Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος με την συνεργασία 150 εκδοτικών οίκων θα προσφέρει για πρώτη φορά στον Βόλο, από 9 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου 2014, 250.000 βιβλία όλων των κατηγοριών σε μοναδικά χαμηλές τιμές, που ξεκινούν από 50 μόλις λεπτά.

Το  Παζάρι Βιβλίου στον Βόλο οργανώνεται από το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) που συνδιοργανώνει το ετήσιο παζάρι βιβλίου της Αθήνας στην πλατεία Κλαυθμώνος ή στην πλατεία Κοτζιά και διοργανώνει επίσης το παζάρι βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Λάρισα την Ξάνθη, την Πάτρα και την Καβάλα.

Το παζάρι βιβλίου τα τελευταία χρόνια είναι η  μεγαλύτερη εκδήλωση για το βιβλίο στην Ελλάδα όσον αφορά την συμμετοχή των εκδοτών αλλά και τον αριθμό επισκεπτών.

ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Μπορείτε να βρείτε βιβλία όλων των κατηγοριών  που κατά κανόνα δεν βρίσκονται πλέον  στα ράφια των βιβλιοπωλείων, σε απίστευτα χαμηλές τιμές. Οι τιμές των βιβλίων στο παζάρι είναι  φθηνότερες κατά 70% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και το 90% από την αρχική τιμή του βιβλίου. Τα προσφερόμενα βιβλία έχουν κυκλοφορήσει έως και το 2011.

Το σωματείο ελέγχει σχολαστικά τους τίτλους και τις τιμές των βιβλίων ώστε ΟΙ ΤΙΜΕΣ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΘΗΝΕΣ.

Ενδεικτικά, το 50% έχει τιμή πώλησης κάτω από 3 ευρώ, ενώ το 90% έχει τιμή πώλησης κάτω από 5 ευρώ.

Με ελάχιστα χρήματα λοιπόν, μπορεί κανείς να προμηθευτεί βιβλία – δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο ποσό η την ποσότητα αγοράς  – μπορεί κανείς να προμηθευθεί ακόμη και ένα βιβλίο αξίας 0,50 ευρώ.

Όλα τα βιβλία αναγράφουν ευδιάκριτα την τιμή σε ειδική αυτοκόλλητη ετικέτα.

Σε αυτό το τεράστιο πλήθος βιβλίων είναι σίγουρο πως ο καθένας θα βρει πολλά βιβλία που τον ενδιαφέρουν και που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως θα τα βρει σε τόσο χαμηλή τιμή.

Τα μικρά παιδιά που σήμερα δεν θα πάρουν ένα βιβλίο με χρώματα, με παραμύθια, με εικόνες που δεν θα ονειρευτούν δεν  θα φανταστούν, δεν  θα ταξιδέψουν σε άλλους κόσμους,  είναι οι αυριανοί ενήλικες που δεν θα διαβάζουν, δεν θα έχουν γνώση, δεν θα έχουν κρίση. Στο παζάρι βιβλίου των εκδοτών μπορείτε να βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία και παιδικών βιβλίων σε πολύ χαμηλές τιμές, μην χάσετε την ευκαιρία να έλθετε μια βόλτα.

Η ανάγνωση ενός βιβλίου, είναι ένα ταξίδι που οι ίδιοι επιλέγουμε, έχουμε το τιμόνι εμείς οι ίδιοι εμείς προστάζουμε, εμείς χαράζουμε την διαδρομή. Δημιουργούμε τις δικές μας εικόνες αυτές που ταιριάζουν με την ψυχοσύνθεση μας και την προσωπικότητα μας. Χρησιμοποιούμε το μυαλό μας, την φαντασία, το συναίσθημα. Η ανάγνωση ενός βιβλίου βοηθάει στην εκμάθηση λέξεων, στην  ορθογραφία, στα νοήματα, στην  ευφράδεια λόγου, σε ολοκληρωμένες σκέψεις σε αντίθεση με την  τηλεόραση που με τη συνεχή ροή προκαλεί κατά συρροή αποδοχή και κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης δεν μπορείς  να σκεφτείς, να κάνεις κριτική, να απορρίψεις ή να αποδεχθείς.  Το αποτέλεσμα είναι η  παθητική αποδοχή με ότι αυτό συνεπάγεται….


Διαβάζοντας, ονειρευόμαστε, φανταζόμαστε, ελπίζουμε, μορφωνόμαστε, αποκτάμε γνώση, αποκτάμε κρίση, αντιδράμε!