Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Η Ιωάννα Φόρτη και το Αθηναϊκό Κουϊντέτο "Δημήτρης Δούνης" στο Μέγαρο Γκύζη

Η Ιωάννα Φόρτη και το Αθηναϊκό Κουϊντέτο

Η μουσική διαδρομή του φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη ξεκινά στις 4 Αυγούστου με μια ξεχωριστή συναυλία , μια μουσική συνύπαρξη της σημαντικής τραγουδίστριας και μεσόφωνου Ιωάννας Φόρτη και του Αθηναϊκού Κουϊντέτου «Δημήτρης Δούνης».


Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κουϊντέτο νυκτών εγχόρδων που ιδρύθηκε το 2009 προς τιμήν ενός από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους του μαντολίνου, μέλος της περίφημης «Αθηναϊκής Μαντολινάτας» του Νικόλαου Λάβδα. Το πρόγραμμα του κουϊντέτου περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα έργων ξεκινώντας από το μπαρόκ και τον Vivaldi, την ναπολιτάνικη ταραντέλα του Raffaele Calace, την Chitarrata του Σπύρου Σαμάρα, μέχρι τη σύγχρονη κινηματογραφική μουσική (του Nicola Piovani από την ταινία La Vita e bella) αλλά και το Κονσέρτο του Μάνου Χατζιδάκι.


Η Ιωάννα Φόρτη, από τις πλέον έμπειρες και ευέλικτες Ελληνίδες τραγουδίστριες, έχει διακριθεί σε ένα ασυνήθιστα ευρύ και ετερόκλητο ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει όπερα , οπερέτα , μουσική μπαρόκ, λόγια, έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική, μιούζικαλ και μουσική ροκ.
 

Στη συναυλία στο Μέγαρο Γκύζη θα συμπράξει, ως guest star, με το Αθηναϊκό Κουϊντέτο ο Ιταλός rising star στο μαντολίνο Raffaele La Ragione.
 

Ιωάννα Φόρτη, μεσόφωνος
Αθηναϊκό Κουϊντέτο «Δημήτρης Δούνης»:
Γιώργος Γουμενάκης, μαντολίνο
Μιχάλης Σιδηρόπουλος, μαντολίνο
Γιάννης Γουμενάκης, μάντολα
Γιώργος Θεοδωρόπουλος, μαντολοτσέλο
Βασιλική Λεοντάρη, κλασική κιθάρα
 
Guest star:
Raffaele La Ragione, μαντολίνο

Σχετικές ειδήσεις
Οι M.A.t.E. παρουσιάζουν το Transitions live στο Ρομάντσο
05.04.2016 09:56
Το Σάββατο 16 Απριλίου οι M.A.t.E ή αλλιώς Μeetings Along the Edge θα παρουσιάσουν ζωντανά, για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, το νέο τους δίσκο με τίτλο "Transitions", στο Ρομάντσο.
Ο Δημήτρης Μπάσης με τη Σοφία Κουρτίδου στο
18.03.2016 12:37
Ο Δημήτρης Μπάσης και η Σοφία Κουρτίδου συμπράττουν σε μια μουσική παράσταση με ήχους μοντέρνους, έντεχνους αλλά και λαϊκούς, για δύο παραστάσεις στον "Ρυθμός Stage" τα Σάββατα 2 και 9 Απριλίου.
Το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών της Κ.Ο.Α. στο Gazarte
02.02.2016 15:41
Χωρίς αμφιβολία πολλές από τις μελωδίες που έχουν κατά καιρούς γραφτεί για όπερες (συμπεριλαμβανομένων, σε κάποιες από αυτές και δη στις γαλλικές όπερες, χορευτικών «στιγμιοτύπων») είναι ακαταμάχητα γοητευτικές και εξαιρετικά δημοφιλείς. Μερικές από τις χαρακτηριστικότερες επέλεξαν οι πέντε εκλεκτοί μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που απαρτίζουν το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών. Και τις παρουσιάζουν μέσα από ευφυείς μεταγραφές στη συναυλία μουσικής δωματίου που θα δώσουν τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στις 21.00, στον πολυχώρο Gazarte.
Ο Δημήτρης Καλαντζής στα Jazz Sundays του Gazarte
20.11.2015 12:48
Ο Δημήτρης Καλαντζής και το κουιντέτο του εγκαινιάζουν τα Jazz Sundays του Gazarte την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015.
Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης για δύο εμφανίσεις στο
05.11.2015 14:58
Ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης έρχεται στην Αθήνα για δύο ακόμη συναντήσεις με το αγαπημένο του κοινό. Τα Σάββατα 28 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στη μουσική σκηνή του "Ρυθμός Stage".