Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Νερό | Water : Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στην Πάτμο

Νερό | Water : Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στην Πάτμο

Η εικαστική έκθεση του καλοκαιριού, με τίτλο ΝΕΡΟ | WATER, εγκαινιάζεται την Κυριακή 3 Αυγούστου στην Πάτμο, και συγκεκριμένα στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο της Χώρας. Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Αυγούστου, τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου αλλά και της Μαριλένας Λιακοπούλου, εξέχουσας προσωπικότητας της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και λάτρη της Πάτμου.

 

Σαράντα ένας ζωγράφοι και φωτογράφοι, Έλληνες και ξένοι φίλοι του τόπου μας, συμμετέχουν στην έκθεση, με θέμα το πιο πολύτιμο αγαθό της επιβίωσης, το νερό, σε όλες του τις μορφές.

 

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα αλληλεγγύης μεταξύ καλλιτεχνών μονίμων κατοίκων του νησιού,  Ελλήνων και ξένων θερινών κατοίκων, καθώς επίσης και φίλων του ιερού νησιού.  Με τα έργα τους οι καλλιτέχνες υμνούν την ομορφιά του Αιγαίου και της Πάτμου, αλλά επισημαίνουν ταυτοχρόνως την εύθραυστη ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος που κινδυνεύει από την ρύπανση και την υπεραλίευση.

 

H έκθεση, που παρουσιάζεται στην περίοδο ξηρασίας του ελληνικού καλοκαιριού, θέτει ως στόχο επίσης να ενθαρρύνει, μέσω της τέχνης, το διάλογο για τις πηγές και τις χρήσεις του γλυκού νερού και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την ορθότερη διαχείριση του νερού.

 

Με αλφαβητική σειρά συμμετέχουν οι :

 

Αλέξης Βερούκας, Randa Bishop, Σώζος Βοργίας, Χρήστος Βουγιουκλής, James Brown, Calliope, Julia Condon, Ζωή Γαμπιεράκη, Πανορμίτης Γαμπιεράκης, Σπύρος Γιαμαίος, Στέφανος Δασκαλάκης, Γιώργος Δέρπαπας, Μιχαήλ Δέρπαπας, Αντώνης Δήμας, Μαρία Ευστρατίου, Vanessa Geroulanou, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Γιώργος Κάβουρας, Μαρίνα Καρέλλα, Herbert List, Holly Lueders, Αλέξανδρος Μαλαγάρης, Costa Manos, Robert McCabe, Δέσποινα Μελιανού, Κασσιανή Μοναχή, Κατερίνα Μουράτη, Χριστίνα Νάκου, Πέτρος Ξύνας, Λένα Οικονομίδου, Θεοδόσης Παππάς , Γιάννης Πασχαλίδης, Μανώλης Πέντες, Κωνσταντίνος Σταμπούλης, John Stefanidis, Νίκος Στεφάνου , Cyril Tricaud, Αλέκος Φασιανός, Μαρία Φιλοπούλου, Φίλιππος Φωτιάδης, Βαλεντίνη Χάσκου, Venetia Sacret Young.

 

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του προγράμματος Αποστολή Νερό της εταιρείας Coca-Cola 3E και της εφημερίδας Πατμιακά Χρονικά.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Δώδεκα μέρες στην Πάτμο: Έκθεση του βραβευμένου φωτογράφου Darran Rees
05.12.2016 16:57
Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ''Γεώργιος Καρύδης'' φιλοξενεί την Έκθεση Φωτογραφίας ΔΩΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ του Darran Rees.
4+2: Ομαδική έκθεση στον Τεχνοχώρο
07.10.2016 11:49
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «4+2», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
ΠΑΤΜΙΟΝ: Έκθεση ζωγραφικής του Μανώλη Πέντε στην Πάτμο
05.08.2016 12:42
Από τις 11 έως τις 21 Αυγούστου 2016 ο Μανώλης Πέντες εκθέτει έργα του στις αίθουσες του ανακαινισμένου πολιτιστικού κέντρου «ΠΑΤΜΙΟΝ» στο λιμάνι της Πάτμου.
Αποκάλυψη: Έκθεση του Αλέκου Φασιανού στην Kapopoulos Fine Arts-Πάτμος
01.08.2016 15:02
Στο νησί της Αποκάλυψης ταξιδεύουν τον Αύγουστο τα έργα του Αλέκου Φασιανού. Η νέα ατομική έκθεση του ζωγράφου, η πρώτη του στην πανέμορφη Πάτμο, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις 6 Αυγούστου 2016, κάτω από τον εύγλωττο τίτλο "Αποκάλυψη".
Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στην Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο
04.07.2016 13:00
Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό γλυπτό κόκκινο ταύρο, σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 9 Ιουλίου.