«Η Τελική Αποπληρωμή», μία σύγχρονη περιπέτεια που εμπνέεται από τη σημερινή ελληνική επικαιρότητα, την τοκογλυφία και την οικονομική κρίση, με έντονα κοινωνικά στοιχεία κι επιρροές ταινιών δράσης αστυνομικού χαρακτήρα, έρχεται στους κινηματογράφους 5 Σεπτεμβρίου 2014, από την Filmboy.

ΣΥΝΟΨΗ

Ένας πρώην μποξέρ, o Γρηγόρης, έχει εγκαταλείψει το όνειρό του εδώ και καιρό. Ακολουθεί πια στη ζωή του τους κανόνες του υποκόσμου, δουλεύοντας για τον Μάρκο.

Μαζί με τον συνεργάτη του Χρήστο έχει αναλάβει τον δύσκολο ρόλο να συλλέγει χρωστούμενα από ανθρώπους που αδυνατούν να πληρώσουν το χρέος τους.

Μέσα από μία περιπετειώδη ζωή που περιλαμβάνει απειλές, καταδιώξεις και ληστείες, ο Γρηγόρης θα γνωρίσει τη Νεφέλη, μια νεαρή ηθοποιό την οποία ερωτεύεται.

Όμως, ένα καλά κρυμμένο μυστικό από το παρελθόν του Γρηγόρη θα τον κάνει αναθεωρήσει τη ζωή του και να συγκρουστεί με όλους και με όλα για να κάνει την τελική αποπληρωμή.

ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Ο ΠΡΩΗΝ ΜΠΟΞΕΡ: O Γρηγόρης δουλεύει για το Μάρκο, έναν από τους μεγαλύτερους τοκογλύφους της Αθήνας. Η πρωινή του δουλειά είναι σε ένα γυμναστήριο, το οποίο είναι το μόνο που του θυμίζει τι θα μπορούσε να είχε καταφέρει αν είχε ακολουθήσει την καριέρα στο επαγγελματικό μποξ. Η γνωριμία του με μία νέα ηθοποιό μαζί με μια σειρά από γεγονότα θα του αλλάξει τη ζωή με απρόσμενα αποτελέσματα.

Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ: Ο Χρήστος είναι ο συνεργάτης του Γρηγόρη. Τον βοηθάει να εισπράττει τα χρέη από ανθρώπους που χρωστάνε στο Μάρκο. Οι ανορθόδοξοι τρόποι με τους οποίους αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, τον κάνουν ξεχωριστό. Είναι ένας από τους βασικούς ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα στον Γρηγόρη ο οποίος θα τον βοηθήσει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με τη ζωή του.

Ο ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ: Ο Μάρκος είναι ένας μαφιόζος της παλιάς σχολής που ελέγχει τον υπόκοσμο της Αθήνας. Είναι η οικονομική λύση για πολλούς ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθεια του. Δεν είναι ο τύπος που θα ήθελες να μπλέξεις μαζί του. Εκτός από τη δύναμη που έχει ο Μάρκος, έχει επίσης ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Η Νεφέλη δουλεύει παράλληλα σε μία καφετέρια για να βγάλει τα προς το ζην. Είναι καλλιτέχνης και ονειροπόλος. Θέλει να ζήσει στη Νέα Υόρκη και να ξεκινήσει τη ζωή της εκεί από την αρχή. Τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα όταν γνωρίζει τον Γρηγόρη.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Είναι ο άνθρωπος που εκπαίδευσε τον Γρηγόρη όταν αυτός ετοιμαζόταν να ακολουθήσει επαγγελματική καριέρα στο μποξ. Παρόλο που βλέπει τη διαφορετική πορεία που έχει πάρει η ζωή του Γρηγόρη, ακόμα πιστεύει σε αυτόν.

Η ΚΥΡΙΑ: Είναι η γυναίκα του Μάρκου. Η Νατάσα έχει σταθεί δίπλα του και τον έχει υποστηρίξει για πολλά χρόνια. Έχει κουραστεί από τον ανεύθυνο τρόπο ζωής του και έχει μεγάλες αμφιβολίες σχετικά με τον αν θα πρέπει να συνεχίσει να μένει μαζί του.

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Έχοντας ζήσει και εργαστεί στο Λος Αντζελες και στη Νέα Υόρκη σε κινηματογραφικές εταιρίες παραγωγής και έχοντας σκηνοθετήσει ήδη αρκετές μικρού μήκους ταινίες, ο Αλέξανδρος Λεονταρίτης παρουσιάζει με περηφάνια την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, ένα σκοτεινό ανεξάρτητο φιλμ νουάρ με φόντο την Αθήνα της κρίσης.

«Η Τελική Αποπληρωμή»

 

•2ο Βραβείο Remi στο 47 Worldfest-Houston International Film Festival 2014.  

•Βραβείο κοινού στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου (CYIFF 2013)                                                                                                  

•Υποψήφια για το βραβείο “Χρυσή Αφροδίτη” του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου (CYIFF 2013), όπως επίσης και στις κατηγορίες: κουστούμια, σκηνογραφία και Α’ ανδρικής ερμηνείας. 

•Βραβείο κοινού στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας-Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” (PIFF 2013)

•Επίσημη Πρεμιέρα στο Horrorant Film Festival ‘Fright Nights’ 2014 της Αθήνας

Cast (σε σειρά credits)

Γρηγόρης Τερζάκης  

Γιάννης Μποσταντζογλου            

Γιώργος Γιαννόπουλος                 

Ελένη Φιλίνη              

Χρήστος Θεοφιλάτος

Μαρίνα Τσιγονάκη    

Βαγγέλης Μουρίκης  

Αργύρης Θανάσουλας                  

Χάρης Γεωργιάδης    

Αλεξ Καραχάλιος       

 

Παραγωγή

Αλέξανδρος Λεονταρίτης

Γρηγόρης Τερζάκης  

Σενάριο

Αλέξανδρος Λεονταρίτης

Μουσική

Γιώργος Κρέζος

ZEN GARDEN

Stefan Torto

Μαρίκα Παπάζογλου

Διεύθυνση Φωτογραφίας

Βλάσσης Σκουλής

Μοντάζ

Δημήτρης Καδής

Script

Νεφέλη Ράπτη

Σκηνογραφία

Αννυ Οικονομοπούλου

Οργάνωση Παραγωγής

Αλέξανδρος Λεονταρίτης  

Γρηγόρης Τερζάκης      

Κλέλια Παπαγιαννοπούλου          

Ηχοληψία

Θοδωρής Μπαμπούρης                

Γρηγόρης Κικίζας      

Θοδωρής Σερέτης       

Γιάννης Ξάρχας          

Special Effects

Alex Dimitriadis          

Visual Effects

Χρήστος Μεγαρχιώτης             

Τμήμα Φωτογραφίας

Νίκος Καρούζος       

Jon-Yiannis Mass-Priftis               

Ελευθερία Παναγοπούλου      

Make-up

Φένια Αντωνιάδου     

Τμήμα Editorial

Alexis Steele                

Τμήμα Μουσικής Επένδυσης

Παντελής Τσάντος