Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», θα πραγματοποιηθεί το κινηματογραφικό εργαστήριο «Κινηματογραφώντας προσωπικές ιστορίες και παραμύθια», με τον σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ.
 
Το Εργαστήριο απευθύνεται σ’ αυτούς που τους αρέσει να ακούν ή να αφηγούνται παραμύθια, που αγαπούν παράλληλα τις ιστορίες που αφηγείται το σινεμά, που έχουν όρεξη και περιέργεια να μάθουν πώς συνδυάζονται αυτά τα δυο, πώς φτιάχνεται ένα ντοκιμαντέρ με ανθρώπους που αφηγούνται τα προσωπικά τους βιώματα ή ιστορίες και παραμύθια.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει για τους εκπαιδευτικούς, που έχουν πολλά να απολαύσουν και να μάθουν, για να τα εφαρμόσουν στη συνέχεια στη δική τους σχολική τάξη. 

Μπορούν να πάρουν μέρος, εκπαιδευτικοί, σινεφίλ, επαγγελματίες  και μη του σινεμά, και γενικότερα όσοι έχουν όρεξη, περιέργεια, κέφι και υπομονή!



ΔΕΝ είναι απαραίτητη η προηγούμενη εμπειρία.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα.


Παράλληλες προβολές

Τη Δευτέρα 4 Αυγούστου, στις 9.30μμ, θα προβληθεί το δίωρο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί» στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Γεωργίου Νηλείας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Στο ίδιο χωριό, την Παρασκευή 8 Αυγούστου, στις 10.30μμ, θα προβληθεί ένα επιλεγμένο ημίωρο απόσπασμα από την ίδια ταινία στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.

Πέρασα κι εγώ από κει …κι είχα την κάμερα ανοιχτή


Αφορμή για το Εργαστήριο αυτό είναι η πλούσια εμπειρία μου από το δίωρο ντοκιμαντέρ για τους λαϊκούς παραμυθάδες της υπαίθρου «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί» (το οποίο, παρεμπιπτόντως, θα προβληθεί ανάμεσα στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ).

Το Εργαστήριο περιλαμβάνει προβολές ντοκιμαντέρ και ανάλυση, βιωματικές ασκήσεις πάνω στη γλώσσα του σινεμά και ένα διήμερο πρακτικής άσκησης με κινηματογράφηση αφηγήσεων παραμυθιών – θα επιλεγούν ανάμεσα σε αυτές που θα γίνονται στους γύρω χώρους στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. 
Περιλαμβάνει και κινηματογράφηση αφήγησης παραμυθιών μέσα στο τραινάκι του Πηλίου κατά τη διάρκεια ταξιδιού!

 
Εκεί λοιπόν ανάμεσα στις πλούσιες δραστηριότητες του Φεστιβάλ Αφήγησης, ανάμεσα στο βουνό του Πηλίου και στις κοντινές θάλασσες θα απλωθεί και η δική μας δράση! Με πολύ κέφι και όρεξη, με καλή παρέα! 


Βασίλης Λουλές




 

*Πλήρης περιγραφή του Εργαστηρίου «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» στην παρακάτω σελίδα: http://paramythiakaimythoitoukentavrou.blogspot.gr/p/2014.html
 

*Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» καθώς και πληροφορίες για διαμονή εδώ: http://paramythiakaimythoitoukentavrou.blogspot.gr/p/6-12-2012.html