Η μουσική διαδρομή του φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη ξεκινά στις 4 Αυγούστου με μια ξεχωριστή συναυλία, μια μουσική συνύπαρξη της σημαντικής τραγουδίστριας και μεσόφωνου Ιωάννας Φόρτη και του Αθηναϊκού Κουϊντέτου «Δημήτρης Δούνης».

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κουϊντέτο νυκτών εγχόρδων που ιδρύθηκε το 2009 προς τιμήν ενός από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους του μαντολίνου, μέλος της περίφημης «Αθηναϊκής Μαντολινάτας» του Νικόλαου Λάβδα. Το πρόγραμμα του κουϊντέτου περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα έργων ξεκινώντας από το μπαρόκ και τον Vivaldi, την ναπολιτάνικη ταραντέλα του Raffaele Calace, την Chitarrata του Σπύρου Σαμάρα, μέχρι τη σύγχρονη κινηματογραφική μουσική (του Nicola Piovani από την ταινία La Vita e bella) αλλά και το Κονσέρτο του Μάνου Χατζιδάκι.

Η Ιωάννα Φόρτη, από τις πλέον έμπειρες και ευέλικτες Ελληνίδες τραγουδίστριες, έχει διακριθεί σε ένα ασυνήθιστα ευρύ και ετερόκλητο ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει όπερα, οπερέτα, μουσική μπαρόκ, λόγια, έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική, μιούζικαλ και μουσική ροκ.
 

Στη συναυλία στο Μέγαρο Γκύζη θα συμπράξει, ως guest star, με το Αθηναϊκό Κουϊντέτο ο Ιταλός rising star στο μαντολίνο Raffaele La Ragione.
 

Ιωάννα Φόρτη, μεσόφωνος
Αθηναϊκό Κουϊντέτο «Δημήτρης Δούνης»:
Γιώργος Γουμενάκης, μαντολίνο
Μιχάλης Σιδηρόπουλος, μαντολίνο
Γιάννης Γουμενάκης, μάντολα
Γιώργος Θεοδωρόπουλος, μαντολοτσέλο
Βασιλική Λεοντάρη, κλασική κιθάρα
 
Guest star:
Raffaele La Ragione, μαντολίνο