Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ομαδική εικαστική έκθεση νεοϊμπρεσιονιστών στο Φεστιβάλ Σερίφου 2014

Ομαδική εικαστική έκθεση νεοϊμπρεσιονιστών στο Φεστιβάλ Σερίφου 2014

Από την Κυριακή 27 Ιουλίου μέχρι την Τετάρτη 20 Αυγούστου παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Σερίφου, η ομαδική εικαστική έκθεση νεοϊμπρεσιονιστών. 10 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο ζωγραφίζουν την Σέριφο!


Πρόκειται για την ομαδική έκθεση των έργων έντεκα καλλιτεχνών που ήρθαν από την Αγγλία, την Ισπανία, την Ολλανδία και από διάφορα μέρη της Ελλάδας πραγματοποιείται, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Σερίφου. Οι ζωγράφοι που μας έκαναν την τιμή να απαθανατίσουν το νησί μας, είναι νεοεμπρεσιονιστές. Ο ιμπρεσιονισμός ήταν ένα εικαστικό κίνημα, που άνθισε στα τέλη του 19ου αιώνα, στη Γαλλία. Τα τελευταία χρόνια αναβιώνει και, στην Αμερική, για παράδειγμα, γίνεται κάθε χρόνο ένα φεστιβάλ νεοϊμπρεσιονισμού, όπου πάνω από πεντακόσιοι ζωγράφοι συναντώνται και δημιουργούν, παρατηρώντας τη φύση και το φως.


Ένα παρόμοιο γεγονός, αλλά σε μικρότερη κλίμακα, οργανώθηκε στη Σέριφο, από τις 31/5 έως 7/6, από τον εικαστικό Δημήτρη Βογιαζόγλου, που ζει και εργάζεται στην Ολλανδία. Οι καλλιτέχνες έζησαν σαν τους παλιούς ομοτέχνους τους, ζωγραφίζοντας, εκ του φυσικού, παραλίες και καλντερίμια, παλιά σπίτια αλλά και βράχια, ραχούλες με αγριάδες αλλά και απομεινάρια των μεταλλείων. Το εκτυφλωτικό ελληνικό φως και οι σκιές, η ενέργεια και η κυκλαδίτικη ιδιαιτερότητα γέμισαν την ψυχή τους και αποτυπώθηκαν και αυτά τα άυλα στοιχεία, με ένα μαγικό τρόπο, στον καμβά. Οι καλλιτέχνες αντάλλαξαν απόψεις για την τέχνη τους, έζησαν την ζωή του νησιού, διασκέδασαν και γεύτηκαν τις νοστιμιές της τοπικής κουζίνας!


Οι συμμετέχοντες ζωγράφοι είναι: Μίκαελ Ρίτσαρντσον από την Αγγλία, Λέον Χολμς από την Αυστραλία, Ρένσκε Σουίλενγκα και Μάνια Τζόρντανς από την Ολλανδία, Σάρα Γουίτσερν από την Γερμανία, Ιωσηφίνα Φεράν από την Ισπανία και οι Αθηναΐς Ξένου , Γεωργία Μπλιάτσου, Μαρία Χατζηθεοδώρου, και Δημήτρης Βογιαζόγλου από την Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις
ΜΕΘΕΞΙΣ: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Dépôt Αrt gallery
13.12.2016 15:34
Η Dépôt Αrt gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρες 19:00 έως 23:00 την ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα " Μ Ε Θ Ε Ξ Ι Σ " σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Βαφειάδη.
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
To Δωμάτιο του Charles: ομαδική έκθεση στον Πολυχώρο Vault
14.09.2016 10:20
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών του VAULT Theatre Plus, ΟPEN SEPTEMBER 5 (23 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου 2016) εγκαινιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση & performance art με τίτλο: To Δωμάτιο του Charles, μία αναφορά στον Bukowski.
Nomads’ Land: Ομαδική Εικαστική Έκθεση στην Fo Kia Nou 24/7
27.05.2016 14:32
Η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο Nomads’ Land θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στην Fo Kia Nou 24/7.
Κάλλος / Kallos: ομαδική εικαστική έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο της Ύδρας
25.04.2016 17:11
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας εγκαινιάζεται την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 19:00 η ομαδική εικαστική έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μουσείου έως τις 26 Ιουνίου.