Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

«Κινηματογραφώντας προσωπικές ιστορίες και παραμύθια»: Εργαστήριο στο Πήλιο με τον Βασίλη Λουλέ

«Κινηματογραφώντας προσωπικές ιστορίες και παραμύθια»: Εργαστήριο στο Πήλιο με τον Βασίλη Λουλέ
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», θα πραγματοποιηθεί το κινηματογραφικό εργαστήριο «Κινηματογραφώντας προσωπικές ιστορίες και παραμύθια», με τον σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ.
 
Το Εργαστήριο απευθύνεται σ’ αυτούς που τους αρέσει να ακούν ή να αφηγούνται παραμύθια , που αγαπούν παράλληλα τις ιστορίες που αφηγείται το σινεμά , που έχουν όρεξη και περιέργεια να μάθουν πώς συνδυάζονται αυτά τα δυο, πώς φτιάχνεται ένα ντοκιμαντέρ με ανθρώπους που αφηγούνται τα προσωπικά τους βιώματα ή ιστορίες και παραμύθια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει για τους εκπαιδευτικούς, που έχουν πολλά να απολαύσουν και να μάθουν, για να τα εφαρμόσουν στη συνέχεια στη δική τους σχολική τάξη. 

Μπορούν να πάρουν μέρος, εκπαιδευτικοί, σινεφίλ , επαγγελματίες  και μη του σινεμά, και γενικότερα όσοι έχουν όρεξη, περιέργεια, κέφι και υπομονή!

ΔΕΝ είναι απαραίτητη η προηγούμενη εμπειρία.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα.


Παράλληλες προβολές

Τη Δευτέρα 4 Αυγούστου, στις 9.30μμ, θα προβληθεί το δίωρο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί» στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Γεωργίου Νηλείας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Στο ίδιο χωριό, την Παρασκευή 8 Αυγούστου, στις 10.30μμ, θα προβληθεί ένα επιλεγμένο ημίωρο απόσπασμα από την ίδια ταινία στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.

 

 

Πέρασα κι εγώ από κει …κι είχα την κάμερα ανοιχτή


Αφορμή για το Εργαστήριο αυτό είναι η πλούσια εμπειρία μου από το δίωρο ντοκιμαντέρ για τους λαϊκούς παραμυθάδες της υπαίθρου «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί» (το οποίο, παρεμπιπτόντως, θα προβληθεί ανάμεσα στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ).

Το Εργαστήριο περιλαμβάνει προβολές ντοκιμαντέρ και ανάλυση, βιωματικές ασκήσεις πάνω στη γλώσσα του σινεμά και ένα διήμερο πρακτικής άσκησης με κινηματογράφηση αφηγήσεων παραμυθιών – θα επιλεγούν ανάμεσα σε αυτές που θα γίνονται στους γύρω χώρους στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. 
Περιλαμβάνει και κινηματογράφηση αφήγησης παραμυθιών μέσα στο τραινάκι του Πηλίου κατά τη διάρκεια ταξιδιού!
 
Εκεί λοιπόν ανάμεσα στις πλούσιες δραστηριότητες του Φεστιβάλ Αφήγησης, ανάμεσα στο βουνό του Πηλίου και στις κοντινές θάλασσες θα απλωθεί και η δική μας δράση! Με πολύ κέφι και όρεξη, με καλή παρέα! 

Βασίλης Λουλές


 

 

*Πλήρης περιγραφή του Εργαστηρίου «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» στην παρακάτω σελίδα: http://paramythiakaimythoitoukentavrou.blogspot.gr/p/2014.html
 

*Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» καθώς και πληροφορίες για διαμονή εδώ: http://paramythiakaimythoitoukentavrou.blogspot.gr/p/6-12-2012.html

 

Σχετικές ειδήσεις
Εργαστήριο αφήγησης με τον Στέλιο Πελασγό στο Εργαστήρι Μαιρηβή
07.12.2016 10:08
Το Εργαστήρι Μαιρηβή και ο Στέλιος Πελασγός, στο πλαίσιο της Διεθνούς σχολής προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης 2016-2017, διοργανώνουν μια σειρά εργαστηρίων αφήγησης με τίτλο Τα μυστικά του παραμυθά.
Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς από την ομάδα Μικρός Νότος
23.11.2016 11:24
Το εργαστήριο με τίτλο «Παραμύθια & έθιμα στη σχολική τάξη: το θεατρικό παιχνίδι ως εκπαιδευτικό εργαλείο» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο θέατρο Tempus Verum Εν Αθήναις.
Εργαστήριο Αφήγησης Τσιγγάνικων Παραμυθιών στο Εργαστήρι Μαιρηβή
23.09.2016 10:48
Το Εργαστήρι Μαιρηβή μας προσκαλεί σε ένα εργαστήριο αφήγησης τσιγγάνικων παραμυθιών, με τους Αρμέλ και Πεππό Ωντιγκάν.
Εργαστήριο με τον Dennis Reid στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών
29.06.2016 14:57
Στο πλαίσιο των Παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ένα δωρεάν εργαστήριο με τον Denis Reid, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Άτιτλο_: Εργαστήριο για ζογκλέρ από την ομάδα του Alessandro Sciarroni στο Φεστιβάλ Αθηνών
06.06.2016 15:01
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο από τους ερμηνευτές της ομάδας Alessandro Sciarroni (Lorenzo Crivellari, Edoardo Demontis, Victor Garmendia Torija, Pietro Selva Bonino), με τίτλο Άτιτλο_: Εργαστήριο για ζογκλέρ (Untitled_Juggling Workshop).