Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Άνδρος, το απολλώνιο φως της ζωγραφικής των Κυκλάδων: έκθεση στην Άνδρο

Άνδρος, το απολλώνιο φως της ζωγραφικής των Κυκλάδων: έκθεση στην Άνδρο

Η S.G. ART GALLERY και το PARADISE ART HOTEL στην Άνδρο εγκαινιάζουν την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014 και ώρα 9:00 μμ, έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης της  Άνδρου, με αφορμή  τον εορτασμό των 15 χρόνων λειτουργίας του μουσείου.

 
Το έναυσμα της έκθεσης και ειδικότερα του τίτλου, δόθηκε από το όνομα του εγγονού του Απόλλωνα: Άνδρον, στον οποίο οφείλεται και η ονομασία του νησιού.


Συμμετέχουν εκτός από Ανδριώτες καλλιτέχνες , στους οποίους το Μουσείο έχει αφιερώσει πολλές εκθέσεις και άλλοι σημαντικοί Κυκλαδίτες δημιουργοί , που συμμερίζονται την λάμψη του Απολλώνιου φωτός έτσι όπως αντανακλάται στη θάλασσα των Κυκλάδων και στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα.


Με την τωρινή έκθεση τεκμηριώνεται για μία ακόμη φορά η πολυχρόνια πολιτιστική δράση του Μουσείου Λαογραφίας & Χριστιανικής Τέχνης στην Άνδρο, πόνημα και έργο ζωής της Ειρήνης  Μαντζαβελάκη -Βασιλοπούλου και του Μάριου Βασιλόπουλου.   
                                                                                                                        

Με την επιμέλεια της κ. Ντόρας Ηλιοπούλου Ρογκάν Δρ. Ιστορικού τέχνης-τεχνοκριτικού.

Συμμετέχουν: Α. ΓΡΗΓΟΡΑ, Γ. ΣΑΛΤΑΦΕΡΟΣ, Γ. ΠΑΡΑΣΧΟΣ, Ε. ΤΑΤΑΚΗ, Μ. ΜΑΚΡΟΓΚΙΚΑΣ, Χ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ , Μ. ΖΙΑΚΑ,  Μ. ΣΤΙΝΗ,  Δ. ΧΑΝΙΩΤΗ, Α. ΣΙΝΙΟΣΟΓΛΟΥ, Α. ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ, Α. ΜΑΚΡΗ.
 

Θα ακολουθήσει Μουσική βραδιά & Βυζαντινές γεύσεις στην πισίνα του Ξενοδοχείου Παράδεισος.

Σχετικές ειδήσεις
Έλλαμψις: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη
01.02.2017 12:43
Οι kaplanon galleries εγκαινιάζουν στις 31 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα τέχνης ena contemporary , την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη, με τίτλο «Έλλαμψις».
4+2: Ομαδική έκθεση στον Τεχνοχώρο
07.10.2016 11:49
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «4+2», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
Τρεις εκθέσεις ανοιχτές στο κοινό στην Άνδρο για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο
11.08.2016 12:45
Συμμετέχοντας στην παγκόσμια κίνηση η οποία στοχεύει οι δημόσιοι χώροι να μένουν ανοιχτοί στο κοινό το βράδυ της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, τα μουσεία – ιδρύματα: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως και Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης, μας προσκαλούν την Πέμπτη 18 Αυγούστου σε τρεις εικαστικές εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο.
Wild & Free: Έκθεση ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου στις Σπέτσες
09.08.2016 12:09
Το βράδυ της Κυριακής 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου, στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου SPETSES.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.