Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Φαινόμενο Σνόουντεν: Ανήσυχη συζήτηση στο Public Café Συντάγματος

Φαινόμενο Σνόουντεν: Ανήσυχη συζήτηση στο Public Café Συντάγματος

Φαινόμενο Σνόουντεν: “Ανήσυχη συζήτηση” με τους Α.Βλάχο, Θ.Γεωργακόπουλο, Σ.Κούλογλου, Φωτεινή Παζαρτζή, Δ. Χριστόπουλο στο Public Café Συντάγματος.


Είναι προδότης ή μήπως σωτήρας ο Έντουαρντ  Σνόουντεν;

 

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Λουκ Χάρντινγκ "Φάκελος Σνόουντεν" στα ελληνικά, το Public Συντάγματος και οι εκδόσεις Καστανιώτη σάς καλούν την Τετάρτη 9 Ιουλίου σε μια «ανήσυχη» συζήτηση, με συντονίστρια τη Μικέλα Χαρτουλάρη, γύρω από τις πλέον «ενοχλητικές» διαστάσεις της κατάχρησης εξουσίας, της πολιτικής ανυπακοής, της υποταγής αλλά και της χειραφέτησης των σύγχρονων κοινωνιών.  Μια συζήτηση για το αίτημα της δημοκρατίας, τις πολιτικές ελευθερίες, και την εθνική ασφάλεια.

 

Στο πάνελ συμμετέχουν οι:

Άγγελος Βλάχος, ιστορικός με θητεία εμπειρογνώμονα στον κρατικό μηχανισμό, συνεργάτης του ηλεκτρονικού περιοδικού www.chronosmag.eu

Θοδωρής Γεωργακόπουλος, συγγραφέας, και blogger, συνιδρυτής της Nest Media εταιρείας ψηφιακών μέσων

Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος, ιδρυτής και διευθυντής του ψηφιακού ενημερωτικού ιστότοπου TVXS- TV χωρίς σύνορα, δημιουργός και του ντοκυμαντέρ «Whistleblowers: αυτοί που γνώριζαν μυστικά»

Φωτεινή Παζαρτζή, αναπληρώτρια καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Δημήτρης Χριστόπουλος, πολιτικός επιστήμονας, καθηγητής στο Πάντειο πανεπιστήμιο και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

Θα προβληθεί απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ «Whistleblowers: Αυτοί που γνώριζαν μυστικά» του Στέλιου Κούλογλου.


Η ελληνική έκδοση του βιβλίου «Φάκελος Σνόουντεν» από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, που έγραψε ο δημοσιογράφος και βραβευμένος ξένος ανταποκριτής της εφημερίδας Guardian Λουκ Χάρντινγκ και μόλις κυκλοφόρησε σε μετάφραση του Αντώνη Καλοκύρη, φωτίζει ένα ζήτημα-βόμβα με συνέπειες που ακόμα μάς διαφεύγουν.

 

Διαβάστε πληροφορίες για το βιβλίο, εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Βασίλης Αλεξάκης παρουσιάζει το νέο του μυθιστόρημα
02.12.2016 14:54
Τα Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Βασίλη Αλεξάκη, Το Κλαρινέτο, την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016, στις 9 μ.μ., στο Public Café Συντάγματος.
Συζήτηση με τη Σοφία Νικολαΐδου για το βιβλίο της
19.10.2016 11:12
Μια εκδήλωση με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ.
Φάκελος Σνόουντεν - Luke Harding
29.09.2016 10:53
Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το βιβλίο "Φάκελος Σνόουντεν - Η ιστορία του Νο. 1 καταζητούμενου στον κόσμο" του Luke Harding σε μετάφραση του Αντώνη Καλοκύρη.
Ο Χρήστος Γιανναράς στις Συναντήσεις Με Συγγραφείς στο Cafe του ΙΑΝΟΥ
16.09.2016 13:15
Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον Χρήστο Γιανναρά με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο Την αλήθεια κατάματα των εκδόσεων ΙΑΝΟS. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού.
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: Παρουσίαση/συζήτηση, με θέμα την αποδοχή του διαφορετικού
18.03.2016 09:49
Οι Εκδόσεις Γρηγόρη και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σας προσκαλούν την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, σε μία τρισδιάστατη παρουσίαση/συζήτηση, με θέμα την αποδοχή του διαφορετικού, τον σχολικό εκφοβισμό και τη διαχείριση του άγχους.