Ο Nick Waterhouse έρχεται από την Καλιφόρνια για ένα μοναδικό live στο Gagarin, την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014.

Με την τραχύτητα του garage punk, ο Waterhouse ξαναβρίσκει το χαμένο νήμα της soul και του rhythm and blues. Το αγόρι με τον κοκάλινο σκελετό γυαλιών και το παπουδίστικο λουκ πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε, αδίκως, η Amy Winehouse και το συνεχίζει μαζί με ονόματα όπως εκείνο της Sharon Jones – έχει ακούσει πολλή μαύρη μουσική και γνωρίζει τη σόουλ: τώρα φτιάχνει τη δικιά του αφομοιώνοντας τις επιρροές του με έναν τρόπο κεφάτο, σέξι και διασκεδαστικό.

Ο 28χρονος απόγονος του Buddy Holly είναι ο αιμοδότης μιας κακοποιημένης μουσικής παράδοσης που ευνόησε το vintage σε βάρος του ρετρό, και που τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί. Οι συνθέσεις του Waterhouse δεν είναι vintage, αλλά φρέσκοι ποπ ρυθμοί με ένα ρετρό άγγιγμα στις ενορχηστρώσεις, που τους δίνει μια γοητευτική ηχητική πατίνα.

Επιπλέον, ο Waterhouse είναι καταπληκτικός τραγουδιστής και ενεργητικότατος περφόρμερ, πράγμα που κάνει πάντα τα live του να παίρνουν τη μορφή των παλιών, καλών πάρτυ, είτε εμφανίζεται με full band, είτε επιχειρεί επί σκηνής ντουέτα με τύπους σαν τον Ty Segall ή τους Allah-Las, είτε παίζει πιο ακουστικά σετ μπροστά σε ένα μικρό κοινό: Ο Νικ είναι ο άνθρωπος που θα σε κάνει να χορέψεις.

Tα δύο εκπληκτικά άλμπουμ του, το Time’s All Gone του 2012 και το φετινό Holly, τον έχουν κατατάξει μεταξύ των βασικών υπεύθυνων για την αναβίωση του 60s πνεύματος στη δισκογραφία, πνεύμα το οποίο δεν στηρίζει μόνο ως καλλιτέχνης αλλά και ως παραγωγός σε ηχογραφήσεις άλλων.

Ο συνδυασμός του αγορίστικου παρουσιαστικού με την έμπειρη φωνή, τα αυθάδη πνευστά και η διάθεση για χορό που είναι σαν να έρχεται από τα παλιά, δίνουν ένα πραγματικά καυτό μουσικό αποτέλεσμα που έχει συνεπάρει κοινό και κριτικούς ανά τον κόσμο, όπως κάποτε συνέβη με την Amy.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, στο Gagarin, o Waterhouse θα είναι ο οικοδεσπότης ενός μεγάλου πάρτυ για την αρχή του φθινοπώρου και της νέας σεζόν και το main act ενός από τα πιο πολυαναμενόμενα live της χρονιάς.

Οpening act: His Majesty The King Of Spain

Είπαν για τον Nick Waterhouse:

– O Nick Waterhouse, με το Holly, κοιτάζει τόσο προς το παρελθόν όσο ακριβώς και προς το μέλλον – Mojo

– O Waterhouse είναι ο αμερικανός Richard Hawley… η χαλαρότητά του τού προσδίδει μια νωχελική γοητεία – Independent

– Πιστεύετε ότι η μουσική δεν είναι αυτό που ήταν; Τότε δεν έχετε ακούσει τον Nick Waterhouse: η εκδοχή του των 50s blues είναι αυθεντικότατη – GQ

– Το βίαιο σαξόφωνο στην αρχή του This Is A Game εξυπηρετεί έναν σκοπό: να μάθετε ότι ο Nick Waterhouse είναι soulman πέρα ως πέρα – Rolling Stone

– O Waterhouse είναι ρόκερ στην καρδιά – η μουσική του δείχνει ότι εκτιμά το vintage R ‘n’ B, αλλά ποτέ δεν του παραδίδεται εντελώς – Paste Magazine.

Official site: http://nickwaterhouse.com/
FB Page: https://www.facebook.com/nickwaterhousemusic
Soundcloud: https://soundcloud.com/nick-waterhouse