Μετά από δύο χρόνια διακοπής, ωρίμανσης και περισυλλογής, το Zante Jazz Festival επιστέφει στο θέατρο της Δερματούσας στη Ζάκυνθο, στις 18, 19 και 20 Ιουλίου.

22 μουσικοί από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Γαλλία αλλά και τη Νέα Υόρκη, μας ξεναγούν σε όλα τα είδη της jazz, από τη world, με οικοδέσποινες τις Μαρία Μανουσάκη και Μάρθα Μαυροειδή με τα σχήματά τους, μέχρι τη modern με το σχήμα Next Step 5et και τον φημισμένο Νεοϋορκέζο τραγουδιστή JD-Walter, αλλά και τη free jazz με τον μπασίστα Αρίωνα Γυφτάκη.

Το πρόγραμμα τιμούν με την συμμετοχή τους μουσικοί που έχουν σφραγίσει την ελληνική και διεθνή jazz μουσική σκηνή, όπως ο Σταύρος Λάντσιας, με τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο και τον Γιώργο Καλούδη, ο Γερμανός ντάμερ Felix Schalrmann που θα παρουσιάσει την τελευταία δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Counterlife», συμπράττοντας με τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση, αλλά και οι Πέτρος Κλαμπάνης και Χρήστος Ραφαηλίδης, ως ντούο με το όνομα Point 2, οι οποίοι θα παρουσιάσουν και την ομώνυμη δισκογραφική τους δουλειά. Ιδιαίτερος προσκεκλημένος του φεστιβάλ, ο σπουδαίος Γάλλος πιανίστας και συνθέτης Jean-Michel Pilc, μια μουσική ιδιοφυία, με ιδιαίτερο προσωπικό ύφος, συναυλίες σε όλο τον κόσμο, σπουδαίες συνεργασίες και κριτικές που τον κατατάσσουν ανάμεσα στους κορυφαίους αυτοσχεδιαστές της διεθνούς τζαζ σκηνής. Ο Pilc, που ζει τα τελευταία 20 χρόνια στη Νέα Υόρκη, έρχεται στη Ζάκυνθο για να παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το νέο σόλο πιάνο άλμπουμ του.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

18 Ιουλίου

Next Step 5tet με προσκεκλημένο τον JD-Walter

Αρίωνας Γυφτάκης trio

Σταύρος Λάντσιας trio

19 Ιουλίου

Zακυνθινή Συμμετοχή

Felix Schlarmann trio

Μαρία Μανουσάκη 4tet

20 Ιουλίου

Jean-Michel Pilc Solo

Point 2: Χρήστος Ραφαηλίδης & Πέτρος Κλαμπάνης

Μάρθα Μαυροειδή trio

*Το Zante Jazz ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2009 και τελεί υπό την αιγίδα του Eleon Grand Resort, του Πολυχώρου Πορτοκάλι και της Αμπελάς ΑΕΒΕ.