Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλίες με πανσέληνο στους Δελφούς!

Συναυλίες με πανσέληνο στους Δελφούς!

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, η Ι’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών σας προσκαλούν σε ένα όμορφο μουσικό καλοκαιρινό τριήμερο στους Δελφούς για να γνωρίσετε και να θαυμάσετε από κοντά τη νέα και ταλαντούχα μουσική γενιά της Ελλάδας.

 

Μέσα στο μαγευτικό τοπίο των Δελφών μία πλειάδα εξαιρετικών καλλιτεχνών θα παρουσιάσει ένα μουσικό καλειδοσκόπιο, ερμηνεύοντας έργα των Mozart, Haydn, Weber, Vivaldi, Marcello, Tartini και  άλλων κλασικών συνθετών ενώ σε Α’ εκτέλεση η Camerata Junior - Ορχήστρα  Νέων των  Φίλων της Μουσικής θα ερμηνεύσει τη σύνθεση «Τραγούδι» του Γιώργου Κουρουπού, έργο γραμμένο ειδικά για την Ορχήστρα , με σολίστ τους Παναγιώτη Δράκο (φλάουτο), Δημήτρη Κίτσο (όμποε) και Σπύρο Μουρίκη (κλαρινέτο).

 

Όσοι τυχεροί βρεθούν στον «Ομφαλό της Γής» στους Δελφούς, από 11 έως 13 Ιουλίου 2014, θα απολαύσουν 3 μοναδικές συναυλίες με τη συντροφιά της πανσελήνου του Ιουλίου!

 

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας ART CAMPUS που θα φιλοξενηθεί από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών με τη συμμετοχή νέων σολίστ πνευστών και της Camerata Junior την εβδομάδα 7-13 Ιουλίου.

 

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, εξακολουθώντας να παρέχει τη στήριξή του στη μουσική και επαγγελματική εξέλιξη των νέων Ελλήνων μουσικών με την καθοδήγηση καταξιωμένων καλλιτεχνών – παιδαγωγών διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το ART CAMPUS στο οποίο συμμετέχουν 55 νέοι ταλαντούχοι σπουδαστές και μουσικοί από όλη την Ελλάδα που παίζουν φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο και έγχορδα.

 

Οι νέοι μουσικοί των πνευστών και η Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής “Camerata Junior” θα παρακολουθήσουν Master Classes τεχνικής και ερμηνείας, θα συνεργασθούν σε σύνολα μουσικής δωματίου και θα διδαχθούν από τους κορυφαίους σολίστ των Κρατικών μας Ορχηστρών Παναγιώτη Δράκο (φλάουτο), Δημήτρη Κίτσο (όμποε), Σπύρο Μουρίκη (κλαρινέτο) και Δημήτρη Σέμση(ορχήστρα εγχόρδων).

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος για τρεις συναυλίες στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
06.10.2016 14:57
Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος σε ένα ακουστικό ταξίδι με αποσπάσματα από όλη την προσωπική δισκογραφική πορεία του. Μαζί του στη σκηνή θα είναι οι ξεχωριστοί μουσικοί του «Acoustic Set», οι οποίοι συμμετείχαν και στην ηχογράφηση του τελευταίου του δίσκου «Μέσα στον Πόνο Είν' η Χαρά Μες στη Χαρά Είν' ο Πόνος» (puzzlemusik & B-otherside Records).
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Διήμερο μουσικό ταξίδι στην Κρήτη και στη Κύπρο στο Τελλόγλειο
10.06.2016 14:31
Ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική παράδοση της Κρήτης και της Κύπρου με δύο συναυλίες από τα σχήματα των Ross Daly, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Βασίλη Χατζημακρή και μία έκθεση γλυπτών και μουσικών οργάνων θα παρουσιάσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., στις 16 και 17 Ιουνίου 2016.
Οι Μουσικοί συσχετισμοί του Άρη Γραικούση ταξιδεύουν στην Ελλάδα
25.05.2016 14:47
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».