Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο χορογραφίας με τη Linda Birkendal στο Κινητήρας Studio

Σεμινάριο χορογραφίας με τη Linda Birkendal στο Κινητήρας Studio

Στις 10 και 11 Ιουλίου 2014 η Νορβηγίδα Linda Birkendal θα δώσει ένα σεμινάριο χορογραφίας, με τίτλο "Ανάμεσα στα Νήματα", στο πλαίσιο του 5ου Choreography Lab, που διοργανώνει το Κινητήρας Studio.

 

Το σεμινάριο της Linda επικεντρώνεται σε χορογραφικές κινήσεις και συνθέσεις που σχετίζονται με μια νέα παραγωγή που αναπτύσσει επί του παρόντος με την ομάδα της Molitrix. Το Ανάμεσα σχετίζεται με το τι είναι ανάμεσα, όχι στην άκρη ή στα σύνορα, αλλά στο μεταξύ. Αναφέρεται, επίσης, σε ό, τι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, σε ό,τι είναι σε πορεία ολοκλήρωσης, στη διαδικασία. Νήματα είναι οι νοητικές συνδέσεις μεταξύ ενός σώματος και του περιβάλλοντος, ή μεταξύ πολλών σωμάτων. Στο σεμινάριο αυτό θα δουλέψουμε μαζί ως ομάδα αλλά και σε ατομική βάση. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να πάρουν μια ιδέα της μεθόδου εργασίας και των απόψεων για τη ζωή της Linda αλλά και να πάρουν εργαλεία για περαιτέρω ανάπτυξη του δικού τους έργου.

 

Η Linda ενδιαφέρεται, επιπλέον, και για την ιδέα των νημάτων που σχετίζονται με την πληροφορική και το σχέδιο. Αυτή τη στιγμή ερευνά τα μοτίβα, τα συστήματα και τα μαθηματικά που συνδέονται με τελετουργίες.

 

Η Linda Birkedal ολοκλήρωσε το πτυχίο της στο Trinity-Laban, του Λονδίνου. Η περαιτέρω εκπαίδευσή της περιλαμβάνει το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, το Πανεπιστημίο του Stavanger και το Πανεπιστήμιο Τεχνών της Στοκχόλμης. Αφού εργάστηκε στο Λονδίνο και την Κοπεγχάγη για αρκετά χρόνια ως χορεύτρια, χορογράφος και παραγωγός, ίδρυσε στο Stavanger το 1999 τη Molitrix Scenekunst (MoS), μια ομάδα χορού που ασχολείται με το σύγχρονο χορό, την ηλεκτρονική μουσική και τον κινηματογράφο.. Ενώ έχει λάβει πολλές υποτροφίες για το έργο της ως χορεύτρια, χορογράφος και παραγωγός, η Linda έχει συμβάλει και στην ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας χορού στο Stavanger και το Rogaland. Αυτή την περίοδο εργάζεται σε πολλές νέες παραγωγές της MoS 2014-17.

Σχετικές ειδήσεις
Σεμινάριο Χορογραφίας και Αυτοσχεδιαστικής Σύνθεσης με τη Μαρία Γοργία
16.01.2017 11:38
Η Μαρία Γοργία παρουσιάζει στο χώρο της ομάδας Αμάλγαμα ένα νέο σεμινάριο Χορογραφίας και Αυτοσχεδιαστικής Σύνθεσης.
Σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Ανθή Θεοφιλίδου στον Κινητήρα
27.06.2016 12:27
Ο Κινητήρας διοργανώνει ένα σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Ανθή Θεοφιλίδου από τις 11 έως τις 15 Ιουλίου 2016.
Σεμινάριο χορογραφίας με την Αντιγόνη Γύρα στον Κινητήρα
23.06.2016 16:42
Ο Κινητήρας και η Αντιγόνη Γύρα διοργανώνουν ένα σεμινάριο χοοργραφίας με θέμα τη χορογραφική σύνθεση.
Χορ(ο)ομιλίες - χορεύοντας ένα θεατρικό κείμενο: Σεμινάριο με την Όλγα Σπυράκη
26.04.2016 15:41
Ο Κινητήρας διοργανώνει το σεμινάριο Χορ(ο)ομιλίες - χορεύοντας ένα θεατρικό κείμενο, με εισηγήτρια την Όλγα Σπυράκη.
Ανοιχτή audition και σεμινάριο από τη Μαρία Γοργία και την ομάδα Αμάλγαμα
08.04.2016 16:31
Η χορογράφος Μαρία Γοργία και η ομάδα χορού Αμάλγαμα διοργανώνουν ανοιχτή audition την Κυριακή 29 Μαΐου και Σεμινάριο Χορογραφίας & Αυτοσχεδιαστικής Σύνθεσης από τις 14 έως τις 22 Μαΐου.