Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Έπεα Πτερόεντα του Άρη Ρέτσου, σε μία εκτέλεση για την Πανσέληνο

Έπεα Πτερόεντα του Άρη Ρέτσου, σε μία εκτέλεση για την Πανσέληνο

Μετά το όρος και τα ύψη του Πηλίου, το «Πολυώνυμο» και η παράσταση «Έπεα Πτερόεντα» με τον Α. Ρέτσο, επιστρέφει στην Αθήνα για τους φίλους και τις φίλες που θα βρίσκονται εδώ… για μια έκτακτη Σεληνιακή γιορτινή μάζωξη (με ποτό!).


Ψηλά πάλι, και στον 7ο όροφο του Συνεργατικού στούντιο / Λάθος Κίνηση για μία ειδική εκτέλεση από τον Α. Ρέτσο, και στην άλλη πλευρά, τη μυστηριακή…  του Διονυσιακού αυτού φεγγαριού. Ταράτσα… και κάτω η Αθήνα… φωτισμένη, νύχτα! Πανσέληνος!


Φωτεινοί και σκοτεινοί συνάμα θιασώτες, του κόκκινου… για μας, και Οργιαστικού Διονυσιακού ολόγιομου Φεγγαριού, μακριά πέρα και κόντρα  στα «χλωμά, αυγουστιάτικα, ήρεμα βράδια»,  η φόρμα της παράστασης  ηθελημένα και για πρώτη φορά, διαλύεται, συγχέεται, ενώνεται και παρασύρεται από μουσικές εμβόλιμες, ακολουθώντας το μεθυστικό, οργιαστικό φως της Πανσελήνου.


Έτσι, ασημένιες, αλλοιωμένες, στριγγές φράσεις πιάνου παρεμβαίνουν στο λόγο της Ηλέκτρας, ένα χθόνιο, πνευστό  ντιτζεριντού  Αυστραλών ιθαγενών μοιράζεται τη νύχτα με τον Αγαμέμνονα, λευκός αέρας κυματίζει στις φωνές του Χορού, ενώ κρουστά γιαπωνέζικα ασημίζουν στο κόκκινο φεγγάρι…. και στο κρασί στο χέρι των θεατών…


Έτσι… και ειδικά πάλι για την παράσταση και την εκτέλεση αυτή,  η μουσική , το κρασί και το ολόγιομο Φεγγάρι θα πλαισιώσουν όλη την εκδήλωση , όσο αυτή κρατήσει…

Όσοι πιστοί… βουρρρ…!

Σχετικές ειδήσεις
25 χρόνια Άγαμοι Θύται με νέα έκτακτη παράσταση λόγω εορτών στο Passport Κεραμεικός
28.12.2016 10:59
Οι Άγαμοι Θύται γιορτάζουν 25 Χρόνια παρουσιάζοντας στο Passport Κεραμεικός μία καινούρια συλλεκτική παράσταση. Για την περίοδο των γιορτών θα εμφανιστούν εκτάκτως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016.
Η Κατερίνα επιστρέφει για 3η χρονιά στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου
27.10.2016 15:31
Η παράσταση του Γιώργου Νανούρη που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς, μετά και τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη όπου την παρακολούθησαν περισσότεροι από 8.000 θεατές μέσα σε τρεις 3 εβδομάδες, επιστρέφει στην Αθήνα για 3η χρονιά, από τις 5 Δεκεμβρίου και μόνο για 12 παραστάσεις.
About Sex: Το επιτυχημένο stand-up comedy σόου της Κατερίνας Βρανά επιστρέφει στο 104
08.09.2016 14:33
Μετά από μία θριαμβευτική σεζόν στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, η αγαπημένη παράσταση της Κατερίνας Βρανά με τίτλο «About Sex» επιστρέφει στις 28 Σεπτεμβρίου 2016 για ένα τελευταίο κύκλο παραστάσεων στην Κεντρική Σκηνή του 104.
Ημερολόγια Αλληλεγγύης: Μια παράσταση για τους πρόσφυγες στο Θέατρο Τέχνης
06.06.2016 12:57
Το Θέατρο Τέχνης μας προσκαλεί στην παράσταση Ημερολόγια Αλληλεγγύης, μια παράσταση για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Μυτιλήνη μέσα από τα ημερολόγια των Χρηστού Αγγελάκου και Γιώργου Τυρίκου-Εργά.
Το Ψάρι επιστρέφει στο Booze
21.03.2016 11:12
Το Ψάρι, η παράσταση που τόσο αγαπήθηκε από κοινό και δημοσιογράφους, επιστρέφει στη σκηνή του Booze Cooperativa.