Φαινόμενο Σνόουντεν: “Ανήσυχη συζήτηση” με τους Α.Βλάχο, Θ.Γεωργακόπουλο, Σ.Κούλογλου, Φωτεινή Παζαρτζή, Δ. Χριστόπουλο στο Public Café Συντάγματος.


Είναι προδότης ή μήπως σωτήρας ο Έντουαρντ  Σνόουντεν;

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Λουκ Χάρντινγκ “Φάκελος Σνόουντεν” στα ελληνικά, το Public Συντάγματος και οι εκδόσεις Καστανιώτη σάς καλούν την Τετάρτη 9 Ιουλίου σε μια «ανήσυχη» συζήτηση, με συντονίστρια τη Μικέλα Χαρτουλάρη, γύρω από τις πλέον «ενοχλητικές» διαστάσεις της κατάχρησης εξουσίας, της πολιτικής ανυπακοής, της υποταγής αλλά και της χειραφέτησης των σύγχρονων κοινωνιών.  Μια συζήτηση για το αίτημα της δημοκρατίας, τις πολιτικές ελευθερίες, και την εθνική ασφάλεια.

Στο πάνελ συμμετέχουν οι:

Άγγελος Βλάχος, ιστορικός με θητεία εμπειρογνώμονα στον κρατικό μηχανισμό, συνεργάτης του ηλεκτρονικού περιοδικού www.chronosmag.eu

Θοδωρής Γεωργακόπουλος, συγγραφέας, και blogger, συνιδρυτής της Nest Media εταιρείας ψηφιακών μέσων

Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος, ιδρυτής και διευθυντής του ψηφιακού ενημερωτικού ιστότοπου TVXS- TV χωρίς σύνορα, δημιουργός και του ντοκυμαντέρ «Whistleblowers: αυτοί που γνώριζαν μυστικά»

Φωτεινή Παζαρτζή, αναπληρώτρια καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Δημήτρης Χριστόπουλος, πολιτικός επιστήμονας, καθηγητής στο Πάντειο πανεπιστήμιο και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θα προβληθεί απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ «Whistleblowers: Αυτοί που γνώριζαν μυστικά» του Στέλιου Κούλογλου.


Η ελληνική έκδοση του βιβλίου «Φάκελος Σνόουντεν» από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, που έγραψε ο δημοσιογράφος και βραβευμένος ξένος ανταποκριτής της εφημερίδας Guardian Λουκ Χάρντινγκ και μόλις κυκλοφόρησε σε μετάφραση του Αντώνη Καλοκύρη, φωτίζει ένα ζήτημα-βόμβα με συνέπειες που ακόμα μάς διαφεύγουν.

Διαβάστε πληροφορίες για το βιβλίο, εδώ.