Η έκτη φετινή εκδήλωση του Φεστιβάλ Ολύμπου είναι η θεατρική παράσταση  «Η Κοιμωμένη ξύπνησε» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου. Θα δοθεί στο αρχαίο θέατρο του Δίου τη Δευτέρα 14 Ιουλίου στις 9,30 μμ.

«Η Κοιμωμένη ξύπνησε» είναι μια διασκευή του γνωστού και αγαπημένου παραμυθιού της Ωραίας Κοιμωμένης. Η πριγκίπισσα κοιμάται για πολλά-πολλά χρόνια μέχρι που την ξυπνά το πριγκιπόπουλο μ’ ένα φιλί…

Τι θα γινόταν όμως αν η πριγκίπισσα του παραμυθιού ξυπνούσε στην εποχή μας; Ποιος θα της έδινε τώρα το φιλί και πώς θα επιβίωνε στον κόσμο του σήμερα; «Η Κοιμωμένη ξύπνησε» είναι και παραμυθένια και σημερινή.

Ένα… πειραγμένο παραμύθι με νεράιδες, πύργους και πριγκιπόπουλα, αλλά και με αυτοκινητόδρομους, τρένα, υπολογιστές, τηλεοράσεις και κινητά τηλέφωνα που κερδίζει μικρούς και μεγάλους.

Ένα σύγχρονο παραμύθι, όπου η πριγκίπισσα δουλεύει σκληρά για να βγάλει το ψωμί της και κερδίζει με το σπαθί της τον έρωτα του σύγχρονου πρίγκιπα.

Η υπόθεση του έργου

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα στενοχωριούνται γιατί δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν παιδί. Με τη βοήθεια, όμως, της νεράιδας Βιόλας η ευχή τους εκπληρώνεται και σύντομα γεννιέται η μικρή πριγκίπισσα.

Η πριγκίπισσα έχει δυο νεράιδες-νονές που έχουν μεγάλη κόντρα μεταξύ τους. Στη βάφτισή της ακούγεται μια παράξενη ευχή: «Κορίτσι θα ‘ναι ακόμα, στο δάχτυλο θα τρυπηθεί, θα ματώσει και μετά θα κοιμηθεί. Και θα ξυπνήσει μόνο με το φιλί ενός πρίγκιπα!»

Μεγάλος αγώνας ξεκινά για τους γονείς της που τη μεγαλώνουν με μύριες απαγορεύσεις μην τυχόν και τρυπηθεί. Θέλουν να την παντρέψουν γρήγορα μ’ έναν πρίγκιπα που θα μπορεί να τη φιλήσει και γρήγορα απ’ τον βαθύ ύπνο να την ξυπνήσει, αν συμβεί το κακό…

Και όπως είναι φυσικό και παρά τις προφυλάξεις των γονιών το κακό συμβαίνει και η πριγκίπισσα πέφτει σε βαθύ ύπνο πριν γνωρίσει τον πρίγκιπά της…
Η συνέχεια της ιστορίας εκτυλίσσεται 500 χρόνια μετά, στο σήμερα, με πρωταγωνιστή ένα φοβισμένο αγόρι που οι φίλοι του το φωνάζουν πρίγκιπα, ενώ η υπερπροστατευτική μητέρα του ανησυχεί διαρκώς. Όμως, ο φοβισμένος «πρίγκιπας» ξεπερνάει τους φόβους του, ανεβαίνει ένα φανταστικό βουνό, βρίσκει την πριγκίπισσα του παραμυθιού μας και την ξυπνάει μ’ ένα φιλί.

Τον αγαπάει και την αγαπάει, μα δε θα μείνει για πολύ κοντά της. Της υπόσχεται πως θα ξαναγυρίσει για να γνωρίσουν μαζί τον μεγάλο κόσμο, που είναι άγνωστος στην πριγκίπισσα. Εκείνη, όμως, δεν έχει υπομονή να περιμένει και ξεκινάει μόνη της το ταξίδι της εξερεύνησης.

Περιπλανιέται στην πόλη, βλέπει πολλά περίεργα, και φτάνει ως το σπίτι του. Είναι, όμως, άτυχη, γιατί εκείνος λείπει. Έχει πάει να τη βρει.

Έτσι, οι δρόμοι τους χωρίζουν. Eκείνη δουλεύει σκληρά για να μπορέσει να ζήσει, ενώ εκείνος είναι πια πετυχημένος μπίζνεσμαν και μόλις που βρίσκει λίγο χρόνο για να κοιμηθεί. Εκεί θα τον βρει αυτή τη φορά η πριγκίπισσα, με τη βοήθεια της νεράιδας, για να του δώσει το φιλί που θα τον ξυπνήσει μια για πάντα από τον δικό του ύπνο…

Μια ιστορία ενηλικίωσης από αυτές που αγαπούν τόσο τα παιδιά, ένα έργο που απευθύνεται στο μυαλό και στην καρδιά, σκανδαλιάρικο όσο και ανθρώπινο. Μια παράσταση με καλαισθησία, χιούμορ, με πολλή μουσική και ωραία χορογραφία, και με έναν θίασο από εξαιρετικούς ηθοποιούς!

Παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και οι γονείς τους, θα βρουν πολλά πράγματα για να διασκεδάσουν και να συγκινηθούν, πολλές εικόνες που θα τους συνοδεύουν για πολύ-πολύ καιρό.

Ένα καλοκαιρινό δώρο για τα παιδιά!

Συντελεστές: Ξένια Καλογεροπούλου – Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Σκηνικά-Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ, Μουσική: Σπύρος Γραμμένος, Επιμέλεια κίνησης: Ξένια Θεμελή, Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αμαλία Αρσένη, Ανθή Ευστρατιάδου, Χρήστος Πίτσας, Σταύρος Σβήγκος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Ορέστης Τζιόβας, Φωτεινή Τιμοθέου.

Θέατρο του Νέου Κόσμου – http://nkt.gr/