Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το Still Life του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Watermill

Το Still Life του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Watermill

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, παρουσίασε το πρώτο κεφάλαιο του Still Life, «Σίσυφος», για πρώτη φορά στην Αμερική μετά από πρόσκληση του Ρόμπερτ Γουίλσον στο φετινό Watermill Center Summer Benefit Gala (Εργαστήριο Τεχνών, Νέα Υόρκη), στις 26 Ιουλίου 2014.

 

Το «Still Life» ολοκλήρωσε στις 22 Ιουνίου 2014, μια σειρά από 17 sold out παραστάσεις, με 13.000 θεατές συνολικά, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

 

Ο κορυφαίος Έλληνας χορογράφος θα παραμείνει στο Watermill για να κάνει ένα εργαστήριο με τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο διεθνές καλοκαιρινό πρόγραμμα . Να υπενθυμίσουμε ότι στο περσινό Watermill Center Benefit, συμμετείχε η Ευαγγελία Ράντου, η οποία ερμήνευσε το σόλο με τις καρέκλες από τη «Μήδεια» του Δημήτρη Παπαϊωάννου

 

«Σίσυφος»

Σύλληψη—σκηνοθεσία:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Με τους:
ΣΑΒΒΑ ΜΠΑΛΤΖΗ*
ΔΡΟΣΟ ΣΚΩΤΗ
ΜΙΧΑΛΗ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΙΜΟΥ
ΠΑΥΛΙΝΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ
και τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Γλυπτική—ζωγραφική:
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΣ

*Ο Σάββας Μπαλτζής στον ρόλο του Αριστείδη Σερβετάλη.Φωτογραφία: LOVIS OSTENRIK DENGLER

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ταξιδεύει εκτός πριν το νέο του έργο στην Αθήνα
30.09.2016 17:13
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ταξιδεύει εκτός συνόρων, σε Αγγλία και Ολλανδία, προετοιμάζοντας όμως το νέο του έργο το οποία θα κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα τον Μάιο 2017.
Memories for Life στο πλαίσιο του Meeting the Odyssey στην Ελευσίνα
28.06.2016 14:39
Η χοροθεατρική παράσταση “Memories for Life”, που έγινε δεκτή με θερμότατα σχόλια και ενθουσιασμό από τους θεατές σε όλη την Ευρώπη, έρχεται και στην Ελευσίνα!
Η Λίμνη των Κύκνων από τα Russian Ballet Theater σε περιοδεία στην Ελλάδα
01.06.2016 14:48
Μετά από τις sold out παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, η Λίμνη των Κύκνων του φημισμένου «Russian Ballet Theater», φιλοξενείται για λίγες παραστάσεις σε επιλεγμένα θέατρα της Αθήνας και του Πειραιά (26 & 27 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Παπάγου, 28 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας, 29 Ιουνίου στο Κατράκειο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας, 30 Ιουνίου στο Αμαλίειο Θέατρο Αμαρουσίου, 3 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης και 27 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα) και σε επιλεγμένες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε το βραβευμένο και διάσημο «Russian Ballet Theater», μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας.
Στην Αμερική θα βρεθεί τον Απρίλιο ο Γιάννης Μεγαλακάκης
15.03.2016 16:33
Ο γνωστός χορευτής, χοροδιδάσκαλος και ερευνητής της χορευτικής παράδοσης της Κρήτης, ταξιδεύει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του και να προσφέρει εξειδικευμένη διδασκαλία και μύηση στους κρητικούς χορούς.
Η Belleλen ταξιδεύει στο Black Box στη Θεσσαλονίκη
09.03.2016 11:33
Αμέσως μετά την Αθήνα, την Κρήτη, την Πάτρα, τη Λαμία, τη Ρόδο, την Κέρκυρα και το Ερεβάν της Αρμενίας το τελευταίο έργο του Δημήτρη Φοινίτση, «BELLEΛEN – Η (αιώνια) τραγωδία της Ελένης», παρουσιάζεται για πέντε παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη και στο BlackBox από την Τετάρτη 16 έως και Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στις 21:30.