Από της εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, To Στρουμπουλό Τερατάκι της Κατερίνας Μαρκαδάκη σε εικονογράφηση του Γιώργου Δουτσιόπουλου.

To Στρουμπουλό Τερατάκι αγαπάει τα γλυκά, τις λιχουδιές, τις νοστιμιές και κάθε φαγητό. Με λίγα λόγια είναι λαίμαργο και δεν του αρέσουν καθόλου τα φρούτα και τα λαχανικά! Όταν όμως επισκέπτεται το χωριό του Τερατοπαππού του, τον περιμένει μια έκπληξη… Μήπως υπάρχει τρόπος η αγάπη του για το φαγητό να μειωθεί;

Ένα διασκεδαστικό βιβλίο για την αξία της υγιεινής διατροφής και για το πόσο σημαντικό είναι να τρώμε λογικά και με μέτρο!

Μετά το Σπάταλο Τερατάκι η Κατερίνα Μαρκαδάκη μας συστήνει το Στρουμπουλό Τερατάκι που ζωντανεύει μέσα από τις υπέροχες εικόνες του Γιώργου Δουτσιόπουλου. Σελίδα τη σελίδα, το Στρουμπουλό Τερατάκι –κυριολεκτικά χωρίς να το καταλάβει– αλλάζει διατροφικές συνήθειες και γίνεται ένα τρισευτυχισμένο λαχανί τερατάκι!

Η Κατερίνα Μαρκαδάκη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1979. Τα παιδικά της χρόνια ήταν μοιρασμένα μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής. Σπούδασε ΜΜΕ και Γαλλική Φιλολογία στο State University of New York at New Paltz και αποφοίτησε με διάκριση. Από το 2003 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα σε θέσεις που σχετίζονται πάντα με το παιδί και τα παιδικά προϊόντα. Έχει εργαστεί στον χώρο των εκδόσεων (στον εκδοτικό οίκο Modern Times και στις εκδόσεις του ομίλου της Καθημερινής) καθώς και στα ΜΜΕ (στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και ALTER). Σήμερα δραστηριοποιείται στον χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων για παιδικές τηλεοπτικές σειρές. Με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων ασχολείται από το 2011. Στόχος της συγγραφικής της δουλειάς είναι ο συνδυασμός της ψυχαγωγίας των παιδιών μέσα από εκπαιδευτικά μηνύματα. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί επίσης Το Σπάταλο Τερατάκι, το πρώτο βιβλίο της σειράς με Τερατάκια!