Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο, του Γιώργου Σκούρτη στο Φεστιβάλ Αθηνών - Η παράσταση ματαιώθηκε

Ο Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο, του Γιώργου Σκούρτη στο Φεστιβάλ Αθηνών - Η παράσταση ματαιώθηκε

Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει το έργο του Γιώργου Σκούρτη, με τίτλο Ο Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο, για δύο παραστάσεις στις 22 και 23 Ιουλίου 2014. Η παράσταση ματαιώθηκε.


Η τολμηρή και αψιά γραφή του Γιώργου Σκούρτη δίνει ένα νέο της δείγμα. Το έργο του Ο Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο, ένας δραματικός, παραληρηματικός μονόλογος, αρθρώνει λόγο ενάντια στο θηρίο της αήττητης εξουσίας. Σχεδόν μισό αιώνα μετά τους Νταντάδες, ο συγγραφέας εξακολουθεί να καταγγέλλει τους συστημικούς μηχανισμούς που διαχρονικά υπονομεύουν την ευτυχία και ρίχνουν τον άνθρωπο στο περιθώριο της ζωής . Ήρωάς του – αυτή τη φορά – ένας πολίτης που, αν και αποσυρμένος από τα εγκόσμια, αντιστέκεται μέχρις εσχάτων.


Συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκούρτης
Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος
Σύνθεση & σχεδιασμός ήχου: Σπύρος Αραβοσιτάς
Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξης Πηλός
Σκηνικά - Κοστούμια - Κινησιολογία - Μακιγιάζ - Μουσική & ηχητική επιμέλεια: GAMMA F

Ερμηνεία: Κώστας Μεσάρης

Διάρκεια: Περίπου 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Σχετικές ειδήσεις
Σαίξπηρ για 2 - Νέα Υόρκη - Αθήνα: δύο έργα του Σαίξπηρ στο Θέατρο Άλφα Ιδέα
24.11.2016 15:53
Δύο ομάδες, δύο χώρες, δύο έργα του Σαίξπηρ για δύο άτομα. Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, μια συνάντηση για ένα θέατρο ανθρώπινο, χειροποίητο, συγκινησιακό.
57 // a passion play από τους Γιώργο Κουμεντάκη και Θέμελη Γλυνάτση στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
05.10.2016 12:11
Το Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, παρουσιάζει την παράσταση των Γιώργου Κουμεντάκη και Θέμελη Γλυνάτση, “57//a passion play”, μια δουλειά που βασίζεται στο 57ο σονέτο του Σαίξπηρ και αποτελεί την 1η παράσταση του αφιερώματος «ΤΑ ΣΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ στη ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ».
Σαιξπηρ Express από την ομάδα +αίσθημα στο θέατρο Άλμα
30.06.2016 14:00
Η Συναισθηματική Διαλεκτική και ο Στέλιος Καλαθάς σας προσκαλούν στην παράσταση της θεατρικής ομάδας +αίσθημα με τίτλο «Σαιξπηρ Express» στο θέατρο Άλμα στις 1, 2 & 3 Ιουλίου 2016 και ώρα 21.00.
Άμλετ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από τον Οσκάρας Κορσουνόβας στο Φεστιβάλ Αθηνών
03.06.2016 17:08
Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί τον πολυβραβευμένο λιθουανό σκηνοθέτη Οσκάρας Κορσουνόβας, ο οποίος προσεγγίζει τον Άμλετ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, με τρόπο διαφορετικό.
Ο Σαίξπηρ μέσα από παραστάσεις και προβολές στο Φεστιβάλ Αθηνών!
31.05.2016 12:33
Το Φεστιβάλ Αθηνών συμμετέχει στον κύκλο εκδηλώσεων που διοργανώνονται παγκοσμίως με αφορμή την επέτειο των τετρακοσίων χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου Άγγλου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, εντάσσοντας στο φετινό του πρόγραμμα ελληνικές και διεθνείς παραγωγές. Τρεις θεατρικές παραστάσεις και τρεις κινηματογραφικές προβολές πάνω στο έργο του Σαίξπηρ αποκαλύπτουν εκ νέου τη δύναμη και τη διαχρονικότητα της γραφής του.