Το 1ο Dance Festival του Beton7, ξεκινά τον Οκτώβριο με τη παράσταση Beauty and the Beast, της ομάδας Soyuz dance company σε σκηνοθεσία Όλγας Σπυράκη.

“Όποιος παλεύει με τέρατα, πρέπει να προσέξει να μη γίνει τέρας. Και όταν κοιτάς πολλή ώρα μέσα σε μια άβυσσο, κοιτάει και η άβυσσος μέσα σε σένα.”

Φρίντριχ Νίτσε, «Πέρα απ’ το καλό και το κακό»

Η διαδρομή του κάθε ανθρώπου είναι άμεσα συνυφασμένη με την κοινωνική του θέση. Αλλά στην αναμέτρησή μας με τη ζωή είμαστε έτσι κι αλλιώς αδύναμοι και μόνοι.

Η παράσταση αποτελεί απόρροια έρευνας της έννοιας «φασισμός» όπως αυτή καθρεφτίζεται στην σιωπηλή άτυπη γλώσσα του σώματός μας, όπως αυτή προκύπτει στα δεδομένα κοινωνικά και πολιτικά πλαίσια που βιώνουμε. Σχεδιάζουμε την πορεία ενός χαρακτήρα όπου επί σκηνής παρακολουθούμε την πορεία του και πως αυτή τον οδηγεί στην επιλογή να ασπαστεί μια συγκεκριμένη ιδεολογία, και στον εκφασισμό.

Σε μια πλαστή θεατρική πραγματικότητα, ζωντανεύει ένα «σύμπαν» με την πολιτική διάσταση του κόσμου μας σήμερα, όπου  η ανθρώπινη ύπαρξη αποδίδεται κινησιολογικά, στα πλαίσια διερεύνησης του τέρατος που ελοχεύει μέσα μας – και αποκαλύπτεται στην εποχή μας – μέσα από πράξεις σκληρές και παράλογες.

СоюЗ (ΣογιουΖ)

ομάδα SOYUZ – SPECULUM/SPECHIO/MIRROR/SPIEGEL/3ERKAΠO/MIROIR/ΚΑΤΟΠΤΡΟ.

Μανιφέστο: Να είμαστε παρόντες και σε επαγρύπνηση, για να συνεχίσουμε να πιστεύουμε, για να ζούμε μαζί με την κοινωνική μας πραγματικότητα, έχοντας επίγνωση της πραγματικότητας μας, γιατί θέλουμε να την αλλάξουμε.

Η ομάδα δημιούργησε τα έργα ALL I’S (παρουσιάσεις in progress / showcasing Κεντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν, Ίδρυμα Κακογιάννης), Ο ΤΥΦΛΟΣ – περί πουλιών και άλλων ζώων, ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ και ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ( παραγωγές που παρουσιάστηκαν στο Κινητήρας studio και στο θέατρο ΠΚ, το θέατρο ΑΡΓΩ και το Ίδρυμα Κακογιάννης- ως συμμετοχές /ανεξάρτητων δημιουργών, στο Ετήσιο Φεστιβάλ Χορού από Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων), ερευνητική εργασία της ομάδας είναι πως το σώμα αλληλεπιδρά με ηχητικό υλικό που προκύπτει από υλικά ραδιοφωνικής μετάδοσης, υλικό ντοκιμαντέρ, ήχο των ειδήσεων κλπ.Το αποτέλεσμα της πρώτης μας έρευνας, με τον τίτλο Radio Transmission, παρουσιάστηκε επίσης στο Ετήσιο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, το 2012. Το ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ήταν επίσης μια συνεργασία μεταξύ της ομάδας Soyuz και της ομάδας Circle Team, που βασίζεται στο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ του Ε. Ionesko (θέατρο Αλκμήνη 2013).

Χορογραφία: Όλγα Σπυράκη (Soyuz dance company)
Χορεύτρια: Μαργαρίτα Τρίκκα
Ψηφιακή εικόνα: Μάνος Αρβανιτάκης
Μουσική: Ανάργυρος Δενιόζος
Σχεδιασμός φωτισμού: Παύλος Μαυρίδης
Κουστούμια: Μικαέλα Λιακατά

Διάρκεια: 35 λεπτά