Ο Σταύρος Ξαρχάκος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, θα παρουσιάσει την καλοκαιρινή περίοδο 2014 στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ελλάδας μία συναυλία με τίτλο «Μάνα μου Ελλάς».

Τραγούδια από την αρχή της σταδιοδρομίας του μέχρι σήμερα, τραγούδια από τον κινηματογράφο, το θέατρο, που όλοι αγαπήσαμε, τραγουδήσαμε και μελωδίες που μας συντρόφευσαν! 

Συνοδοιπόροι του οι εκλεκτοί ερμηνευτές Ηρώ Σαΐα – μόνιμη συνεργάτιδά του τα τελευταία χρόνια, Ζαχαρίας Καρούνης, με τον οποίο συνεργάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μεγάλο μας Τσίρκο και ο Νεοκλής Νεοφυτίδης,   καθώς και ενδεκαμελής ορχήστρα μουσικών – σολίστ την οποία διευθύνει ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Τα σπουδαία τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου που σημάδεψαν την νεότερη Ελλάδα, με καινούργια ματιά και το στίγμα άξιων τραγουδιστών της νεότερης γενιάς θα ακουστούν σε όλα τα μεγάλα θέατρα της χώρας.

Μετά τη Χίο, στις 14 Ιουλίου και την Μυτιλήνη, στις 16 Ιουλίου, ακολουθεί συναυλία στις 18 Ιουλίου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου στη Ρόδο.

Ηρώ Σαΐα

Η Ηρώ Σαΐα ξεκίνησε ως μέλος της ομάδας «Σπείρα-Σπείρα» του Σταμάτη Κραουνάκη. Συνεργάστηκε με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, την Αφροδίτη Μάνου, τον Γιάννη Σπανό, τον Ορφέα Περίδη, κ. α.

Έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικούς δίσκους.

Με τον Σταύρο Ξαρχάκο συνεργάστηκε στις παραστάσεις: «Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι» (2011, Gazarte), «Αμάν – Αμήν» (2012, Ακροπόλ) «Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα…» (2013, Πρέσπες –Ηρώδειο), «νυν και αεί… Τσιτσάνης» (2014, Ιερά Οδός).

Ζαχαρίας Καρούνης

Ο Ζαχαρίας Καρούνης ξεκίνησε την πορεία του στο Εθνικό Θέατρο, ενώ μέχρι σήμερα έχει βρεθεί δίπλα στη Δόμνα Σαμίου, στο Γιώργο Νταλάρα, τη Μαρία Φαραντούρη, τη Μαριώ κ. α.

Έχει κυκλοφορήσει 3 προσωπικούς δίσκους.

Με τον Σταύρο Ξαρχάκο έχουν συνεργαστεί ξανά στην παράσταση «Αμάν –  Αμήν» (2012, Ακροπόλ) και στο «Μεγάλο μας Τσίρκο» (2012 – 13, ΚΘΒΕ/Ακροπόλ), όπου επελέγη από τον συνθέτη, να ερμηνεύσει το ρόλο του τραγουδιστή, που πρώτος υποδύθηκε ο Νίκος Ξυλούρης.

Νεοκλής Νεοφυτίδης

Πιανίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής. Έχει συνεργαστεί με τον Χρήστο Λεοντή, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Ηλία Ανδριόπουλο, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τον Νίκο Κηπουργό, την Ελένη Βιτάλη, την Μαρία Φαραντούρη, τον Μανώλη Μητσιά, τον Λάκη Χαλκιά, κ.α.

Έχει κυκλοφορήσει έναν προσωπικό δίσκο.

Με τον Σταύρο Ξαρχάκο συνεργάστηκε ξανά στις παραστάσεις: «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» (2012 – 13, ΚΘΒΕ/Ακροπόλ), «Ξαρχάκος –Κόκοτας» (2012-2013, Μέγαρο Μουσικής, Ηρώδειο), «Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα…» (2013, Πρέσπες -Ηρώδειο) «Νυν και αεί… Τσιτσάνης» (2014, Ιερά Οδός).

Την 11μελή ορχήστρα  αποτελούν οι σολίστες μουσικοί:

Δρογκάρης  Βασίλης (ακορντεόν)

Ζάκκας  Ηρακλής (μπουζούκι- μαντολίνο)

Κακουλίδου  Σοφία (μαρίμπα – κρουστά)

Καλαντζής  Δημήτρης (πιάνο- keyboards)

Μέρμηγκας  Χάρης (κοντραμπάσο)

Νεοφυτίδης  Νεοκλής (πιάνο)

Ορφανός Νίκος (πνευστά)

Σαμπαζιώτης  Νίκος (κιθάρα)

Σιάμπος  Δημήτρης (κιθάρα κλασική – ηλεκτρική)

Σιδερίδης  Διαμαντής (μπουζούκι – μπαγλαμάς– τζουράς)

Χατζής  Γιάννης (ντραμς)

Οργάνωση Παραγωγής: ART TC – LIVE

Διεύθυνση Παραγωγής: Τόνια Αρβανίτη


photo: vagginet