Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η ζωή είναι ένα τραγούδι του Αλέν Ρενέ στο Athens Open Air Film Festival

Η ζωή είναι ένα τραγούδι του Αλέν Ρενέ στο Athens Open Air Film Festival

Την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, προβάλετε στο Θερινό κινηματογράφο Δεξαμενή η ταινία «Η ζωή είναι ένα τραγούδι» (On connait la chanson) του Αλέν Ρενέ στο πλαίσιο του 4ου Athens Open Air Film Festival με ελεύθερη είσοδο.

 

Το 4ο Athens Open Air Film Festival αποδίδει φόρο τιμής στον μεγάλο σκηνοθέτη Αλέν Ρενέ και στην εκπληκτική κινηματογραφική κληρονομιά που άφησε πίσω του, με την προβολή του πιο ευφορικού και ανορθόδοξου μιούζικαλ του, «Η ζωή είναι ένα τραγούδι», τη Δευτέρα 14 Ιουλίου στον κινηματογράφο Δεξαμενή. Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εθνικής Γιορτής της Γαλλίας και με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και με τη ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr.

 

Αφιερωμένο στον βρετανικής καταγωγής σεναριογράφο και σκηνοθέτη Ντένις Πότερ, οι ανατρεπτικές μουσικοχορευτικές δημιουργίες του οποίου («Pennies From Heaven», «The Singing Detective») ενέπνευσαν τον Αλέν Ρενέ στο να ολοκληρώσει το δικό του ρομαντικό και άκρως παιχνιδιάρικο μιούζικαλ, το «Η Ζωή Είναι Ενα Τραγούδι» συγκεντρώνει για ακόμη μια φορά γύρω από τον σκηνοθέτη τους Σαμπίν Ατζεμά, Πιερ Αρντιτί, Λαμπέρ Γουιλσόν και Ανιές Ζαουί, μερικούς από τους αγαπημένους του ερμηνευτές που τον συνόδεψαν στο σύνολο του έργου του.

 

Με το ευφορικό του φιλμ, ο ριζοσπαστικός auteur, που απεβίωσε πριν λίγους μήνες στην ηλικία των 91 ετών, πειραματίζεται με τις συμβάσεις του είδους και επιλέγει οι συναισθηματικές μεταβολές των ηρώων του να εκφράζονται και να αντανακλώνται μέσα από μια πληθώρα αξέχαστων γαλλικών τραγουδιών από τους Τζέιν Μπίρκιν, Σερζ Γκενσμπούρ, Σαρλ Αζναβούρ και Δαλιδά που λειτουργούν ως διαλογικά μέρη και σχολιάζουν απολαυστικά τα δρώμενα.

 

Στην ταινία, η Οντίλ (Σαμπίν Ατζεμά) είναι παντρεμένη με τον Κλοντ (Πιέρ Αρντιτί) και ψάχνει να μετακομίσει σε ένα νέο και μεγαλύτερο διαμέρισμα. Η νεώτερη αδελφή της, Καμίλ (Ανιές Ζαουί), έχει μόλις ολοκληρώσει τη διδακτορική της διατριβή και είναι ερωτευμένη με έναν μεσίτη ο οποίος τυγχάνει να είναι υπεύθυνος για το διαμέρισμα της Οντίλ.

 

Για διαμέρισμα επίσης ψάχνει και ο Νικολά (Ζαν Πιέρ Μπακρί), πρώην σύντροφος της Οντίλ που όταν επιστρέφει στην πόλη, ξεκινάει ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων και ερωτικών περιπετειών που εξελίσσονται με φόντο το γοητευτικό Παρίσι.

Σχετικές ειδήσεις
6ο Athens Open Air Film Festival: Λούφα και παραλλαγή, του Νίκου Περάκη στην Ταινιοθήκη
09.09.2016 12:11
Η «Λούφα και παραλλαγή» του Νίκου Περάκη θα προβληθεί σε μια τιμητική βραδιά την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στην αίθουσα «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στο πλαίσιο του 6oυ Athens Open Air Film Festival.
6ο Athens Open Air Film Festival: Το Θέατρο του Αίματος, του Ντάγκλας Χίκοξ στο Νομισματικό Μουσείο
25.08.2016 15:40
Στα πλαίσια του 6oυ Athens Open Air Film Festival και του αφιερώματος «Shakespeare in the City», θα προβληθεί η ταινία «Το Θέατρο του Αίματος» (Theatre of Blood, 1973) του Ντάγκλας Χίκοξ στο Νομισματικό Μουσείο την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016.
Το 6ο Athens Open Air Film Festival ταξιδεύει με το Amadeus στην Αίγινα
16.08.2016 17:13
Επίσημη πρώτη του Athens Open Air Film Festival στα νησιά υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής!
6ο Athens Open Air Film Festival: Η Ετυμηγορία, με τον Πολ Νιούμαν στο Τριανόν
21.07.2016 12:22
Στα πλαίσια του 6oυ Athens Open Air Film Festival, θα προβληθεί η ταινία «Η Ετυμηγορία» (The Verdict, 1982) στο Σινέ Τριανόν την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016.
6ο Athens Open Air Film Festival: Φιλιά εις τα παιδιά, του Βασίλη Λουλέ στον πεζόδρομο της Ερμού
06.07.2016 15:13
Την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, στον πεζόδρομο της Ερμού, θα γίνει η προβολή της ταινίας Φιλιά εις τα παιδιά, του Βασίλη Λουλέ, στα πλαίσια του 6ου Athens Open Air Film Festival.