Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Εκκίνηση του 2014 Green Project in South America και εγκαίνια της έκθεσης Greek New Talent

Εκκίνηση του 2014 Green Project in South America και εγκαίνια της έκθεσης Greek New Talent

Η οργάνωση Green Project και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μας προσκαλούν, την Τρίτη 15 Ιουλίου 2014, στην παρουσίαση για την εκκίνηση του τέταρτου οδοιπορικού "Green Project στη Νότια Αμερική: Μπογκοτά - Γη του Πυρός, από τη γεωποικιλότητα στη βιοποικιλότητα" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.


Θα χαιρετίσει η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα και ο Γενικός Διευθυντής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Πρέσβυς Μιχαήλ Β. Χριστίδης.

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνουν τα Εγκαίνια της κινητής έκθεσης Περιβαλλοντικής Φωτογραφίας "2nd Green Project Moving Photo Exhibition: Greek New Talent" σε επιμέλεια της κας Νίνας Κασσιανού.


Η έκθεση θα ταξιδέψει μαζί με το Green Project στη Νότια Αμερική και θα παρουσιαστεί στις πρωτεύουσες των χωρών της διαδρομής, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Εθνικές Επιτροπές για την UNESCO. Οι φωτογραφίες αφορούν το περιβάλλον στην ευρεία του έννοια (αστικό και φυσικό) και διακρίνονται για τη φρέσκια, διαφορετική ματιά πρωτοεμφανιζόμενων ταλαντούχων Ελλήνων φωτογράφων, που πιστεύουν στη δύναμη της φωτογραφίας να αλλάξει τον κόσμο μας.


Στα 14.536 χλμ, στις 52 ημέρες και στις 7 χώρες του οδοιπορικού (Κολομβία, Ισημερινός, Περού, Βολιβία, Βραζιλία, Ουρουγουάη και Αργεντινή) 16 μέλη της Green Project θα αποτυπώσουν φωτογραφικά και κινηματογραφικά, 36 πράσινα σημεία ενδιαφέροντος σε σχέση με τη γεωποικιλότητα, τη βιοποικιλότητα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το πρωτότυπο υλικό που θα παραχθεί, θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία έντυπης έκδοσης και ντοκιμαντέρ .


Η έκθεση περιβαλλοντικής φωτογραφίας θα προβάλλεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε όλη τη διάρκεια της πραγματοποίησης του οδοιπορικού στη Νότια Αμερική από 15 Ιουλίου μέχρι 7 Σεπτεμβρίου 2014.


Η “Green-Project” (GP) αποτελεί μη-κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 2008 από την εθελοντική πρωτοβουλία ενεργών πολιτών, επιστημόνων και καλλιτεχνών, εμπνευσμένο από το πρόγραμμα της UNESCO “World Solar Programme 1996-2005”.

Η GP πραγματοποιεί τα πράσινα φωτογραφικά οδοιπορικά, τα οποία τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Αθηναίων, της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών, του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ΣΕΤΕ και του Site Greece. Τα οδοιπορικά υποστηρίζονται επίσης, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αθήνα και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σχετικές ειδήσεις
Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
12.01.2017 12:57
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta και τη διοργάνωση Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον»- στην Πλατεία Κάστρου της Πάφου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης.
It never happened: Έκθεση του Χρήστου Βαγιάτα στο ArtWall Project Space
15.06.2016 15:26
Τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής παρουσίασης του Χρήστου Βαγιάτα με τίτλο "It never happened", θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, στο ArtWall Project Space.
Project W: Έκθεση φωτογραφίας της Gm Touliatou στην Art 10 Gallery
06.06.2016 11:52
Η ART 10 GALLERY σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Gm Touliatou με τίτλο “Project W“, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, και ώρα 20:00-22:30.
Filmink Project, από το ΙΝΚ Project.Exhibition στο metamatic:taf
12.05.2016 11:39
Το metamatic:taf εγκαινιάζει το FILMINK Project σε διοργάνωση του ΙΝΚ Project.Exhibition τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.
Common Routes: έκθεση φωτογραφίας - φωτογραφικό οδοιπορικό στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
28.03.2016 17:02
Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Fokal με την Green Project, 5 φωτογράφοι ταξίδεψαν το Σεπτέμβριο του 2015, στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου και μέσα σε 11 ημέρες, διάνυσαν 3.000 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Σμύρνη, μέσω Καππαδοκίας.