Το Back to the Roots festival ταξιδεύει για τρίτη φορά φέτος στις ρίζες του, στους Μελιγγούς Δωδώνης, στις 4-5-6 Αυγούστου.

Φέτος, το φεστιβάλ μεγαλώνει κατά μια μέρα, γίνεται τριήμερο και φέρνει νέες ιδέες και πολλή διάθεση, κόντρα στο ρεύμα των ημερών. Το καραβάνι φέτος διαθέτει και πάλι ελεύθερο camping, κουζίνα, εργαστήρια, πολλές δραστηριότητες ενώ θα προβάλλει ντοκιμαντέρ, θα διοργανώσει ομιλίες για ενδιαφέροντα θέματα. Φυσικά, οι τρεις μέρες της διοργάνωσης θα είναι γεμάτες μουσική.

Δημιούργημα μιας παρέας, δεν μπορεί παρά να κουβαλάει τα χαρακτηριστικά της. Η φιλία, η ανιδιοτέλεια, η συνεργασία και η αυτοοργάνωση αποτελούν τη βάση του φεστιβάλ. Παράλληλα η παρέα μεγαλώνει, πάντα με διάθεση για δημιουργική ψυχαγωγία, δίνοντας ερεθίσματα και τροφή για σκέψη.

Το πρόγραμμα

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

17:00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ| Σε ποιον ανήκει το Νερό
19:00 ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ|Σταγώνες- ένα ντοκιμαντέρ για τις περιπέτειες του νερού στην Ελλάδα της Νέλλης Ψαρρού.

Η Νέλλη Ψαρρού, πολιτική επιστήμονας, καταγράφει τον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού σε τέσσερα σημεία της Ελλάδας: Βόλος, Ασωπός, Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Κρήτης και Σκουριές Χαλκιδικής.

23:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ CAMPING
ΜΠΟΥΓΙΟ ΝΤΕΡΤΙ & ΡΙΜ ΝΤΙΜ
+after live welcome party

ΤΡΙΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

12.00 MUSIC WORKSHOP|Μουσικό εργαστήρι για όλους, από το Ioannina School of Music
16:00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ|Ενασχόληση με τον πηλό (COB)
19:30 YOGA

21:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ
1000mods
Last Rizla
Lock ‘n’ Load
+after live dj set by DJ Kassio-DJ Doc

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

12.00 MUSIC WORKSHOP|Μουσικό εργαστήρι για όλους, από το Ioannina School of Music
16:00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ|Παραδοσιακές ντόπιες ποικιλίες σπόρων, από την τοπική ομάδα του Πελίτι
19:30 YOGA

21:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ:
V.I.C
Taburo Bota
Ital Light
+after live dj set by 4dub Vibes

Οι μπάντες

Μπούγιο, Ντέρτι & Ριμ Ντιμ: Άλλο ένα πρότζεκτ από τους υπερδραστήριους Μπούγιο&Ντέρτι,  οι οποίοι έχουν έδρα τα Γιάννενα και αυτή τη φορά, έχουν μαζί τους και τους Ριμ Ντιμ. Αυτοί με τη σειρά τους είναι επίσης ντουέτο και πρόσφατα βαφτισμένοι έτσι και ξεκινάνε για μια «γύρα» από τους Μελιγγούς και το Back to the Roots.

1000mods: Το Χιλιομόδι Κορινθίας από όπου κατάγονται, τους έδωσε και το όνομά τους. Οι 1000mods έχουν ήδη φανατικό κοινό σε όλη την Ελλάδα, οι συναυλίες τους έχουν αποκτήσει φήμη… εκκωφαντικών γεγονότων και στις βαλίτσες τους φέτος, κουβαλάνε και τον δεύτερο LP τους, το «Vultures».

Last Rizla: Εκτός από ευρηματικό όνομα, οι LR είναι και μια από τις πολλά υποσχόμενες ελληνικές μπάντες. Είναι από την Αθήνα και παίζουν σε «δύσκολο γήπεδο», αφού είναι instrumental μπάντα. Η εμφάνισή τους όμως με τους ιταλούς «μεγιστάνες» του σύγχρονου ψυχεδελικού ήχου, Ufomammut, απέδειξε ότι οι LR έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους.

Lock ‘n’n Load: Από την Άρτα έρχεται η μπάντα που φέτος, «γράφει χιλιόμετρα» στις ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Επί σκηνής, «παντρεύουν» με δυναμικό τρόπο τις γκαράζ/πανκ επιρροές τους μέχρι το «λασπωμένο» rock ‘n’ roll των AC/DC, των Monster Magnet κ.α.

Villagers of Ioannina City: Η μπάντα από τα Γιάννενα φέτος έχει κάνει κάτι πολύ περισσότερο από το να «παντρέψει» παραδοσιακούς με τους ροκ ήχους, αλλά και να ξεσηκώνει κυριολεκτικά το κοινό της στα live: έχει κάνει και την πιο δυναμική δισκογραφική εμφάνιση ελληνικού συγκροτήματος φέτος, με το Riza να συζητιέται παντού.

Taburo bota: Δεν θα είναι «διάλειμμα για χιπ χοπ». Οι ρίμες και τα samples των Taburo Bota από τα Γιάννενα, κάνουν παρέα με κιθάρες και όλη τη μπάντα με την οποία εμφανίζονται στα live τους και βάζουν δύσκολα στο ακροατήριο. Έχουν ήδη δύο δίσκους: «The Rap sessions» του 2011 και το περσινό «Το τώρα κρατάει για πάντα».

Ital light: Ρέγγε από τα Γιάννενα; Βεβαίως και μάλιστα με καινούργιο, φρέσκο δίσκο, το Tribes Arise που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό, με επτά δικά τους κομμάτια και μια διασκευή στα «Κουμπάκια», του Βαγγέλη Αγγέλη.