Ο “Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Μετεώρων” διοργανώνει στις 25/26/27 Ιουλίου το δεύτερο Meteora Music Festival στην πόλη της Καλαμπάκας.

Τρείς μέρες γεμάτες μουσική σε ένα Camping 13 στρεμμάτων με φόντο τη μοναδική θέα των Μετεώρων και με ένα line up που καλύπτει τις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού ακροατή.

25/26/27 Ιουλίου 2014

 

Παρασκευή 25 Ιουλίου

Γιάννης Χαρούλης

Ο Γιάννης Χαρούλης υποδέχεται το καλοκαίρι με μία σειρά συναυλιών. Το μουσικό ταξίδι φέτος ξεκινά από την προσωπική δισκογραφία του Γιάννη Χαρούλη που τον καθιέρωσε ως έναν από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες της γενιάς του και καθόρισε το ιδιαίτερο στίγμα και το αυθεντικό ύφος του στην μουσική σκηνή. Δεν θα λείψει φυσικά η παράδοση της Κρήτης, την οποία ο Χαρούλης προσεγγίζει πάντα με σεβασμό, αλλά και με διάθεση για «παιχνίδι» και πειραματισμό, διατηρώντας την ουσία της, αλλά και ανακαλύπτοντας συνεχώς κρυμμένες ομορφιές της.

Θα τιμήσει όπως πάντα και αγαπημένα τραγούδια σπουδαίων στιχουργών και συνθετών, τα οποία βρίσκουν κάθε φορά ένα καινούργιο δρόμο μέσα από το μοναδικό χρώμα της φωνής του. Η παράδοση συναντάει το ροκ και το παρελθόν των μεγάλων δημιουργών και γεφυρώνεται με το παρόν των σύγχρονων τραγουδοποιών. Όλα αυτά μέσα από την δωρική φωνή του Γιάννη Χαρούλη, τους ήχους από το αγαπημένο του λαούτο και την ειλικρινή διάθεση απέναντι στην ίδια την τέχνη της μουσικής, αλλά και τον κόσμο που τον στηρίζει και τον ακολουθεί. Με μοναδικά υλικά τα πιο απλά και πρωταρχικά, θα περιπλανηθούμε για άλλη μια φορά στην μυσταγωγία της μουσικής και θα πλημμυρίσουμε συναίσθημα σε ένα αυθόρμητο μουσικό γλέντι μιας μεγάλης παρέας που θα ξεκινά από την σκηνή, τον Γιάννη Χαρούλη και τους μουσικούς, και θα αγκαλιάζει όλο τον κόσμο.

 

Katerine Duska

Ακούω το εν λόγω κομμάτι πολύ καιρό τώρα στο ραδιόφωνο, αλλά δεν το πίστευα όταν έμαθα ότι η ερμηνεύτρια του είναι ελληνικής καταγωγής’. Αυτή είναι η πιο συνήθης αντίδραση των ακροατών που ακούν το ‘One In A Million’, ένα κομμάτι που ανέβασε σε demo μορφή στο Youtube και ξεκίνησε να παίζεται από τα ραδιόφωνα που το ανακάλυψαν! Πρόκειται για την τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Katerine Duska, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόντρεαλ του Καναδά και κατάφερε επάξια να κερδίσει τις εντυπώσεις με τη χαρακτηριστική χροιά της φωνής της. Τo “One in a Million” είναι το πρώτο της κομμάτι. Οι στίχοι και η μουσική ανήκουν στην ίδια.

Η Katerine Duska είναι μια τραγουδίστρια/τραγουδοποιός που διαμένει στην Αθήνα. Γεννημένη και μεγαλωμένη στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ του Καναδά με Έλληνες γονείς, ήταν επόμενο οι επιρροές της να είναι πολυπολιτισμικές. Σε νεαρή ηλικία μυήθηκε στους ήχους της Ελληνικής folk μουσικής και τις δουλειές των εθνικών δημιουργών μας όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και Μίμης Πλέσσας. Καθώς μεγάλωνε, έγινε φανατική ακροάτρια της soul, της pop και της r&b μουσικής, από όπου και πήρε την χαρακτηριστική soulful χροιά στη φωνή της, που είναι το γνώρισμα της μέχρι σήμερα. Ορκίζεται στο όνομα των Beatles και της Nina Simone που είναι οι αξεπέραστα αγαπημένοι της καλλιτέχνες και επίσης περιλαμβάνει τους Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Marvin Gaye, Ray Charles, The Cure, Radiohead, Glen Hansard και Erykah Badu, στις μουσικές επιρροές της.

Σάββατο 26 Ιουλίου

Μπλε

Οι ΜΠΛΕ, το συγκρότημα έκπληξη της δεκαετίας του ‘90, συνεχίζουν ακάθεκτοι τις εμφανίσεις τους σε όλη την Ελλάδα.

18 χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι ΜΠΛΕ εμφανίστηκαν στην ελληνική μουσική σκηνή, ανατρέποντας τα μέχρι τότε δεδομένα με τον ιδιαίτερο ήχο τους και την μοναδική αισθητική τους.

Από το 1996 μέχρι και σήμερα δεν έχουν σταματήσει να εντυπωσιάζουν, με το αστείρευτο ταλέντο τους,  το ήθος τους και την σκηνική τους παρουσία – αντάξια πολλών συγκροτημάτων της διεθνούς μουσικής σκηνής – .

Εκατοντάδες πετυχημένες συναυλίες, πολλά μουσικά βραβεία, χρυσά και πλατινένια albums και πολλά ραδιοφωνικά hits που όλοι έχουμε αγαπήσει, έχουν καθιερώσει πλέον τους ΜΠΛΕ ως ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά συγκροτήματα.

Τα τραγούδια τους ‘Φοβάμαι’, ‘Νιώθω ενοχές’, ‘Πιάνω φωτιά’, ‘Τον ίδιο το Θεό’, ‘Κόκκινο φιλί’, ‘Δε Θέλω’, ‘Μια φορά κι ένα καιρό’ και πολλά άλλα, ακούγονται με διαχρονική συνέχεια και οι εκρηκτικές τους εμφανίσεις καθηλώνουν και τον πιο απαιτητικό ακροατή.

Soul Mates

Οι Soul Mates ιδρύθηκαν το 2009 και είναι ένα από τα ελάχιστα αμιγώς soul/funk συγκροτήματα στην Ελλάδα.  Ερμηνεύοντας τραγούδια από Stevie Wonder και Bill Whithers μέχρι Joss Stone και Jamiroquai έχουν εμφανιστεί στις σημαντικότερες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Ελλάδας όπως Gazarte, Faust, Trova, Σταυρός του Νότου, Gagarin, Koo Koo, Matala Beach Festival, κ.α.

Το 2012 διασκευάζουν και ηχογραφούν το “Roof Off”, ένα κομμάτι των Laura Vane & The Vipertones και το Pushin’ On του Quantic με ερμηνεύτρια την Alice Russell για τους οποίους την ίδια χρονιά ανοίγουν την συναυλία τους στην Αθήνα.

Πέρυσι τον Απρίλιο εμφανίζονται ως opening act στους Belleruche στο Koo Koo και ανεβαίνουν στη σκηνή του 1ου Meteora Music Festival.

Το 2014 συμμετέχουν στο αφιέρωμα του Guitafor στα 70′s στο Gazarte και τους υποδεχόμαστε για 2η φορά στο Meteora Music Festival.

 

Κυριακή 27 Ιουλίου

My Excuse

Οι My Excuse σχηματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη από τον τραγουδιστή και frontman, Στέφανο Τριανταφύλλη. Το 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους official single “Is it Over Now” σε παραγωγή του Ron St Germain. Τον Ιούλιο του 2012, οι My Excuse επιστρέφουν από την Αμερική αφού έχουν ολοκληρώσει το πρώτο τους U.S. tour. Τον Φεβρουάριο του 2013 οι My Excuse πραγματοποίησαν το 2ο tour τους σε Αμερική και Καναδά. Με αφετηρία τη Νέα Υόρκη επισκέφθηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις της Βόρειας Αμερικής για περισσότερες από 30 live εμφανίσεις. Λίγους μήνες μετά, τον Μάιο του 2013, κυκλοφόρησαν το δεύτερο album τους “All I’ve Become”. Η ηχογράφηση του νέου τους album ολοκληρώθηκε στην Αμερική κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους το καλοκαίρι του 2012 και η παραγωγή έγινε από τον Ron St Germain.

Από τον περασμένο χειμώνα οι My Excuse βρίσκονται στη Νέα Υόρκη και ετοιμάζουν νέο υλικό.

Το καλοκαίρι όμως έφτασε και επιστρέφουν για μια σειρά από καλοκαιρινά open air shows στην Ελλάδα. Ένα από αυτά θα είναι στις 27 Ιουλίου στη σκηνή του Meteora Music Festival.

Villagers of Ioannina City

Οι Villagers of Ioannina City ή V.I.C., είναι ενα πειραματικό και ιδιαίτερο ροκ συγκρότημα από τα Ιωάννινα.

Ο μοναδικός ήχος τους είναι μια μίξη ψυχεδελικού post rock με τον παραδοσιακό ήχο της Ηπείρου, το οποίο χτίζουν με ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, πολυφωνικά και παραδοσιακό ηπειρώτικο κλαρίνο.

Δημιουργήθηκαν το 2007 και έκτοτε έχουν παίξει σε πολλά φεστιβάλ και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Έχουν κυκλοφορήσει ένα promo cd το 2010 και την πρωταπριλιά κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους με τίτλο “Riza”

Οι V.I.C είναι:

Αλέξης Καραμέτης: κιθάρα/φωνή

Κωνσταντής Πιστιόλης: κλαρίνο/πνευστά/φωνή

Άκης Ζώης: μπάσο

Άρης Γιαννόπουλος: τύμπανα

Αχιλλέας Ράδης: πλήκτρα/φωνή

Outdoor Activities

Σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο “visitmeteora” οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την δυνατότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας να συμμετέχουν σε οργανωμένες outdoor δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδηλασία, ορειβασία και αναρρίχηση μαζί με έμπειρους εκπαιδευτές στην ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων.

**Διαγωνισμός για 2 διπλές τριήμερες προσκλήσεις!!