Το Διάχρονο Θέατρο της Μαίρης Βιδάλη, συνεχίζοντας με συνέπεια τη δική του πορεία και παρουσία στη θεατρική σκηνή, για τη χειμερινή περίοδο 2014-2015 έχει επιλέξει στα πλαίσια της μελέτης κλασσικού ρεπερτορίου, το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «ΕΝΑΣ ΙΔΑΝΙΚΟΣ  ΣΥΖΥΓΟΣ» και στα πλαίσια της μελέτης ελληνικού έργου, το έργο του Αντώνη Σιμιτζή το “Μαμά, είναι παντρεμένος…”

Αναλυτικότερα:

«ΕΝΑΣ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ»
Του Όσκαρ Ουάιλντ

Για συμπόρευση στις μελέτες κλασικού ρεπερτορίου, συμφώνησαν με το Διάχρονο της Μαίρης Βιδάλη, ο Ζαχαρίας Ρόχας, ο Παύλος Ευαγγελόπουλος και σε πρώτη συνεργασία η Λουκία Παπαδάκη.

Μαζί τους οι Βαγγέλης Ζερβόπουλος, Χρήστος Μαραθιάς, Βέρα Μακρομαρίδου και η Αφροδίτη Τζοβάνη.

Ο Ζαχαρίας Ρόχας, που υπογράφει και τη σκηνοθεσία, μας λέει για την ευφυή αυτή κωμωδία: “Κυνικοί εκβιασμοί, μπερδεμένες ταυτότητες, καθυστερημένες αποκαλύψεις, παγίδες. Θύτες και θύματα εναλλάσσουν ρόλους ευφορίας μέσα στην μεγαλοαστική τάξη, που στηρίζεται στο ψέμα και τη διαπλοκή. Διεφθαρμένοι πολιτικοί, μίζες, μα κυρίως η στιγμή της μεγάλης απόφασης είναι τα υλικά που χρησιμοποιεί ο Όσκαρ Ουάιλντ για να κριτικάρει και να χλευάσει την ηθική της εποχής του. Επειδή όμως δυστυχώς τίποτα δε φαίνεται να έχει αλλάξει, το σπινθηροβόλο έργο του παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο.”

Έναρξη: Νοέμβριος 2014
Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

«ΜΑΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ…»
Του Αντώνη Σιμιτζή

Στα πλαίσια της μελέτης ελληνικού έργου για την ερχόμενη θεατρική περίοδο έχει επιλεγεί το πρωτόπαιχτο έργο του Αντώνη Σιμιτζή, “Μαμά, είναι παντρεμένος…” σε διδασκαλία Μάνου Αντωνίου, με τις Αθηνά Μαυρομάτη και Μαριλένα Κάραλη.

Έναρξη: Νοέμβριος 2014
Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη