Η Μαριώ, μια γνήσια ρεμπέτισσα και μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του είδους, που εδώ και 50 χρόνια με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο ερμηνεύει όλα εκείνα τα τραγούδια που έχουν καταχωρηθεί στο βιβλίο της μουσικής ιστορίας του τόπου μας, μαζί με τον Βαγγέλη Δούβαλη, έναν νέο εξαιρετικό λαϊκό ερμηνευτή, ταξιδεύουν, φέτος το καλοκαίρι, σε όλη την Ελλάδα και θα βρίσκονται στη Σύρο την Κυριακή 20 Ιουλίου.

Έχοντας ως οδηγό το καλό ελληνικό τραγούδι, η Μαριώ και ο Βαγγέλης Δούβαλης παίρνουν στις αποσκευές τους μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια- ρεμπέτικα, παλιά και σύγχρονα λαϊκά, σμυρναίικα, παραδοσιακά – και ετοιμάζονται για ένα γλέντι από καρδιάς.

Μαζί τους ο συνθέτης και μόνιμος συνεργάτης της Μαριώς τα τελευταία 10 χρόνια Δημήτρης Λίβανος στο μπουζούκι και το τραγούδι και ο μαέστρος Παναγιώτης Παπαγεωργίου στο πιάνο, το τραγούδι και τη μουσική επιμέλεια.

Η Μαριώ, μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού, ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο σε ηλικία 13 χρόνων, τραγουδώντας και παίζοντας ακορντεόν δίπλα στον πατέρα της, που ήταν επίσης μουσικός. Πρωτοβγήκε στο πάλκο τραγουδώντας Δερβενιώτη και Βίρβο και είχε την τύχη να τραγουδήσει δίπλα στον Μάρκο Βαμβακάρη.

Από τότε και μέχρι σήμερα υπηρετεί με συνέπεια και πάθος το τραγούδι που αγαπά και το «ταξιδεύει» τόσο ανά την Ελλάδα όσο και τον κόσμο μέσα από διεθνή φεστιβάλ στα οποία συμμετέχει.

Έχει σημαντική δισκογραφία με τραγούδια σμυρναίικα, ρεμπέτικα, λαϊκά και τραγούδια σύγχρονων δημιουργών που γράφτηκαν για τη φωνή της.

Συμμετείχε στους δίσκους «Η Θεσσαλονίκη στα Ρεμπέτικα» και «Η Θεσσαλονίκη στα Ρεμπέτικα Νο 2», (οι πρώτες ανθολογήσεις ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών με θέμα τη Θεσσαλονίκη), «Σβήστα Όλα», «Πάμε Τσάρκα», «Ρεμπέτικο Τραγούδι 1935 – 1959», «Ο Αραμπάς», «Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη».

Επίσης συμμετείχε ως κεντρική ερμηνεύτρια στην παρουσίαση ανθολογίας τραγουδιών των Καφέ-Αμάν με τίτλο «Της Ασιάτιδος Μούσης Ερασταί», καθώς και στους δίσκους «Τακίμια», «Μικρές Αγγελίες», «The Grand Dame from Greece», «Τα Λαλεδάκια», «Στο Περιβόλι τ’ ουρανού», «Μπιτ Παζάρ».

Το 1999 επιλέχθηκε από τον συντονιστικό οργανισμό όλων των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ Μουσικής του Κόσμου (European Forum Of World Music Festivals) ως η σημαντικότερη Περιοδεύουσα Καλλιτέχνις για το 1999 (Touring Artist of the Year). Την ίδια χρονιά ο δίσκος της “The Grand Dame From Greece” μπήκε στο Top 20 του European World Music Charts για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο.

Ο Βαγγέλης Δούβαλης ξεκίνησε το ταξίδι του από την Καλαμάτα με προορισμό την Αθήνα και το Εθνικό Ωδείο. Παράλληλα εμφανίστηκε σε πολλές μουσικές σκηνές και συνεργάστηκε με την Λίτσα Διαμάντη, την Πίτσα Παπαδοπούλου, την Κωνσταντίνα, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Δημήτρη Μπάση, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, την Γιώτα Νέγκα και τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Έχει συμμετάσχει σε τρεις δισκογραφικές δουλειές του Φίλιππου Περιστέρη, («Τραγούδια για βραδινούς δέκτες», «Επύλλια» και «Το Κυριακοδρόμιο», σε στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη). Η γνωριμία με τον Μιχάλη Μπουρμπούλη ήταν η αφορμή για το cd «Το ταξίδι που δεν έγινε», σε μουσική του Φίλιππου Περιστέρη.