Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Συνάντηση Θεραπειών Μέσω Τέχνης στην Αλυκή Αιγίου

Συνάντηση Θεραπειών Μέσω Τέχνης στην Αλυκή Αιγίου

Συνάντηση Θεραπειών Μέσω Τέχνης στο Αλυκών Φως στην Αλυκή Αιγίου στις 18,19 και 20 Ιουλίου 2014.

 

Οι Θεραπείες Μέσω Τέχνης συναντιούνται δημιουργικά, σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον . Η Δραματοθεραπεία, η Εικαστική Θεραπεία, η Μουσικοθεραπεία και η Χοροθεραπεία συνεργάζονται, ανταλάσσουν, συμπλέουν πλάι σε έναν υδροβιότοπο. Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικές παρουσιάσεις, κλινικά παραδείγματα, βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις από μια μεγάλη ομάδα θεραπευτών μέσω Τέχνης από την Ελλάδα και την Αγγλία.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν (θεωρητικά και βιωματικά) τις Θεραπείες μέσω Τέχνης, τον τρόπο που λειτουργούν και το πώς συμπλέκονται και αλληλοσυμπληρώνονται.

Οι στόχοι του σεμιναρίου είναι εκπαιδευτικοί και δημιουργικοί και όχι ψυχοθεραπευτικοί.

 

Υπεύθυνος Δραματοθεραπείας: Τάσος Μπάμπαλης (Ελλάδα)

Υπεύθυνη Εικαστικής Θεραπείας: Μυρτώ Λυκοπούλου (Αγγλία)

Υπεύθυνη Μουσικοθεραπείας: Ευαγγελία Αραχωβίτη (Ελλάδα)

Υπεύθυνη Χοροθεραπείας: Prof. Βίκυ Κάρκου (Αγγλία)

 

Ο κάθε συμμετέχων έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει όλες τις θεωρητικές παρουσιάσεις και τις παράλληλες εκδηλώσεις, να συμμετάσχει στην διαδραστκή performance και να παρακολουθήσει έως και 2 βιωματικά εργαστήρια.

Η συμμετοχή εξασφαλίζεται μόνο με κατάθεση της εγγραφής στον τραπεζικό λογαριασμό  0026.0201.92.0201600429 στην τράπεζα Eurobank (ον/μο δικαιούχου Αραχωβίτη Ευαγγελία) και κατόπιν με αποστολή mail στο foteini_arts_therapies@yahoo.gr για επιβεβαίωση κατάθεσης και δήλωση εργαστηρίων.

Το mail θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και τους κωδικούς των 2 εργαστηρίων όπου επιθυμεί να λάβει μέρος. Σε περίπτωση πληρότητας των εργαστηριων αυτών, θα υπάρξει ενημέρωση. Το κάθε εργαστήριο θα έχει ως και 25 συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Σχετικές ειδήσεις
Απογευματινός Περίπατος στα γραφικά στενά της Πλάκας
05.07.2016 12:48
Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 στις 7.30 το απόγευμα το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν περίπατο στην Πλάκα που μέσω της οδού Τριπόδων θα μας οδηγήσει στο χορηγικό Μνημείο του Λυσικράτη κι από εκεί στα Αναφιώτικα, όπου θα απολαύσουμε το Αθηναϊκό σούρουπο.
150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Διάλεξη της Μαρίας Λαγογιάννη στον Ιανό
17.06.2016 15:24
Η διάλεξη της Διευθύντριας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Δρ Μαρίας Λαγογιάννη, με αφορμή την εικαστική έκθεση που διοργανώνει η ΙΑΝΟS Αίθουσα Τέχνης για την επέτειο των 150 χρόνων από την ίδρυση του Ε.Α.Μ., θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016.
1η Μεσογειακή Συνάντηση Βιολοντσέλου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο
07.06.2016 15:31
Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει από 27 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2016, στα πλαίσια της Θερινής Ακαδημίας 2016, την 1η Μεσογειακή Συνάντηση Βιολοντσέλου.
TEDxUniversityofthAegean: Fight or Flight για 2η χρονιά στη Σύρο
31.03.2016 11:51
“Στην εμφάνιση ενός ερεθίσματος ο οργανισμός μας, ανεξάρτητα από την θέληση και την συνείδησή μας, βρίσκεται σε κατάσταση εγρήγορσης. Το ερέθισμα αυτό, λαμβάνεται μέσω των 5 αισθήσεων και καταλήγει, μέσω του νευρικού συστήματος, στην αμυγδαλή (εγκέφαλος). Οι σφυγμοί μας ανεβαίνουν, η διαδικασία της πέψης διακόπτεται, και τα ένστικτά μας ενεργοποιούνται.
Σεμινάριο γνωριμίας με τη δραματοθεραπεία
25.01.2016 11:56
Η δραματοθεραπεία είναι μορφή ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιεί το θέατρο, την εναλλαγή ρόλων (role playing), την κίνηση, τη ζωγραφική, τη μουσική και τις υπόλοιπες τέχνες, με σκοπό να προωθήσει την αλλαγή και τη θεραπεία