Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ιντιάνα Τζόουνς o κυνηγός της χαμένης ΕΣΣΔ

Ιντιάνα Τζόουνς o κυνηγός της χαμένης ΕΣΣΔ
Την απαγόρευση της νέας ταινίας Ιντιάνα Τζόουνς στη Ρωσία, ζητούν μέλη του ρωσικού Κομμουνιστικού Κόμματος, με την αιτιολογία ότι διαστρεβλώνει την ιστορία.

Την απαγόρευση της νέας ταινίας Ιντιάνα Τζόουνς στη Ρωσία, ζητούν μέλη του ρωσικού Κομμουνιστικού Κόμματος, με την αιτιολογία ότι διαστρεβλώνει την ιστορία.

Στην νέα ταινία ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου, Χάρισον Φορντ αντιμετωπίζει μια σατανική πράκτορα της KGB, που την υποδύεται η Κέιτ Μπλάνσετ.

Oπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Σεργκέι Μαλίνκοβιτς, ανώτερο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Αγία Πετρούπολη, «αυτά που δείχνει η ταινία είναι ανοησίες. Το 1957 οι κομμουνιστές δεν έτρεχαν γύρω-γύρω στις ΗΠΑ με κρυστάλλινα κρανία» είπε χαρακτηριστικά.

«Γιατί να συμφωνήσουμε σε αυτό το ψέμα και να αφήσουμε τη Δύση να ξεγελάσει τους νέους μας;» είπε ο Μαλίνκοβιτς, προσθέτοντας ότι πολλοί Ρώσοι νέοι θα πάνε στο σινεμά και θα είναι σίγουροι ότι το 1957 δημιουργήσαμε πρόβλημα στις ΗΠΑ και ότι σχεδόν ξεκινήσαμε έναν πυρηνικό πόλεμο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Αντρέι Αντρέγιφ, στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα, ο οποίο είπε ότι είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι «ταλαντούχοι σκηνοθέτες θέλουν να δημιουργήσουν έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο».

Σχετικές ειδήσεις
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα ρωσικού κινηματογράφου στην Ελλάδα
31.05.2016 10:31
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το φεστιβάλ «Εβδομάδα ρωσικού κινηματογράφου στην Ελλάδα» που ξεκίνησε στην Θεσσαλονίκη (20 έως 24 Μαΐου) και ολοκληρώθηκε (26 έως 28 Μαΐου) στην Αθήνα.
Εβδομάδα Ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα: Προβολές στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
26.05.2016 15:40
Στο πλαίσιο της χρονιάς της Ελληνορωσικής φιλίας για το 2016, διοργανώνεται έως τις 29 Μαΐου η «Εβδομάδα Ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα», με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού Ρωσίας, του Υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας, του Υπουργείου Πολιτισμού Ελλάδας, της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, του Γενικού Πρόξενου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη και των Δήμων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Εβδομάδα Ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα
18.05.2016 15:40
Από τις 20 έως 28 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο της Χρονιάς της Ελληνορωσικής φιλίας για το 2016, θα διεξαχθεί η «Εβδομάδα ρωσικού κινηματογράφου στην Ελλάδα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
130 χρόνια από τη γέννηση του Ερνστ Τέλμαν: Τιμητικές Προβολές στην Αλκυονίδα
14.04.2016 12:23
Με αφορμή τα 130 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Γερμανού ηγέτη του κομμουνιστικού κόμματος, ΕΡΝΣΤ ΤΕΛΜΑΝ, η NEW STAR προβάλλει την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema, δύο αριστουργήματα του βραβευμένου σκηνοθέτη KURT MAETZIG για τη ζωή και τον αντιφασιστικό αγώνα του.
Έξοδος 1826: μια αληθινή ιστορία για την «Έξοδο του Μεσολογγίου»
07.03.2016 15:46
Μια από τις πιο φιλόδοξες και αξιόλογες παραγωγές της χρονιάς, αποτελεί η ταινία "Έξοδος 1826", η οποία κερδίζει καθημερινά εκατοντάδες νέους υποστηρικτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που προσμένουν με ανυπομονησία την ολοκλήρωση της ταινίας και την προβολή της στους κινηματογράφους και σε φεστιβάλ, σε μια εποχή που οι Ελληνικές παραγωγές είναι ελάχιστες.