Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Πάνος Καρατζάς (Urban Style Mag): Βαθιά ανάσα και πάμε για Beach Street Festival!

Πάνος Καρατζάς (Urban Style Mag): Βαθιά ανάσα και πάμε για Beach Street Festival!

Οι πολιτιστικές ανάσες του καλοκαιριού είναι σημαντικές ειδικά όταν προέρχονται από κάποιο νησί! Το νησί της Λέσβου λοιπόν, μας χτυπάει για ακόμη μια χρονιά την πόρτα και μας θυμίζει ότι κάτι συμβαίνει εκεί, κάτι διαφορετικό, κάτι που σίγουρα αξίζει το ενδιαφέρον μας.


O λόγος για το Beach Street Festival που ξεκίνησε ως μια καλοκαιρινή συνάντηση φίλων με καλλιτεχνικές ανησυχίες και εξελίσσεται σε μια διεθνή συνάντηση καλλιτεχνών.


Θα λέγαμε ότι είναι η πρώτη φορά που το νησί της Λέσβου άρχισε να ακούγεται στο ευρύ κοινό σαν ένας προορισμός διασκέδασης  και όχι σαν προορισμός θρησκευτικού τουρισμού!


Απώτερος στόχος του Beach Street είναι να δημιουργηθεί ένα νέο μουσικό-καλλιτεχνικό σταυροδρόμι μεταξύ ανατολής και δύσης, σημείο αναφοράς για καλλιτέχνες , ένα meeting point για νέους.


Το φετινό καλοκαίρι, από την 1 έως τις 3 Αυγούστου η καρδιά των εκδηλώσεων θα χτυπά στο ιστορικό Κάτρο της Μυτιλήνης και στην ευρύτερη περιοχή του με το δάσος και την παραλία Τσαμάκια, ενώ πολλές δράσεις του Φεστιβάλ όπως και το graffiti θα πραγματοποιούνται σε όλο το μήκος της πόλης.

 

Τιμώντας τα 80 χρόνια από το θάνατο του Μυτιληνιού ζωγράφου Θέοφιλου Χατζημιχαήλ, οι graffiti καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν μια σειρά από πολύχρωμες τοιχογραφίες.

 

Το μουσικό κομμάτι της διοργάνωσης είναι αρκετά δυνατό με συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό. Μερικά ονόματα που θα απολαύσουν οι Beach Streeters είναι ο And.id o οποίος εντάσσεται στο δυναμικό μιας από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες του Βερολίνου, ο Echonomist  γνωστός από το μουσικό σχήμα των INFO και ιδιοκτήτης της High Strings records, το μουσικό project των Audiorama που αποτελείται από τους Alex Dimou, Bodj & Lee Burton, ο Gantz από την Κωνσταντινούπολη με τον ιδιαίτερο ήχο του, δεν θα μπορούσε να λείψει η ελληνική Hip Hop σκηνή με τους καλύτερους εκπροσώπους της ΒΗΤΑΠΕΙΣ, DJ ALX & KEBZER, ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ, 12ος Πίθηκος, ακόμη οι Ρόδες United και ο Μαραβέγιας Ilegal που καλωσορίζει 31 Ιουλίου όλους τους Beach Streeters.   

 

Αξίζει να αναφέρω ότι η φετινή διοργάνωση υποστηρίζεται ηχητικά από τους DubWise Hi-Fi & 348 Soundsystem!

Η τιμή του εισιτηρίου για το 3ήμερο κοστίζει 20ευρώ και υπάρχει διαθεσιμότητα για δωρεάν camping κάτι που θα ρίξει το κόστος των διακοπών μας αρκετά! 

 

Σας έπεισα;

Μυτιλήνη ερχόμαστε!

 


Περισσότερες πληροφορίες 

 

 Σχετικές ειδήσεις
Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Εκεί που η λογοτεχνία συναντά τον κινηματογράφο
31.01.2017 13:03
Ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου γράφει για το νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ, Adaptation Film Festival, μια συνδιοργάνωση της MoovieReel και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων,που θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο από 2 έως 8 Φεβρουαρίου 2017.
Βάνη Βαλλιάνου – Νομικού: Πως χτίζεται ένα Φεστιβάλ - Δυσκολίες και ελπίδες
04.08.2016 10:42
Το φεστιβάλ του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης δημιουργήθηκε με τη φιλοδοξία να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυρήνες πολιτιστικής δράσης της Σαντορίνης και της ευρύτερης περιφέρειας.
Γιάννης Βακαρέλης:  Ναύπλιο μαγευτικά φιλόμουσο
16.06.2016 16:19
Πριν από 25 χρόνια, ο αείμνηστος χορδιστής του Φεστιβάλ Ναυπλίου, ο Θανάσης Χαϊτόπουλος φύτεψε μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Τριανόν ένα κλαδάκι λέγοντας τα παρακάτω λόγια εκείνο το πρωινό: «Αυτό θα γίνει μια μέρα το δέντρο του Φεστιβάλ μας». Άλλοι χαμογέλασαν, άλλοι τον κοίταξαν περίεργα… Ο Θανάσης, τελικά, είχε δίκιο. Μπροστά στο Τριανόν υψώνεται το δέντρο του, μέχρι σήμερα, ένα τέταρτο του αιώνα μετά.
Κάτια Αρφαρά: Fast Forward Festival 3 - Οι συνοριακές περιοχές της τέχνης
06.05.2016 14:44
Χειμωνιάτικο απόγευμα στο Battersea, στο Λονδίνο. Μου ζητούν να βγάλω παπούτσια, κάλτσες, παλτό και να φορέσω ένα αδιάβροχο. Μου δίνουν ένα φακό και ένα χαρτί με ένα όνομα γραμμένο στα αραβικά και με βάζουν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο – είμαστε δέκα συνολικά « θεατές ». Πατώ το υγρό χώμα και αναζητώ στον « κήπο » το όνομα που μου έχει δοθεί. Όταν το αναγνωρίζω σε μια από τις πλάκες, πρέπει να σκάψω και να ακουμπήσω το κεφάλι μου στο χώμα για να ακούσω την ιστορία του. Το Gardens speak (Ομιλούντες κήποι) που θα δούμε τον Μάιο στη Στέγη στο πλαίσιο του 3ου Fast Forward Festival, μιλά για τις μυστικές ταφές στους κήπους της Συρίας στα πρώτα χρόνια της επανάστασης ενάντια στο καθεστώς του Άσαντ.
Delphine & Muriel Coulin: Μέσα από το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου συμμετέχουμε στην ενίσχυση του διαλόγου
04.04.2016 11:42
Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε να προεδρεύσουμε στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας. Έχουμε έναν ιδιαίτερο, σχεδόν συναισθηματικό δεσμό με την Ελλάδα. Ερχόμαστε εδώ από τότε που ήμασταν παιδιά, κρατάμε πολύ προσωπικές αναμνήσεις από αυτούς που έγιναν η ελληνική μας οικογένεια και που με πολλή χαρά ξαναβρίσκουμε κάθε καλοκαίρι –μερικές φορές και σε άλλες στιγμές του χρόνου…