Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής στο Φεστιβάλ Σερίφου 2014

Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής στο Φεστιβάλ Σερίφου 2014

Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Σερίφου φιλοξενεί Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής με τη συγγραφέα Βίκυ Θεοδωροπούλου.


Τέσσερεις μέρες ξενάγησης στην περιπέτεια της ταξιδιωτικής γραφής. Ο Τόπος ως μυθιστορηματικός ήρωας είναι η μεγάλη πρόσκληση-πρόκληση. Ύστερα από κάποιες παιγνιώδεις και κάποιες απολύτως ρεαλιστικές περιπλανήσεις σε μέρη και διαδρομές επιλεγμένες, αυτό που θα παγιδέψει το βλέμμα του καθενός σε μια ενδόμυχη σκέψη, θα γίνει ο καμβάς πάνω στον οποίο ο καθένας μας θα γράψει για τον Τόπο.

Tα αυθαίρετα συμπεράσματα επιβραβεύονται αφού η εσωτερική  περιπλάνηση είναι εντελώς προσωπική, το ίδιο και οι λέξεις που ο καθένας μας θα βρει για να περιγράψει το πνεύμα του Τόπου, αυτού του πανέμορφου νησιού που λέγεται Σέριφος. Όποιος επιθυμεί να εκφραστεί με την γραφή του περιπλανώμενος σε έναν Τόπο, μπορεί να συμμετάσχει.


Το πρόγραμμα:
 
1) Τετάρτη 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Σάββατο 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - 7ΜΜ-9ΜΜ
2) Τρίτη 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Παρασκευή 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - 7ΜΜ-9ΜΜ
3) Σάββατο 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Τρίτη 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - 7ΜΜ-9ΜΜ

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
Μικρό Εγχειρίδιο Δημιουργικής Γραφής - Σοφία Ακριδέλη
21.11.2016 12:36
Οι Εκδόσεις Αρχέτυπο σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο Μικρό Εγχειρίδιο Δημιουργικής Γραφής της Σοφίας Ακριδέλη.
Ιστορίες Συλλογικής Γραφής και Τρέλας - Συλλογικό
11.08.2016 11:19
Από τις εκδόσεις Gutenberg κυκλοφορεί το συλλογικό βιβλίο, Ιστορίες Συλλογικής Γραφής και Τρέλας σε επιμέλεια Γιώργου Ζάχου.
Ο Σαίξπηρ μέσα από παραστάσεις και προβολές στο Φεστιβάλ Αθηνών!
31.05.2016 12:33
Το Φεστιβάλ Αθηνών συμμετέχει στον κύκλο εκδηλώσεων που διοργανώνονται παγκοσμίως με αφορμή την επέτειο των τετρακοσίων χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου Άγγλου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, εντάσσοντας στο φετινό του πρόγραμμα ελληνικές και διεθνείς παραγωγές. Τρεις θεατρικές παραστάσεις και τρεις κινηματογραφικές προβολές πάνω στο έργο του Σαίξπηρ αποκαλύπτουν εκ νέου τη δύναμη και τη διαχρονικότητα της γραφής του.
Release Athens 2016: Το ολοκληρωμένο line up του φεστιβάλ
22.04.2016 12:27
Το 2016, το Fuzz Live Music Club κλείνει 10 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στα συναυλιακά δρώμενα της Αθήνας. Με τη συμπλήρωση αυτής της δεκαετίας, αισθανθήκαμε πως, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε ένα ακόμα βήμα όσον αφορά στις προσπάθειές μας παρουσιάζοντας ένα νέο φεστιβάλ στην πόλη της Αθήνας.
Εργαστήρια Βιβλίου στον Iανό
11.03.2016 11:46
Τα Εργαστήρια Βιβλίου στον IANO, τα οποία δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2013, εφέτος ήδη συμπλήρωσαν έξι επιτυχημένους κύκλους εργαστηρίων-σεμιναρίων δημιουργικής γραφής, διόρθωσης-επιμέλειας κειμένων και εικονογράφησης.