Από τις εκδόσεις Άγκυρα κυκλοφορεί το βιβλίο, O γάιδαρος κι εγώ του  Νίκου Κλεισιώτη.

… και τελικά έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή σου που πρέπει να διαλέξεις το δρόμο που θα τραβήξεις και αυτή σου η επιλογή θα καθορίσει ολόκληρη τη ζωή σου. Και σχεδόν πάντα αυτή η στιγμή έρχεται την ώρα που δεν είσαι καν σε θέση να επιλέξεις πού θα πας το Σαββατοκύριακο, ή ακόμα τι θα φορέσεις το βράδυ. Κι ενώ ζεις έντονα την αμφιβολία, παρατείνεις την απόφαση για μια άλλη στιγμή γιατί υπολογίζεις τη γνώμη των άλλων… και αυτό είναι το μεγαλύτερο σφάλμα που κάνεις. Γιατί οι άλλοι που σε βαραίνουν είναι πάντα πολλοί, ενώ η ζωή σου είναι λίγη κι είναι δική σου και πρέπει να τη ζήσεις όπως σε σένανε ταιριάζει κι όχι στους άλλους.

Ξεκίνα βρες τα όνειρά σου κι αγάπησέ τα. Κι αν δεν μπορέ­σεις να τα φτάσεις… μη σταματήσεις να ονειρεύεσαι γιατί το όνειρο είναι η κρυμμένη αλήθεια της ζωής σου. Και τα όνειρά μας είναι κάπου εκεί… μαζί με το ηλιοβασίλεμα. Μπορεί ποτέ να μην τα φτάσουμε αλλά κανένας δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να τα βλέπουμε από μακριά.

 

Ο Νίκος Κλεισιώτης είναι ηλεκτρολόγος μη­χανικός, διπλωματούχος της Πολυ­τεχνι­κής Σχολής ΒRAUN­SCHWEIG/WOLFEN­BUET­­TEL της πρώην Δ. Γερμα­νίας με ειδίκευση στα ενεργειακά και στην Προστασία Περιβάλλοντος. Το 1989 προσλήφθηκε από την AEG ως ηλεκτρολόγος μηχανικός. Τα επόμενα χρόνια εκπαιδεύεται στην Ελλάδα και στη Γερμανία και παρακολουθεί δεκάδες σεμινάρια στον τομέα των πωλήσεων, βιομηχανικού marketing και χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών. Στα τέλη του 1996, ο Νίκος Κλεισιώτης ιδρύει τη SUK HELLAS Ελληνογερμανική εται­ρεία διαχείρισης αποβλήτων και Περι­βαλ­­λοντικών εφαρμογών. Το 1997 ιδρύει την εταιρεία IPEL Συστή­μα­τα Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας και το 2010 τη SAFETΥ ΚLΕΕΝ HELLAS στο χώρο του βιομηχανικού καθαρισμού. H έκδοση της συλλογής ποιημάτων του εκφράζει την αντίφαση του εσωτερικού του κόσμου με τη μέχρι τώρα σταδιοδρομία του και τη διαρκή ανησυχία του για κάτι… ενώ παράλληλα επιχειρεί να αποδώσει βαθιά νοήματα με μεταφορικές προεκτάσεις, υπερβαίνοντας τα καθημερινά υπαρξιακά αδιέξοδα. Η εμμονή σε μία προσπάθεια να ικανοποιήσει τις πνευματικές του ανησυχίες αποτυπώνεται στην αγωνία της διαρκούς αναζήτησης ενός στόχου που συνεχώς μεταλλάσσεται και απομακρύνεται αντί να πλησιάσει. Ο Νίκος Κλεισιώτης με αυτή τη δημοσίευση δεν επιχειρεί να ξεχωρίσει για τίποτα ούτε να αναμετρηθεί με κανέναν, αλλά απλά απελευθερώνει το συμπυκνωμένο του συναίσθημα… με τον δικό του τρόπο.