Ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής με διαχρονικές και ιδιαίτερες εμπνεύσεις, ο Νίκος Ξυδάκης, ανοίγει το Φεστιβάλ Σερίφου 2014, την Κυριακή 27 Ιουλίου.


Η μουσική του, καθώς έχει ζήσει τα παιδικά του χρόνια στο Κάιρο, φέρει την ευωδιά της ατμόσφαιρας της Ανατολής, αλλά και στοιχεία της Δύσης. Με τους εξαιρετικούς μουσικούς του, ο Ξυδάκης θα μας ταξιδέψει με τις μελωδίες του, ξεκινώντας από την «Αρχή των Τραγουδιών», όπως ήταν ο τίτλος μίας από τις επιτυχίες του. Ξεκίνημα δυναμικό και, συνάμα, τρυφερό, για να ξεδιπλώσει, στη συνέχεια, μία αγαπημένη του μουσική διαδρομή: από την «Εκδίκηση της Γυφτιάς» στα τραγούδια της Σαπφούς και στο «Γρήγορα η ώρα πέρασε», από το «Ερωτικό» του Ν. Λαπαθιώτη σε τραγούδια που συνέθεσε σε στίχους και ποιήματα των Γ. Βιζυηνού, Μ. Γκανά, Δ. Καψάλη, Θ. Γκόνη.

Νίκος Ξυδάκης: τραγούδι

Δημήτρης Μπουζάνης: πιάνο

Δημήτρης Χουντής: σαξόφωνο

Γιώργος Διαμαντόπουλος: πλήκτρα

Φώτης Μυλωνάς: φλάουτο

Το 2014 γιορτάζει για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Σερίφου, προσφέροντας στους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους επισκέπτες ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής, γεμάτο εικόνες, νότες, κέφι και χαμόγελο. 

 

Σας περιμένουμε και φέτος να γνωρίσουμε και να στηρίξουμε την ομορφιά της Σερίφου!