Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Η Φάμπρικα Ουτοπίας στην Άνδρο

Η Φάμπρικα Ουτοπίας στην Άνδρο

Μετά από μια σειρά καλλιτεχνικών δράσεων (εκθέσεις φωτογραφίας, συναυλίες , ποίηση κλπ.), σεμιναρίων ημερίδων, παραστάσεων και προβολών δημιούργησε, ανέπτυξε και εφάρμοσε τη θεματική "Η Ουτοπία είναι νησί", στις όμορφες περιοχές της Άνδρου.


Αφού λοιπόν καταφέραμε να αλληλεπιδράσουμε με τη συμμετοχή μας στα σεμινάρια , να εξελίξουμε τον ακαδημαϊκό μας χαρακτήρα στις ημερίδες, να απολαύσουμε τις καλλιτεχνικές δράσεις και να ταξιδέψουμε στο χώρο και στο χρόνο μέσα από τις προβολές, σε μια συνέχεια του προγράμματος έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε την Ουτοπία όσο αυτή πλησιάζει προς την κορύφωσή της μέσα από τις τελευταίες δραστηριότητες της:

- 31/07 Σεμινάριο Χορού από τη Justeen Goussot, στο ελικοδρόμιο της Άνδρου

- 02/08 Προβολές βιντεοτέχνης επιλεγμένης από το Φεστιβάλ Μηδέν της Καλαμάτας, στην Κινηματογραφική Λέσχη   

- 03/08 Παράσταση "εν Πλώ" με το βραδινό δρομολόγιο του Super Ferry II, Άνδρος - Ραφήνα, ως αποχαιρετισμός για την Εύκρατην Νήσον της Ουτοπίας.


Η θερινή κατασκήνωση πάνω στις παραστατικές τέχνες σε συνδυασμό με το παράλληλο φεστιβάλ, εμπλουτίζουν και αναλύουν τη θεματική της Ουτοπίας προσκαλώντας ανοιχτά ανθρώπους και ομάδες να βιώσουν το αίσθημα της διαφορετικότητας ακόμα και μέσα στις τρεις εναπομείναντες ημέρες.

Σχετικές ειδήσεις
4ο Φεστιβάλ Χειροποίητου και Ανακυκλώσιμου Θεάτρου: Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής
31.08.2016 16:26
H πολυδραστική ομάδα τέχνης Fabrica Athens και ο Τεχνοχώρος Φάμπρικα διοργανώνουν το 4th Handmade and Recycled Theater Festival τον Οκτώβριο του 2016 στην Αθήνα.
 METApolis: Μαθήματα Φωτογραφίας 2016/2017
29.08.2016 16:55
Η Φωτογραφική ομάδα του METAPolis ξεκινάει νέους δίωρους εβδομαδιαίους για την περίοδο 2016/2017, εισαγωγικούς κύκλους σεμιναρίων – μαθημάτων στην Φωτογραφία. Η Φιλοσοφία του προγράμματος περιλαμβάνει την τεχνική γνώση με την αισθητική και την πρακτική εφαρμογή αυτών. Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια γενική γνώση για τη φωτογραφία, στα πλαίσια ενός δίωρου εβδομαδιαίου προγράμματος με τελικό σκοπό τη δημιουργία μιας φωτογραφικής έκθεσης.
Lost in Port – Πολιτιστικά Τοπία στο Λιμάνι: εργαστήριο για οικογένειες
17.05.2016 17:16
Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων γιορτάζουν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, δηλαδή οι τρεις πολιτιστικοί φορείς που στεγάζονται στην Προβλήτα Α’ στο Λιμάνι, προσκαλώντας το κοινό να γνωρίσει τις εκθέσεις τους και διοργανώνοντας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, ένα ξεχωριστό εργαστήριο ειδικά σχεδιασμένο για οικογένειες με τίτλο «Lost in Port – Πολιτιστικά Τοπία στο Λιμάνι», στο πλαίσιο των δράσεων «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού».
Μινώταυρος - Εγγονόπουλος: εργαστήριο από τον Λύσανδρο Σπετσιέρη στον Τεχνοχώρο Φάμπρικά
05.05.2016 11:48
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Λύσανδρος Σπετσιέρης παρουσιάζει ένα εργαστήριο ουδέτερης μάσκας και σωματικού αυτοσχεδιασμού, στον Τεχνοχώρο Φάμπρικά, βασισμένο στον μύθο του Μινώταυρου και στη διαχρονικότητα που του δίνει το έργο του Έλληνα υπερρεαλιστή Νίκου Εγγονόπουλου.


Κύκλος Εαρινών - Θερινών Σεμιναρίων 2016 στο Πόρτα
17.03.2016 15:45
Νέα εποχή για το ΠΟΡΤΑ κι ένας νέος κύκλος τριών σεμιναρίων εγκαινιάζεται με σκοπό την πιο άμεση και συστηματική επικοινωνία με νέους καλλιτέχνες, που έχουν ως αντικείμενό τους το θέατρο.