Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μάντεψε ποιος!

Μάντεψε ποιος!
Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Σοφούλη παρουσιάζει στην παιδική σκηνή του θεάτρου Αθηνά το έργο της Καλλιόπης Παπαδάκη, Μάντεψε ποιος, συνεχίζοντας δυναμικά το καλλιτεχνικό του έργο.

Το Μάντεψε ποιος εμπνέεται από τα μοτίβα της αρχαίας τραγωδίας για να διδάξει με τον πιο φρέσκο και ευχάριστο τρόπο την αγάπη και την απλότητα ως μοναδική απάντηση στην πονηριά και την κακία.

Οι μικροί φίλοι του θεάτρου καλούνται να μαντέψουν τους πραγματικούς χαρακτήρες πίσω από ορατές και αόρατες μάσκες συμμετέχοντας ενεργά στη δράση του έργου βοηθώντας με το δικό τους τρόπο στη εξέλιξη της παράστασης.

Η Ακριβή ζει ευτυχισμένη με τον καλό της πατέρα και την προστατευτική της παραμάνα. Κυρίαρχο ρόλο έχει η παρουσία της Ξένης, μιας γυναίκας που με ψέματα και πανουργίες, από απλή υπηρέτρια διεκδικεί τη θέση της Κυρίας του σπιτιού. Η νοσηρή της αυτή προσπάθεια να κατακτήσει την αγάπη, τη φιλία και την εμπιστοσύνη της οικογένειας θα οδηγήσει την πλοκή σε μονοπάτια κωμικά που θα μας διδάξουν ότι η πονηριά δεν βγαίνει ποτέ νικήτρια όταν μάχεται με την αγνότητα.

Καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής θα παίξουν δύο επισκέπτες που απεγνωσμένα, με πολλές και διαφορετικές κωμικές μεταμφιέσεις, προσπαθούν να εισβάλλουν στο σπίτι.

Τελικά η πονηρή γυναίκα θα καταφέρει να διασπάσει την οικογενειακή τους γαλήνη; Ποιοι είναι τελικά αυτοί οι παράξενοι επισκέπτες που με τόση επιμονή θέλουν να πάρουν μια θέση στο έργο και ποιος θα είναι ο ρόλος τους; Θέλουν να βλάψουν την οικογένεια ή η άφιξη τους προμηνύει χαρά όπως και τα  αστεία κοστούμια τους;

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Παυλίνας Χαρέλα, χορογραφίες του Χρήστου Κατίδη μουσική του Θανάση Αμπαζτίδη και φωτισμούς του Ανέστη Ατακτίδη.

Παίζουν οι Μιχαέλλα Κοκκινογένη, Εύη Κολιούλη, Κοσμάς Χειράκης, Ευαγόρας Θεοδοσίου, Αλεξάνδρα Γώγου , Γιάννης Πλακίδης.

Σχετικές ειδήσεις
TraVma από την ομάδα ΘέRetro στο Θέατρο Σοφούλη
16.06.2016 15:35
Η θεατρική ομάδα "ΘέRetro" αποτελούμενη από τελειόφοιτους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μενεμένης και φοιτητές της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Θεάτρου, Κινηματογράφου) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "TraVma", βασισμένη στο έργο του Edward Albee "The Play About The Baby" στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21:00.
Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα, από την ομάδα Ευ(φ)ορία στο θέατρο Σοφούλη
11.05.2016 11:02
Η Θεατρική ομάδα Ευ(φ)ορία του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών, Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής παρουσιάζει από τις 20 Μαΐου 2016 στο θέατρο Σοφούλη, την εξαιρετική κωμωδία των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα», που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ράφτης Κυριών, του Ζωρζ Φεϋντώ στο Θέατρο Σοφούλη
14.04.2016 17:02
Ο θεατρικός οργανισμός “Omerta” παρουσιάζει την ανατρεπτική κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ, Ράφτης Κυριών, στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, για τρεις μόνο παραστάσεις!
Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε, των Παπαθανασίου-Ρέππα στο θέατρο Ράδιο Σίτυ
09.03.2016 15:09
Μετά την μεγάλη επιτυχία για 3η συνεχή χρονιά, το έργο «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε», έρχεται για 2η φορά στην Θεσσαλονίκη, στο θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ, από τις 6 Απριλίου 2016.
Καιόμενοι, της Δέσποινας Καλαϊτζίδου στο Θέατρο Σοφούλη
07.03.2016 15:07
H No Land Theatre Group παρουσιάζει στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη το έργο Οι Καιόμενοι, της Δέσποινας Καλαϊτζίδου, που κέρδισε το Β΄Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2010.