Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η Ιωάννα Φόρτη και το Αθηναϊκό Κουϊντέτο "Δημήτρης Δούνης" στο Μέγαρο Γκύζη

Η Ιωάννα Φόρτη και το Αθηναϊκό Κουϊντέτο

Η μουσική διαδρομή του φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη ξεκινά στις 4 Αυγούστου με μια ξεχωριστή συναυλία , μια μουσική συνύπαρξη της σημαντικής τραγουδίστριας και μεσόφωνου Ιωάννας Φόρτη και του Αθηναϊκού Κουϊντέτου «Δημήτρης Δούνης».


Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κουϊντέτο νυκτών εγχόρδων που ιδρύθηκε το 2009 προς τιμήν ενός από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους του μαντολίνου, μέλος της περίφημης «Αθηναϊκής Μαντολινάτας» του Νικόλαου Λάβδα. Το πρόγραμμα του κουϊντέτου περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα έργων ξεκινώντας από το μπαρόκ και τον Vivaldi, την ναπολιτάνικη ταραντέλα του Raffaele Calace, την Chitarrata του Σπύρου Σαμάρα, μέχρι τη σύγχρονη κινηματογραφική μουσική (του Nicola Piovani από την ταινία La Vita e bella) αλλά και το Κονσέρτο του Μάνου Χατζιδάκι.


Η Ιωάννα Φόρτη, από τις πλέον έμπειρες και ευέλικτες Ελληνίδες τραγουδίστριες, έχει διακριθεί σε ένα ασυνήθιστα ευρύ και ετερόκλητο ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει όπερα , οπερέτα , μουσική μπαρόκ, λόγια, έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική, μιούζικαλ και μουσική ροκ.
 

Στη συναυλία στο Μέγαρο Γκύζη θα συμπράξει, ως guest star, με το Αθηναϊκό Κουϊντέτο ο Ιταλός rising star στο μαντολίνο Raffaele La Ragione.
 

Ιωάννα Φόρτη, μεσόφωνος
Αθηναϊκό Κουϊντέτο «Δημήτρης Δούνης»:
Γιώργος Γουμενάκης, μαντολίνο
Μιχάλης Σιδηρόπουλος, μαντολίνο
Γιάννης Γουμενάκης, μάντολα
Γιώργος Θεοδωρόπουλος, μαντολοτσέλο
Βασιλική Λεοντάρη, κλασική κιθάρα
 
Guest star:
Raffaele La Ragione, μαντολίνο

Σχετικές ειδήσεις
Δημήτρης Λιόλιος,
20.10.2016 12:49
Ο Δημήτρης Λιόλιος έπειτα από τις συνεργασίες του με τη Σοφία Βόσσου, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Πάνο Μουζουράκη, επιστρέφει, γράφοντας τη μουσική και ερμηνεύοντας μέσα από τους στίχους που έγραψε η Ζωή Γρυπάρη , γνωστή για τις επιτυχίες της με σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές.
Οι aMUSEment στο Μέγαρο Γκύζη
19.08.2016 13:57
Την Τρίτη 23 Αυγούστου, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη περιλαμάνει μία συναυλία με τα μέλη της επιτροπής του Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού “TheMuse”, ο οποίος θα αναλάβει να συνεχίσει τα μουσικά δρώμενα του Μεγάρου Γκύζη, την επόμενη ημέρα.
Με δυο κιθάρες...: Τα Κίτρινα Ποδήλατα στο Μέγαρο Γκύζη
10.08.2016 17:09
Τα Κίτρινα Ποδήλατα θα εμφανιστούν την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 στο Μέγαρο Γκύζη στη Σαντορίνη για μία συναυλία με special guest τον Βασίλη Καζούλη.
Οι M.A.t.E. παρουσιάζουν το Transitions live στο Ρομάντσο
05.04.2016 09:56
Το Σάββατο 16 Απριλίου οι M.A.t.E ή αλλιώς Μeetings Along the Edge θα παρουσιάσουν ζωντανά, για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, το νέο τους δίσκο με τίτλο "Transitions", στο Ρομάντσο.
Ο Δημήτρης Μπάσης με τη Σοφία Κουρτίδου στο
18.03.2016 12:37
Ο Δημήτρης Μπάσης και η Σοφία Κουρτίδου συμπράττουν σε μια μουσική παράσταση με ήχους μοντέρνους, έντεχνους αλλά και λαϊκούς, για δύο παραστάσεις στον "Ρυθμός Stage" τα Σάββατα 2 και 9 Απριλίου.