Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ανοιχτή παρουσίαση του 5oυ Διεθνούς Kinitiras Choreography Lab

Ανοιχτή παρουσίαση του 5oυ Διεθνούς Kinitiras Choreography Lab

Το Kinitiras Choreography Lab, δημιουργώντας ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον , είναι μία σημαντική καινοτομία στον κλάδο του χορού στην Ελλάδα.

 

Eνθαρρύνει τους καλλιτέχνες να συμβαδίσουν με τα τρία χαρακτηριστικά της δημιουργικής παραγωγής: ιδέες, πρακτική και ανάλυση, στοιχεία αλληλοεξαρτώμενα στον καλλιτεχνικό πειραματισμό. Κεντρικός στόχος του Lab είναι να δημιουργηθεί μια κοινότητα καλλιτεχνών που θα συνεχίσει το διάλογο πέρα από τη χρονική κλίμακά του με σκοπό να αναπτυχθούν τα αποτελέσματα του Lab σε άλλο επίπεδο.


Καθ' όλη τη διάρκεια του Ιουλίου, συμμετέχοντες από όλες τις γωνιές του πλανήτη, με ανεξάρτητη έρευνα και σε συνεργασία με τους καλεσμένους καλλιτέχνες, ανέπτυξαν υλικό για νέες σκέψεις και ιδέες, νέα δίκτυα και συνεργασίες . Παρακολουθώντας master classes από τους Ana Sanchez-Colberg (UK/GR), Androniki Marathaki (GR), Robert Clark (UK), Linda Birkedal (NOR), John-Paul Zaccarini (SWE) και Michael Klien (AU/GR) εμπνεύστηκαν ώστε να δημιουργήσουν κάτι προσωπικό.

 

Οι Anka Gacesca (Serbia), Marili Pizarro (Puerto Rico), Cristina Lugo (Puerto Rico), Hillary Bodin (USA), Olga Spiraki (GR), Eleni Mylona (GR-Switzerland), Marianna Panourgia (GR), Maria Sermpou (GR) και Vicky Angelidou (GR) θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014 στις 21.00 τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς τους.


Με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου της Αθήνας.

Σχετικές ειδήσεις
Ευαγγελία Κολύρα & Άρτεμις Λαμπίρη: Νέοι χορογράφοι στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
14.07.2016 13:17
Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, θα παρουσιαστούν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας οι παραστάσεις 10,000 LITRES της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΟΛΥΡΑ και ME ON TOP της ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΑΜΠΙΡΗ.
Παρουσίαση Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ στο Θέατρο Ολύμπια
29.06.2016 17:10
Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Ολύμπια, η καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Νέες Δυνάμεις: μια βραδιά για τους τελειόφοιτους των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού
29.06.2016 14:30
Για τέταρτη φορά το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, διοργανώνουν στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, που ολοκληρώθηκε, μια συμβολική βραδιά με τίτλο “Νέες Δυνάμεις” που τιμά την εκπαίδευση και υπογραμμίζει τη σημασία της.
Lagune, του Denis Savary στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
16.05.2016 13:54
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ίδρυμα Fluxum και το Flux Laboratory,με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα και το metamatic:taf, παρουσιάζουν στο δώμα του ΕΜΣΤ στις 19 Μαΐου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την περφόρμανς Lagune του Ελβετού καλλιτέχνη Denis Savary.
Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2016 από τον Lemi Ponifasio
26.04.2016 14:37
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού καθιερώθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.