Οι πολιτιστικές ανάσες του καλοκαιριού είναι σημαντικές ειδικά όταν προέρχονται από κάποιο νησί! Το νησί της Λέσβου λοιπόν, μας χτυπάει για ακόμη μια χρονιά την πόρτα και μας θυμίζει ότι κάτι συμβαίνει εκεί, κάτι διαφορετικό, κάτι που σίγουρα αξίζει το ενδιαφέρον μας.

O λόγος για το Beach Street Festival που ξεκίνησε ως μια καλοκαιρινή συνάντηση φίλων με καλλιτεχνικές ανησυχίες και εξελίσσεται σε μια διεθνή συνάντηση καλλιτεχνών.

Θα λέγαμε ότι είναι η πρώτη φορά που το νησί της Λέσβου άρχισε να ακούγεται στο ευρύ κοινό σαν ένας προορισμός διασκέδασης  και όχι σαν προορισμός θρησκευτικού τουρισμού!

Απώτερος στόχος του Beach Street είναι να δημιουργηθεί ένα νέο μουσικό-καλλιτεχνικό σταυροδρόμι μεταξύ ανατολής και δύσης, σημείο αναφοράς για καλλιτέχνες, ένα meeting point για νέους.

Το φετινό καλοκαίρι, από την 1 έως τις 3 Αυγούστου η καρδιά των εκδηλώσεων θα χτυπά στο ιστορικό Κάτρο της Μυτιλήνης και στην ευρύτερη περιοχή του με το δάσος και την παραλία Τσαμάκια, ενώ πολλές δράσεις του Φεστιβάλ όπως και το graffiti θα πραγματοποιούνται σε όλο το μήκος της πόλης.

Τιμώντας τα 80 χρόνια από το θάνατο του Μυτιληνιού ζωγράφου Θέοφιλου Χατζημιχαήλ, οι graffiti καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν μια σειρά από πολύχρωμες τοιχογραφίες.

Το μουσικό κομμάτι της διοργάνωσης είναι αρκετά δυνατό με συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό. Μερικά ονόματα που θα απολαύσουν οι Beach Streeters είναι ο And.id o οποίος εντάσσεται στο δυναμικό μιας από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες του Βερολίνου, ο Echonomist  γνωστός από το μουσικό σχήμα των INFO και ιδιοκτήτης της High Strings records, το μουσικό project των Audiorama που αποτελείται από τους Alex Dimou, Bodj & Lee Burton, ο Gantz από την Κωνσταντινούπολη με τον ιδιαίτερο ήχο του, δεν θα μπορούσε να λείψει η ελληνική Hip Hop σκηνή με τους καλύτερους εκπροσώπους της ΒΗΤΑΠΕΙΣ, DJ ALX & KEBZER, ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ, 12ος Πίθηκος, ακόμη οι Ρόδες United και ο Μαραβέγιας Ilegal που καλωσορίζει 31 Ιουλίου όλους τους Beach Streeters.   

Αξίζει να αναφέρω ότι η φετινή διοργάνωση υποστηρίζεται ηχητικά από τους DubWise Hi-Fi & 348 Soundsystem!

Η τιμή του εισιτηρίου για το 3ήμερο κοστίζει 20ευρώ και υπάρχει διαθεσιμότητα για δωρεάν camping κάτι που θα ρίξει το κόστος των διακοπών μας αρκετά! 

Σας έπεισα;

Μυτιλήνη ερχόμαστε!

Περισσότερες πληροφορίες