Το Ίδρυμα Λουκά & Ευαγγέλου Μπελλώνια, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων, παρουσιάζει από τις 24 Ιουλίου στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο την έκθεση φωτογραφίας του εικαστικού φωτογράφου Χρίστου Σιμάτου.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή και εντυπωσιακή εικαστική προσέγγιση εικόνων του νησιού, οι οποίες προβάλλονται μέσα από 13 επιφάνειες μεγάλων διαστάσεων, σε ψηφιακή εκτύπωση, προσφέροντας στον επισκέπτη τη διαχρονική και γνήσια όψη της Σαντορίνης.

Ο Χρίστος Σιμάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με υποτροφία του ΙΚΥ, με δασκάλους τον Γιάννη Ψυχοπαίδη, Μάριο Σπηλιόπουλο και Μανόλη Μπαμπούση (1997-2002). Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και φωτογραφίας στο UCM Facultad Bellas Artes στη Μαδρίτη, με το πρόγραμμα Εrasmus (2000). Συνέχισε τις σπουδές του στο Μεταπτυχιακό της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (2005-2007) με καθηγητές τον Τάσο Χριστάκη και τον Μάριο Σπηλιόπουλο. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε τρείς ατομικές εκθέσεις (2014 Σαντορίνη, Ίδρυμα Λουκά & Ευαγγέλου Μπελλώνια, Θήρα, 2012 Συν-Χρονίες, Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, 2009 Οικείο Ανοίκειο, Αίθουσα Τέχνης Αθηνών) και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.