Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, το ARKKI (School of Architecture for children and Youth), ήρθε στην Ελλάδα και ξεκίνησε τη δράση του αυτό το καλοκαίρι στο Ίδρυμα Θεοχαράκη με δραστηριότητες αρχιτεκτονικού παιχνιδιού για παιδιά ηλικίας από 7 έως 13 ετών. Την Δευτέρα 7 και την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014 θα πραγματοποιηθεί ο Γ’ Κύκλος.

Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές τα παιδιά εξερευνούν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο και με τη φαντασία τους τον δημιουργούν από άλλη οπτική, έξω και πέρα από τα συνηθισμένα. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις κλίσεις μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό. Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία, τη δημιουργικότητά τους και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους.

Ημερομηνίες κύκλων:

• Α’ ΚΥΚΛΟΣ: Δευτέρα 23 Ιουνίου και Τετάρτη 25 Ιουνίου

• B’ KYKΛΟΣ: Δευτέρα 30 Ιουνίου – Τετάρτη 1 Ιουλίου

• Γ’ ΚΥΚΛΟΣ: Δευτέρα 7 Ιουλίου – Τετάρτη 9 Ιουλίου

• Δ’ ΚΥΚΛΟΣ: Δευτέρα 14 Ιουλίου – Τετάρτη 16 Ιουλίου

Ώρα : 11.00- 13.00

Οι θέσεις είναι περιορισμένες ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα της διαδικασίας και τα αποτελέσματα να ανταποκρίνονται στα φινλανδικά πρότυπα.

Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση και να αποσταλεί με email στο: kpapaspiliopoulou@thf.gr ή με fax 210-3611380, καθώς και να έχει γίνει προπληρωμή.