Η οργάνωση Green Project και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μας προσκαλούν, την Τρίτη 15 Ιουλίου 2014, στην παρουσίαση για την εκκίνηση του τέταρτου οδοιπορικού “Green Project στη Νότια Αμερική: Μπογκοτά – Γη του Πυρός, από τη γεωποικιλότητα στη βιοποικιλότητα” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Θα χαιρετίσει η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα και ο Γενικός Διευθυντής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Πρέσβυς Μιχαήλ Β. Χριστίδης.

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνουν τα Εγκαίνια της κινητής έκθεσης Περιβαλλοντικής Φωτογραφίας “2nd Green Project Moving Photo Exhibition: Greek New Talent” σε επιμέλεια της κας Νίνας Κασσιανού.

Η έκθεση θα ταξιδέψει μαζί με το Green Project στη Νότια Αμερική και θα παρουσιαστεί στις πρωτεύουσες των χωρών της διαδρομής, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Εθνικές Επιτροπές για την UNESCO. Οι φωτογραφίες αφορούν το περιβάλλον στην ευρεία του έννοια (αστικό και φυσικό) και διακρίνονται για τη φρέσκια, διαφορετική ματιά πρωτοεμφανιζόμενων ταλαντούχων Ελλήνων φωτογράφων, που πιστεύουν στη δύναμη της φωτογραφίας να αλλάξει τον κόσμο μας.

Στα 14.536 χλμ, στις 52 ημέρες και στις 7 χώρες του οδοιπορικού (Κολομβία, Ισημερινός, Περού, Βολιβία, Βραζιλία, Ουρουγουάη και Αργεντινή) 16 μέλη της Green Project θα αποτυπώσουν φωτογραφικά και κινηματογραφικά, 36 πράσινα σημεία ενδιαφέροντος σε σχέση με τη γεωποικιλότητα, τη βιοποικιλότητα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το πρωτότυπο υλικό που θα παραχθεί, θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία έντυπης έκδοσης και ντοκιμαντέρ.

Η έκθεση περιβαλλοντικής φωτογραφίας θα προβάλλεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε όλη τη διάρκεια της πραγματοποίησης του οδοιπορικού στη Νότια Αμερική από 15 Ιουλίου μέχρι 7 Σεπτεμβρίου 2014.

Η “Green-Project” (GP) αποτελεί μη-κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 2008 από την εθελοντική πρωτοβουλία ενεργών πολιτών, επιστημόνων και καλλιτεχνών, εμπνευσμένο από το πρόγραμμα της UNESCO “World Solar Programme 1996-2005”.

Η GP πραγματοποιεί τα πράσινα φωτογραφικά οδοιπορικά, τα οποία τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Αθηναίων, της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών, του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ΣΕΤΕ και του Site Greece. Τα οδοιπορικά υποστηρίζονται επίσης, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αθήνα και το Υπουργείο Εξωτερικών.