Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Wreckage Adrift: έκθεση της Danae Natsis στην Εleni Marneri galerie

Wreckage Adrift: έκθεση της Danae Natsis στην Εleni Marneri galerie

Η Εleni Marneri galerie παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονου κοσμήματος “Wreckage Adrift” της ελληνοαυστραλής εικαστικού Danae Natsis.


«Τα έργα σχεδιάστηκαν μετά από μια περίοδο ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική και την Ελλάδα: κάνοντας πειραματισμούς με το σχήμα, το υλικό, τη διαδικασία  και το χρώμα αφήνω τα θέματα (νησιά, μύθους, μουσεία και αναμνήσεις) να  εξελιχθούν και να δημιουργήσουν αντικείμενα εμπλουτισμένα με νοήματα, υποσυνείδητες ιδέες και σκέψεις. Τα έργα είναι αποτέλεσμα τυχαίας δημιουργίας  και έκφρασης, επηρεασμένα από την ελληνική μου καταγωγή και τις επιδράσεις του χρόνου και της φθοράς πάνω στα αντικείμενα.

Αυθόρμητα σχέδια μετατράπηκαν σε ακτές των ελληνικών νησιών και σε υφές  εμπνευσμένες από αρχαία βυθισμένα αντικείμενα. Οι γραμμές  αναφέρονται σαν  διαδρομές: αρχαίες  μυθολογικές  αναζητήσεις, ταξίδια των ναυτικών πλοίων  που βρίσκονται ναυαγισμένα κάτω από τα κύματα και  τις προσωπικές μου περιπλανήσεις (γεωγραφικές, εννοιολογικές  και χρονικές).    

Δίνω την ελευθερία στα αντικείμενα να εξελιχθούν φυσικά και αυθόρμητα όπως ένα ναυάγιο  μετατρέπεται από τυχαίο γεγονός σε ένα σύνολο από φόρμες, γραμμές και έννοιες.»

Σχετικές ειδήσεις
GR80s: Η ελληνική δεκαετία του '80 αναβιώνει στην Τεχνόπολη
19.01.2017 11:33
Η ιστορική, πολιτισμική και αναβιωτική έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη» διοργανώνεται, από τις 25 Ιανουαρίου ως τις 12 Μαρτίου του 2017, από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με πρόγραμμα παράλληλων δράσεων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών, επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων.
Τα πάντα ρεί ?: Έκθεση καλλιτεχνικού κοσμήματος της ομάδας J.A.W. στην Ena Art Gallery
23.06.2016 14:07
Η ομάδα καλλιτεχνικού κοσμήματος J.A.W. Jewellery Art Workers συμμετέχει στην 1st ΑTHENS JEWELRY WEEK με την έκθεση “Τα πάντα ρεί ?”, από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2016, στην Ena Art Gallery.
Έκθεση ζωγραφικής της Μαργαρίτας Ταλιαδώρου στη Galerie Δημιουργών
24.05.2016 11:59
Η Art way παρουσιάζει το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 την έκθεση ζωγραφικής της Μαργαρίτας Ταλιαδώρου στη Galerie Δημιουργών.
do objects stay / μένουν τα αντικείμενα: Έκθεση του Απόστολου Ντελάκου στην CASK gallery
04.05.2016 12:59
Η CASK παρουσιάζει, από τις 6 Μαΐου 2016, την τρίτη ατομική έκθεση του Απόστολου Ντελάκου “do objects stay / μένουν τα αντικείμενα”, που δημιουργήθηκε για την γκαλερί, σε συνεργασία με τη συλλογή Ιωάννη Κυπαρισσούς.
3η ομαδική έκθεση της Λέσχης Φωτογραφίας 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου Κηφισιάς στην Galerie Δημιουργών
28.04.2016 12:56
Η τελετή εγκαινίων της 3ης Ομαδικής Έκθεσης της Λέσχης Φωτογραφίας 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, στην «Galerie Δημιουργών».