόασης, ικανό να προκαλέσει ευφορία και συγκίνηση μαζί.
Τα διαχρονικά τραγούδια των δυο δημιουργών, που έχουν εξασφαλίσει προ πολλού μια θέση στη μνήμη, αλλά και στην καρδιά, θα ερμηνεύσουν τέσσερις πανάξιοι τραγουδιστές: ο Βασίλης Λέκκας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Γιώτα Νέγκα και η Σοφία Παπάζογλου. Τις ερμηνείες τους θα συνοδεύσει η Λαϊκή Ορχήστρα ‘’Μίκης Θεοδωράκης’’.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1997 από μουσικούς-συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του, με στόχο την ανάδειξη του έργου του Μίκη Θεοδωράκη το οποίο και προσπαθεί να το επιτύχει με συναυλίες, παραστάσεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις και ηχογράφηση δίσκων.

Και έπεται συνέχεια.

H μουσική είναι συναίσθημα. Μεταδώστε το.

Καλλιτεχνική Διευθύντρια Sani Festival Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη