Ο Φιλοκτήτης του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στον ομώνυμο ρόλο, μάγεψε το κοινό της Επιδαύρου που αντάμειψε τους συντελεστές της παράστασης, όρθιο, με το πιο θερμό χειροκρότημα το βράδυ της Παρασκευής 18, αλλά και του Σαββάτου 19 Ιουλίου 2014.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου τόσο στην Αττική, όσο και στην Αργολίδα, δεν εμπόδισαν σχεδόν 9.000 κόσμου να κατακλείσει το χώρο της Επιδαύρου.

Περίπου 14.000 θεατές είδαν την παράσταση και τις δύο ημέρες, ενώ το Σάββατο, παρά την μπόρα που προηγήθηκε το κοινό δεν πτοήθηκε και γέμισε τις κερκίδες του αρχαίου Θεάτρου.

Μετά από την μεγάλη αυτή επιτυχία και προς μεγάλη χαρά όσων την έχασαν λόγω καιρικών συνθηκών, ο Φιλοκτήτης θα ταξιδέψει ως την Αθήνα, για μία μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο στις 4 Σεπτεμβρίου.

Μια συμπαραγωγή της εταιρίας καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων αρτIVITIES και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στον ομώνυμο ρόλο, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στον ρόλο του Οδυσσέα και τον Αιμίλιο Χειλάκη στον ρόλο του Νεοπτόλεμου.

Χορός: Γιάννης Γιαννούλης, Τάσος Δημητρόπουλος, Κώστας Κορωναίος, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Γιώργος Παπανδρέου, Κρις Ραντάνοφ, Γιώργος Ρουστέμης.

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Σκηνικά-κοστούμια: Κenny MacLellan
Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού
Πρωτότυπη μουσική: Lost Bodies
Σχεδιασμός φωτισμών: Nίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Εριφύλη Στεφανίδου

Οι φωτογραφίες από την παράσταση της Επιδαύρου είναι της Εύης Φυλακτού.