Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η Ζακλίν Λέντζου με το Luz νικήτρια του διαγωνισμού Fade In

Η Ζακλίν Λέντζου με το Luz νικήτρια του διαγωνισμού Fade In

Το σενάριο «Luz» της Ζακλίν Λέντζου είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού σεναρίου μικρού μήκους Fade In που διοργάνωσε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου και ο ΟΤΕ TV. Η Ζακλίν Λέντζου θα δει το σενάριο της να γίνεται ταινία το Φθινόπωρο του 2014, σε συμπαραγωγή SUGARHIGH FILMS και OTE TV.


Η πενταμελής επιτροπή, που αποτελείται από τους Τάσο Μπουλμέτη (σκηνοθέτης), Αλεξάνδρα Μπουσίου (παραγωγός), Στηβ Κρικρή (σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου), Γρηγόρη Κοκκινάκη (προϊστάμενος κιν/γραφικών καναλιών OTE TV και VOD), Αγάθη Δαρλάση (σεναριογράφος, SUGARHIGH lab director, επικεφαλής διαγωνισμού) ξεχώρισε τη Ζακλίν Λέντζου για τη βαθειά προσωπική της αφήγηση και τη μαγική διάσταση της ιστορίας της μαζί με τη σεναριακή υπόσχεση για μία συναρπαστική κινηματογραφικά ταινία. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, δεν το περίμενα καθόλου και ανυπομονώ να πάω στην παραγωγή και να αρχίσουμε να δουλεύουμε», είπε η Ζακλίν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.


Οι δημιουργοί παρουσίασαν τα σενάριά τους στην επιτροπή σε πραγματικές συνθήκες αγοράς, αφού παρακολούθησαν εργαστήριο pitching σεναρίου από τους Αλεξάνδρα Μπουσίου, Γρηγόρη Κοκκινάκη και Αγάθη Δαρλάση, καθώς και άλλα σεμινάρια σχετικά με το σενάριο που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου.


Το βραβείο περιλαμβάνει:

Ολοκληρωμένη υποστήριξη της ταινίας του νικητή σε όλα τα στάδια παραγωγής:
• Script editing του σεναρίου
• Casting και location scouting στην Αθήνα
• Συνεργείο και εξοπλισμός για γύρισμα μέχρι πέντε ημέρες
• Ολοκληρωμένο post production (editing, sound design, music recording, mixing, grading, after effects για τους τίτλους, υποτιτλισμός & DCP)


Η ταινία θα υποβληθεί στα κυριότερα διεθνή φεστιβάλ, θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου 2015 και στα κινηματογραφικά κανάλια OTE CINEMA.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουλίου. Αποτελεί σημείο συνάντησης και πλατφόρμα έμπνευσης για καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές και αποτελεί θεσμό στον κόσμο του κινηματογράφου, αλλά και του νησιού.

Η συνεργασία του φεστιβάλ με τον OTE TV ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο με την οργάνωση και παραγωγή, στα πλαίσια του ομώνυμου εργαστηρίου, της σπονδυλωτής ταινίας ντοκιμαντέρ «Life in the Borderlands- Πορτραίτα της Πάτμου» και συνεχίζεται και φέτος με το διαγωνισμό σεναρίου FADE IN, με σκοπό την υποστήριξη νέων κινηματογραφιστών.

Σχετικές ειδήσεις
Χρυσές Σφαίρες 2017: Το La La Land ο μεγάλος νικητής!
09.01.2017 15:43
Με οικοδεσπότη τον Τζίμι Φάλον πραγματοποιήθηκε η φετινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών, αναδεικνύοντας την ταινία La La Land μεγάλη νικήτρια με 7 βραβεία (ανάμεσα στα οποία καλύτερης ταινίας κωμωδίας-μιούζικαλ, σκηνοθεσίας, μουσικής, τραγουδιού, σεναρίου).
Οι νικητές του 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
12.09.2016 15:38
Η ταινία The Woman Who Left, το ασπρόμαυρο φιλμ του Φιλιππινέζου σκηνοθέτη Lav Diaz, είναι η μεγάλη νικήτρια στην 73η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, η οποία απέκτησε το Χρυσό Λιοντάρι.
Public Moments Awards: Οι νικητές του 1ου ανοιχτού διαγωνισμού φωτογραφίας & βίντεο
01.07.2016 11:38
Μία ξεχωριστή βραδιά για τους λάτρεις της εικόνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, κατά τη διάρκεια της βραδιάς ανάδειξης των νικητών των βραβείων Public Moments, του πρώτου ανοιχτού διαγωνισμού φωτογραφίας και βίντεο των καταστημάτων Public, στο Νομισματικό Μουσείο.
Φεστιβάλ Δράμας 2016: Αποτελέσματα διαγωνισμού για φιλοτέχνηση αφίσας
30.05.2016 14:44
Νικητής του Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Αφίσας για το Φεστιβάλ Δράμας 2016 είναι η πρόταση της εταιρείας Zero Point Developers.
Corbo, του Mathieu Denis στο 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
05.04.2016 13:38
Η καναδική ταινία που θα προβληθεί στο φετινό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου έχει τίτλο CORBO (2014) του γαλλοκαναδού Mathieu Denis ο οποίος υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία.