Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Μουσικές βραδιές στο φεστιβάλ Σύρος Πολιτισμός

Μουσικές βραδιές στο φεστιβάλ Σύρος Πολιτισμός

Το Φεστιβάλ Σύρος Πολιτισμός μας καλεί σε τρεις μουσικές βραδιές, την Τρίτη 29, την Πέμπτη 31 Ιουλίου και την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014, στην Άνω Σύρο.


Την Τρίτη 29 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Ρεμπετιέν, μια παρέα τεσσάρων μουσικών που ερμηνεύουν τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο του ρεμπέτικου και της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, αλλά και νέες δικές τους συνθέσεις. Χαρακτηριστικό στοιχείο του ήχου του συγκροτήματος αποτελεί κυρίως το νοσταλγικό χρώμα της εποχής του γραμμοφώνου, σε διακριτικό συνδυασμό, ενίοτε, με αλλογενείς μουσικές γεύσεις από τις διάφορες παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Έμφαση δίνεται στον φυσικό, ακουστικό ήχο των οργάνων, ο συνδυασμός των οποίων παραπέμπει με έναν τρόπο σε σμυρναίικη ορχήστρα του μεσοπολέμου, καθώς επίσης στον πειραματισμό και στη σύνθεση ενός δικού τους ηχητικού και ενορχηστρωτικού ύφους.


Με ένα αρκετά μεγάλο φάσμα ρεπερτορίου και τεχνοτροπιών στη διάθεσή τους, αλλά και έντονη αυτοσχεδιαστική διάθεση, οι Ρεμπετιέν είναι σε θέση να μεταβάλλουν το μουσικό κλίμα από ιδιαίτερα μελαγχολικό και ρομαντικό έως άκρως δυναμικό και γλεντιστικό. Το συγκρότημα έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους:
Φώτης Βεργόπουλος (μπουζούκι, τραγούδι),
Κωστής Κωστάκης (κιθάρα, τραγούδι),
Αυγερινή Γάτση (ακορντεόν, τραγούδι),
Γιάννης Ζαρίας (βιολί, μπαγλαμά).
www.rebetien-music.com


Και την Πέμπτη 31 Ιουλίου ...στην “Πιάτσα” που μεγάλωσα, ένα αφιέρωμα στο συριανό πατέρα της λαϊκής μουσικής Μάρκο Βαμβακάρη, στο χώρο που περπάτησε και μεγάλωσε, στη γενέτειρα του, την Άνω-Χώρα της Σύρου.

Ένα πρόγραμμα– αναδρομή σε ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια του μεγάλου δημιουργού– μουσικού– ερμηνευτή.

Ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού και τιμής στον άνθρωπο που πρώτος έδωσε σάρκα και οστά, σε αυτό που έμελλε να γίνει στο λαϊκό μας τραγούδι.
Μια έκδοση τιμής με μια φωνή ψυχής...

Παίζουν και τραγουδούν:
Μπουζούκια: Μανώλης Πάππος – Αρίστος Βαμβακούσης
Κιθάρα: Θοδωρής Μέρμηγκας
Ακορντεόν: Δημήτρης Μαραγκός


Τέλος την Κυριακή 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία Στων τραγουδιών τη γύρη. Ο Λάζαρος Σαμαράς και η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου προτείνουν να μας ταξιδέψουν στων τραγουδιών τη γύρη, μια πρόταση που περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια Ελλήνων δημιουργών –συνεργατών τους της Ελληνικής διαχρονικής σκηνής.


Στον ηχητικό τους κήπο κατοικούν μουσικές στιγμές από τις τις δισκογραφικές δουλειές του Λάζαρου Σαμαρά, Nasmos (2010), Σταγόνες (2012), Το βαλς του Απρίλη (2013).

Θα ακουστούν, επίσης, δισκογραφικές συμμετοχές της Χρυσούλας Κεχαγιόγλου, καθώς και ξενόγλωσσες μουσικές εκπλήξεις.

Παίζουν και τραγουδούν:
Τραγούδι: Χρυσούλα Κεχαγιόγλου
Ακορντεόν, Επιμέλεια: Λάζαρος Σαμαράς

Σχετικές ειδήσεις
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας συναντά τον B. D. Foxmoor στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
09.11.2016 17:02
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο B. D. Foxmoor (Active Member) θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, για να παρουσιάσουν τρεις μουσικές βραδιές με τίτλο Παραπόρτι.
Δυο μουσικές βραδιές με φεγγάρι στο Μουσείο Ακρόπολης
01.08.2016 13:17
Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει το αυγουστιάτικο φεγγάρι με δύο ξεχωριστές βραδιές στις 18 και 19 Αυγούστου 2016.
Adagio: Πέντε ξεχωριστές βραδιές με Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα στο Μέγαρο
15.04.2016 14:23
Το Πάσχα πλησιάζει και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έχει προγραμματίσει στο πλαίσιο του κύκλου Adagio, πέντε ξεχωριστές βραδιές για την Εβδομάδα των Θείων Παθών και του Πάσχα – μέρες που αποκτούν βαθύτερο νόημα με το βλέμμα όλων στραμμένο στο προσφυγικό δράμα. Μέρες κατάνυξης, περισυλλογής και ανάτασης, μέρες υψηλής έμπνευσης για τους δημιουργούς.
Η Μελίνα Κανά & ο Γοής του Θησείου στο Σταυρό του Νότου Plus
30.03.2016 13:46
Η Μελίνα Κανά και ο «Γόης του Θησείου» επί σκηνής με τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας αλλά και μοναδικές μουσικές διασκευές! Ένα μουσικό πρόγραμμα με δυναμισμό, φαντασία, μελωδικότητα και μουσικές ανατροπές!
Αμάν Χαμάμ: παραμύθια, μουσικές και τραγούδια της Ανατολής στο PLAYGROUND for the arts
22.03.2016 11:15
Με τον τίτλο «Αμάν Χαμάμ» τέσσερις γυναίκες συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή του PLAYGROUND for the arts για δύο μόνο βραδιές τον Απρίλιο και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτότυπη παράσταση αφήγησης με παραμύθια, μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένη από τη ζωή στα Χαμάμ.