Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Tom Powell-Ζωγραφική: Έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας

Tom Powell-Ζωγραφική: Έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας

H  έκθεση Tom Powell -  Ζωγραφική θα εγκαινιαστεί  στο Ιστορικό Αρχείο- Μουσείο Ύδρας, το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014.

 

Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας,  στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προβολή του έργου νέων  ταλαντούχων καλλιτεχνών,  φιλοξενεί στον εκθεσιακό του χώρο  έναν  αξιόλογο δημιουργό στα πρώτα βήματα της εικαστικής του πορείας, τον Tom Powell,  που, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη δείξει σημαντικά δείγματα «γραφής» μέσω του ζωγραφικού του έργου. 

 

O Tom γεννήθηκε το 1987 στη Γαλλία. Απόφοιτος της Γαλλικής Σχολής  De Compagnons du Devoir et du Tour με ειδικότητα στην ξυλουργική τέχνη, ο νεαρός  Powell είχε όλη την ευκαιρία, μετά τη  μόνιμη εγκατάστασή του στην Ύδρα, να αφιερωθεί στη ζωγραφική.

Και βέβαια το σύνολο του έργου του  είναι εμπνευσμένο κυρίως από την αγαπημένη του «δεύτερη πατρίδα», την Ύδρα….

 

Μέντορές του δυο σημαντικοί δημιουργοί που, συμπτωματικά, κατάγονται από αυτό το νησί: ο μεγάλος μας Ακαδημαϊκός δάσκαλος Παναγιώτης Τέτσης και ο, υδραίος επίσης την καταγωγή, εκλεκτός ζωγράφος Δημήτρης Κασούμης. Ο θαυμασμός του νεαρού καλλιτέχνη για το έργο των συγκεκριμένων  δημιουργών και η επήρεια που ασκούν στο δικό του έργο  είναι καταφανής…

 

Ο Tom Powell αγαπά κυρίως τις ελαιογραφίες αλλά πειραματίζεται και στα σχέδια ή και στα έργα με μεικτή τεχνική.

Τοπία, νεκρές φύσεις, προσωπογραφίες, όλα αποτελούν καρπούς χρόνου, μνήμης και αγάπης του νεαρού ζωγράφου και μια ειλικρινή έκφραση της προσωπικής εκφραστικής εικαστικής του αποκρυστάλλωσης. Αυτό όμως που αναμφίβολα αποτελεί το δυνατό του σημείο είναι η τοπιογραφία με τις χαρμόσυνες πάντοτε προσμίξεις χρώματος και φωτός.

 

Η δυναμική ισορροπία μεταξύ αφαίρεσης και παραστατικότητας στο σχέδιό του συνδυασμένη πάντοτε με τα δυνατά χρώματα στις συνθέσεις του, χωρίς άλλο, θα τον αναδείξουν  σύντομα σε έναν από τους πολύ καλούς καλλιτέχνες του 21ου αιώνα.

Ντίνα Αδαμοπούλου

Σχετικές ειδήσεις
Σπύρος Παπαλουκάς. SYNOPSIS. Ζωγραφική, αγιογραφίες, σχέδια, μακέτες: έκθεση με έργα από τη Συλλογή του Ιδρύματος Β. & Μ Θεοχαράκη
28.09.2016 16:34
Την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016 στις 20.00 θα εγκαινιαστεί η έκθεση «Σπύρος Παπαλουκάς. SYNOPSIS. Ζωγραφική, αγιογραφίες, σχέδια, μακέτες».
Οι Αυθάδειες του Ήλιου: εικαστική έκθεση με έργα του Leonardo Cremonini στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας
22.08.2016 12:55
Έξι χρόνια μετά το θάνατο του μεγάλου εικαστικού Leonardo Cremonini, το Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο Ύδρας διοργανώνει και παρουσιάζει από 3 Σεπτεμβρίου έως 30 Οκτωβρίου 2016 την έκθεση «Οι Αυθάδειες του Ήλιου» με έργα του μεγάλου Ιταλού δημιουργού, σε επιμέλεια του Αλέξη Βερούκα.
ταξίδι στο χρόνο…: Έκθεση του Νώντα Ρεντζή στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο της Ύδρας
11.05.2016 14:13
Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο της Ύδρας σας καλεί σε ένα «ταξίδι στο χρόνο…»μέσα από την ζωγραφική του σύγχρονου λαϊκού ζωγράφου Νώντα Ρεντζή. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στις 11.30.
Κάλλος / Kallos: ομαδική εικαστική έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο της Ύδρας
25.04.2016 17:11
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας εγκαινιάζεται την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 19:00 η ομαδική εικαστική έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μουσείου έως τις 26 Ιουνίου.
Έλληνες Ναΐφ Ζωγράφοι από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας
16.03.2016 13:27
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας θα φιλοξενείται από την Παρασκευή 25 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2016 η έκθεση «Έλληνες Ναΐφ Ζωγράφοι» με έργα από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.