Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Rebecca Lazier Coming Together - Attica: Χορευτική παράσταση στη Μονή Λαζαριστών

Rebecca Lazier Coming Together - Attica: Χορευτική παράσταση στη Μονή Λαζαριστών

Η νέα χορογραφική δουλειά της Rebecca Lazier, εμπνευσμένη από τα έργα  του συνθέτη Frederic Rzewski’s “Coming Together” και “Αttica”, παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών με τη συμβολή της Αμερικάνικης Πρεσβείας και του Princeton University, την Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014.

 

Το μουσικό έργο “Coming Together” που δημιουργήθηκε το 1971 αποτελεί αναφορά σε ένα ιστορικό γεγονός, την εξέγερση  των φυλακισμένων στις φυλακές Attica στην πολιτεία της Νέας Υόρκης με το αίτημα να αναγνωριστεί το δικαίωμά τους να τους φέρονται «ως ανθρώπινα όντα». Οι διαδηλώσεις είχαν βίαιο τέλος με αρκετούς νεκρούς και τραυματίες και από την πλευρά των φυλακισμένων και από εκείνη των δεσμοφυλάκων.

 

Το μουσικό έργο “Attica” είναι στην ουσία η συνέχεια του “Coming Together” και μια νέα ματιά στην ιστορία αυτής της εξέγερσης μετά την λήξη της, ίσως από την μεριά ενός εκ των συμμετεχόντων που μετά αποφυλακίστηκε.

 

Χορογραφία: Rebecca Lazier

Χορευτές: Asli Bulbul, Pierre Guilbault, Jennifer Lafferty, Rashaum Mitchell, Christopher Ralph και Silas Riener

Μουσική εκτέλεση από το συγκρότημα Newspeak

Σχεδιασμός Φώτων: Davison Scandrett

Σχεδιάστρια κουστουμιών: Mary Jo Mecca


www.rebeccalazier.com

Σχετικές ειδήσεις
Brass Band Fest: Συνάντηση Φιλαρμονικών  στη Μονή Λαζαριστών
25.08.2016 16:31
Μια γιορτή μουσικής έκφρασης, αλλά κι ένα ολοζώντανο διήμερο πανηγύρι μουσικής συμμετοχής αποτελεί το πρώτο Brass Band Fest , την ξεχωριστή αυτή συνάντηση φιλαρμονικών που διοργανώνει το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών την Τετάρτη 31 Αυγούστου και την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Open Air Milonga στην Μονή Λαζαριστών
19.08.2016 13:24
Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 έρχεται μια γνήσια βραδιά αργεντίνικου tango με ζωντανή μουσική από τους Locos de Atar!
Οpus, του Χρήστου Παπαδόπουλου στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
15.07.2016 14:09
Ο νέος και ανερχόμενος χορογράφος Χρήστος Παπαδόπουλος, με την ομάδα του Λέων και Λύκος, παρουσιάζει στις 17 και 18 Ιουλίου 2016 στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, παρουσιάζει την δεύτερη χορογραφική δουλειά του με τίτλο "OPUS".
Μικρό Φεστιβάλ 2016 στη Μονή Λαζαριστών
23.06.2016 11:44
Το Μικρό Φεστιβάλ επιστρέφει στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και ετοιμάζεται να υποδεχτεί όχι μόνο τους μικρούς του φίλους, αλλά και όλες και όλους που συγκινούνται και εμπνέονται από την αυθεντικότητα της μουσικής, του θεάτρου και της κούκλας…
Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.05.2016 15:37
Η Φένια Αποστόλου, μετά την συμμετοχή της στο 13ο International Dublin Gay Theatre Festival στην Ιρλανδία ως ηθοποιός, παρουσιάζει την νέα της χορογραφική δουλειά «Twisted Genders» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κεντρική Σκηνή) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00.