Οι μουσειοπαιδαγωγοί του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης προτείνουν ένα αλλιώτικο καλοκαιρινό δημιουργικό εργαστήριο για τους μικρούς επισκέπτες από το…μηδέν!


Φτιάχνουμε τις πρώτες ύλες & δημιουργούμε με αυτές!

Χαρτί: φτιάχνουμε το δικό μας χαρτί, ανακυκλώνοντας χαρτί και πειραματιζόμαστε με τα υλικά που μπορούμε να αναμίξουμε. Σιδερώνουμε το τελικό προϊόν και ξεκινούμε ζωγραφική.

Κιμωλία: φτιάχνουμε τις δικές μας τεράστιες κιμωλίες και ζωγραφίζουμε την είσοδο του μουσείου με αυτές.

 

Πλαστελίνη: μαγειρεύουμε τη δικιά μας πλαστελίνη ακολουθώντας κατά γράμμα μια πανάρχαια ρωσική συνταγή και δημιουργούμε τρισδιάστατες κατασκευές με αυτήν.

 

Το σώμα μας: εύπλαστη ύλη όπως η πλαστελίνη αλλά είναι ζωντανή και δική μας. Με ένα μάθημα γιόγκα από το Armonia Yoga Studio για παιδιά, προσπαθούμε να απελευθερώσουμε το σώμα, τα συναισθήματα και το νου μας από εντάσεις για να γίνουμε έξτρα δημιουργικοί σε ένα εκτονωτικό ζωγραφικό σέσσιον.

Tips: Συμβουλέψτε τα παιδιά σας να φορέσουν άνετα κ πρόχειρα ρούχα για να τα λερώνουν χωρίς τύψεις, να έχουν μαζί τους το καπέλο τους, τη φωτογραφική μηχανή (αν έχουν), νερό και το δεκατιανό τους για το ενδιάμεσο break. Την Παρασκευή 4 Ιουλίου φροντίστε να φορούν ρούχα κατάλληλα για γυμναστική.

*όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι μη τοξικά

**είναι σκόπιμη η ενημέρωση για τυχόν αλλεργίες