Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση της Allyson Vieira στη γκαλερί The Breeder

Έκθεση της Allyson Vieira στη γκαλερί The Breeder

Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Allyson Vieira στην Ελλάδα. Η Vieira θα παρουσιάσει την νέα της δουλειά που αποτελείται από γλυπτά και φιλμ που δημιούργησε κατά την διάρκεια του καλοκαιρινού της residency στην Αθήνα που διοργάνωσε η γκαλερί The Breeder.


Η Αρχαιοελληνική τέχνη αποτελούσε πάντα σημείο αναφοράς στην δουλειά της Allyson Vieira. Αυτό που την συναρπάζει όταν επισκέπτεται αρχαιολογικούς χώρους στην χώρα μας είναι πώς ο επισκέπτης μπορεί να δει τα αρχαία μνημεία στον φυσικό τους τόπο, κάτι που δεν συμβαίνει στα μεγάλα μουσεία της Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης. Έτσι φανερώνεται μία πίσω όψη με υποστηλώσεις, βοηθητικούς πασσάλους και σφιγκτήρες που αποκαλύπτει διάφορες αναστηλώσεις παλαιότερες ή σύγχρονες. Αυτή η πίσω όψη είναι που απασχολεί την Vieira γιατί εκεί ξεκινάει ο διάλογος μεταξύ υλικού και φόρμας ενώ το παρελθόν και το παρόν συνυπάρχει μέσα στο ίδιο το αντικείμενο.


Η Allyson Vieira (1979, Αμερική) ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη και είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Bard της Νέας Υόρκης. Επιλεγμένες ατομικές εκθέσεις: "The Plural Present” στο Swiss Institute στην Νέα Υόρκη σε επιμέλεια Simon Castets (2013), “The Plural Present” στην Kunsthalle Basel στην Ελβετία σε επιμέλεια του Adam Szymczyk (2013), “Build On, Build Against”, με τον Stephen Ellis στο Non Objectif Sud, Tulette,  στην Γαλλία (2013). Επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις: "Future Generation Art Prize", Ίδρυμα Pinchuk, Κίεβο (Οκτώβριος 2014), “Remainder” Philbrook Museum of Art, Tulsa (2013), “Configuration”, MetroTech Center Commons, Νέα Υόρκη (2012), “Lilliput” στο Highline της Νέας Υόρκης, σε επιμέλεια της Cecilia Alemani (2012), “Knight’s Move”, στο Sculpture Center της Νέας Υόρκης (2010).

Σχετικές ειδήσεις
Clarity, έκθεση της Ζωής Γαϊτανίδου στην γκαλερί The Breeder
22.02.2017 15:55
Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Ζωής Γαϊτανίδου στο χώρο της. Η έκθεση, με τίτλο Clarity, αποτελείται από νέα έργα με παστέλ και κέντημα σε καμβά, μαζί με μία εγκατάσταση ήχου και βίντεο.
Laura & Lizzie, έκθεση της Σοφίας Στέβη στη γκαλερί The Breeder
12.01.2017 17:06
Η γκαλερί The Breeder παρουσίαζει την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου την πρώτη ατομική έκθεση της Σοφίας Στέβη με την γκαλερί με τίτλο Laura & Lizzie.
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.
Solitude and Village: έκθεση της Zoë Paul στη γκαλερί The Breeder
23.05.2016 15:44
Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Zoë Paul, με τίτλο Solitude and Village.
Ο William E. Jones στη γκαλερί The Breeder
13.05.2016 15:39
Η γκαλερί The Breeder φιλοξενεί τον William E. Jones, κορυφαίο ανεξάρτητο σκηνοθέτη από το Λος Άντζελες, στις 18 Μαΐου 2016, για ένα screening όπου ο Jones θα συζητήσει τις τελευταίες του εμμονές και θα παρουσιάσει μια σειρά από φιλμ του.