Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το 7+1 Community στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Το 7+1 Community στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών προσκαλεί τον Σύνδεσμο Χορού να πραγματοποιήσει το έκτο κατά σειρά χορογραφικό εργαστήρι 7+1 Community Dance από 19 έως 26 Αυγούστου 2014.


Ο Σύνδεσμος αποτελείται από τις καταξιωμένες ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα, Φοra, YELP και ΖΗΤΑ, που δημιούργησαν και παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τη δράση 7+1 στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας το 2011, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το 2012 & 2013 με τον τίτλο 9+1, και στο Κέντρο Χορού Δήμου Ηρακλείου το 2013 & 2014.


Σκοπός της δράσης 7+1 είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να πάρουν ενεργό μέρος στη διαδικασία δημιουργίας μιας χορογραφίας και στη συνέχεια να την παρουσιάσουν επί σκηνής.


Μέσα από το εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν από κοντά το σύγχρονο χορό και την ιδιαίτερη μεθοδολογία του κάθε χορογράφου και συγχρόνως θα έρθουν κοντά σε άλλες κοινωνικές ομάδες, αφού το όλο εγχείρημα έχει το χαρακτήρα του Community Dance (Χορός για την Κοινότητα). Oι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 3 ομάδες, η κάθεμια από τις οποίες θα δουλέψει με έναν χορογράφο. Μέσα σε έξι πρόβες η κάθε ομάδα θα δημιουργήσει μια χορογραφία. Την έβδομη ημέρα, θα συναντηθούν όλες οι ομάδες με σκοπό να ενώσουν τις χορογραφίες τους σε μια παράσταση. Την όγδοη και τελευταία ημέρα, το αποτέλεσμα όλης αυτής της δουλειάς θα παρουσιαστεί σε μία ανοιχτή προς το κοινό παράσταση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, την Τρίτη 26 Αυγούστου στις 21:30, με εισιτήριο 3 ευρώ.
 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες (8-60+) με μεγάλη ή χωρίς καθόλου εμπειρία στον χορό. Απευθύνεται σε όσους αγαπούν την κίνηση και σε όσους επιθυμούν να βρεθούν και να δοκιμαστούν σε ένα περιβάλλον πρόβας με σκοπό την παράσταση.


Στο 7+1 Community Dance #6 στη Μονή Λαζαριστών θα χορογραφήσουν οι παρακάτω χορογράφοι: Μαριέλα Νέστορα, Ίρις Καραγιάν, Μαρία Κολιοπούλου.

Με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Παύλου Μελά.


Τι είναι ο Σύνδεσμος Χορού:

Το 2010 οι ομάδες Amorphy, Lemurius, Φora etc, Νταλίκα και Πρόσχημα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να κάνουν πράξη την ιδέα της συλλογικότητας, να συνδιαλεχτούν και να ανταλλάξουν ιδέες και πόρους. Από το 2013 συμμετέχουν και οι ομάδες YELP danceco και ΖΗΤΑ- Ίρις Καραγιάν.

Ο Σύνδεσμος συσπειρώνει τις ομάδες επιδιώκοντας να διερευνήσει μέσα από την πράξη το συλλογικό αυτό μοντέλο στο σύγχρονο ελληνικό χορευτικό πλαίσιο. Οι στόχοι του είναι να δημιουργήσει την αίσθηση της κοινότητας για τους ανθρώπους του ευρύτερου χώρου του χορού, να οδηγήσει σε δράσεις συλλογικού χαρακτήρα, αλλά και να προσφέρει ευκαιρίες διαλόγου. Στο σύνολό τους οι ομάδες αυτές διαθέτουν διαρκή και πολυετή εμπειρία στον χώρο του χορού και έχουν στο ενεργητικό τους πληθώρα συμμετοχών και διακρίσεων σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Χαρακτηριστικό του έργου των ομάδων του συνδέσμου είναι η πολυμορφία, και για αυτό η αισθητική κατεύθυνση και το χορογραφικό ύφος της κάθε ομάδας διαφέρουν σημαντικά. Αυτό όμως που τις ενώνει σε καλλιτεχνικό επίπεδο είναι η έρευνα, ως αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργικής τους διαδικασίας. Είτε λοιπόν δοκιμάζουν τα όρια της σωματικής εκφραστικότητας, είτε πειραματίζονται με τα νέα τεχνολογικά μέσα, είτε καταπιάνονται με την ερμηνεία σύγχρονων φαινομένων, αυτό που τις φέρνει κοντά είναι η διάθεσή τους να στοχαστούν από κοινού και να δράσουν για την ανάπτυξη της τέχνης του χορού στη χώρα μας.

(Σύνδεσμος χορού: www.syndesmoschorou.wordpress.com)

Σχετικές ειδήσεις
Brass Band Fest: Συνάντηση Φιλαρμονικών  στη Μονή Λαζαριστών
25.08.2016 16:31
Μια γιορτή μουσικής έκφρασης, αλλά κι ένα ολοζώντανο διήμερο πανηγύρι μουσικής συμμετοχής αποτελεί το πρώτο Brass Band Fest , την ξεχωριστή αυτή συνάντηση φιλαρμονικών που διοργανώνει το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών την Τετάρτη 31 Αυγούστου και την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Open Air Milonga στην Μονή Λαζαριστών
19.08.2016 13:24
Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 έρχεται μια γνήσια βραδιά αργεντίνικου tango με ζωντανή μουσική από τους Locos de Atar!
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2016… μέρος δεύτερον
27.07.2016 14:19
Το δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2016 έρχεται κουβαλώντας την αρμύρα του καλοκαιριού και φέρνοντας κάτι από το ευφρόσυνο αεράκι του φθινοπώρου.
Μικρό Φεστιβάλ 2016 στη Μονή Λαζαριστών
23.06.2016 11:44
Το Μικρό Φεστιβάλ επιστρέφει στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και ετοιμάζεται να υποδεχτεί όχι μόνο τους μικρούς του φίλους, αλλά και όλες και όλους που συγκινούνται και εμπνέονται από την αυθεντικότητα της μουσικής, του θεάτρου και της κούκλας…
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2016: Οι πρώτες εκδηλώσεις
09.06.2016 15:37
Η μουσική ιστορία της Μονής Λαζαριστών συνεχίζεται για ένα ακόμη καλοκαίρι, μ’ ένα πρόγραμμα εκλεκτικών συγγενειών και με μεγάλα ονόματα της ελληνικής και ξένης σκηνής.