Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

από το…Μηδέν: Εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

από το…Μηδέν: Εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Οι μουσειοπαιδαγωγοί του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης προτείνουν ένα αλλιώτικο καλοκαιρινό δημιουργικό εργαστήριο για τους μικρούς επισκέπτες από το…μηδέν!


Φτιάχνουμε τις πρώτες ύλες & δημιουργούμε με αυτές!

 

Χαρτί: φτιάχνουμε το δικό μας χαρτί, ανακυκλώνοντας χαρτί και πειραματιζόμαστε με τα υλικά που μπορούμε να αναμίξουμε. Σιδερώνουμε το τελικό προϊόν και ξεκινούμε ζωγραφική.

 

Κιμωλία: φτιάχνουμε τις δικές μας τεράστιες κιμωλίες και ζωγραφίζουμε την είσοδο του μουσείου με αυτές.

 

Πλαστελίνη: μαγειρεύουμε τη δικιά μας πλαστελίνη ακολουθώντας κατά γράμμα μια πανάρχαια ρωσική συνταγή και δημιουργούμε τρισδιάστατες κατασκευές με αυτήν.

 

Το σώμα μας: εύπλαστη ύλη όπως η πλαστελίνη αλλά είναι ζωντανή και δική μας. Με ένα μάθημα γιόγκα από το Armonia Yoga Studio για παιδιά, προσπαθούμε να απελευθερώσουμε το σώμα, τα συναισθήματα και το νου μας από εντάσεις για να γίνουμε έξτρα δημιουργικοί σε ένα εκτονωτικό ζωγραφικό σέσσιον.

 

Tips: Συμβουλέψτε τα παιδιά σας να φορέσουν άνετα κ πρόχειρα ρούχα για να τα λερώνουν χωρίς τύψεις, να έχουν μαζί τους το καπέλο τους, τη φωτογραφική μηχανή (αν έχουν), νερό και το δεκατιανό τους για το ενδιάμεσο break. Την Παρασκευή 4 Ιουλίου φροντίστε να φορούν ρούχα κατάλληλα για γυμναστική.

*όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι μη τοξικά

**είναι σκόπιμη η ενημέρωση για τυχόν αλλεργίες

Σχετικές ειδήσεις
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά στην Επίδαυρο!
02.08.2016 12:32
Το πιλοτικό πρόγραμμα της πρώτης δημιουργικής απασχόλησης στην Επίδαυρο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα παιδιά και τους κηδεμόνες τους. Οι θεματικές ενότητες των καλλιτεχνικών και παιδαγωγικών δράσεων εμπνεύστηκαν από την παράσταση Οιδίπους Τύραννος όπου τόσο τα θέματα του θεατρικού έργου, όσο και η σκηνοθεσία, η σκηνογραφία και η μουσική της παράστασης αποτέλεσαν τα βασικά εργαλεία της δημιουργικής έκφρασης των νεαρών μας φίλων (παιδιά από 4 έως 12 ετών).
Από το …Μηδέν vol.2”: Καλοκαιρινά εργαστήρια στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
21.06.2016 10:44
Υποδεχόμαστε τον Ιούλιο στο λιμάνι, 12-15.07 & 19-22.07, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με δύο αλλιώτικα καλοκαιρινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, ξεκινώντας... από το Μηδέν!
Ας ντυθούμε... με Τέχνη!: θερινά εργαστήρια στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
10.06.2016 16:38
Tο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προσκαλεί τους μικρούς του φίλους στα θερινά μουσειοπαιδαγωγικά εργαστήρια τέχνης με τίτλο “Ας ντυθούμε... με Τέχνη!”
Καλοκαιρινό Camp στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης
23.05.2016 14:50
Για 3η συνεχή χρονιά το Μουσείο Παιδικής Τέχνης, με τη δημιουργική συνεργασία των εκδόσεων Πατάκη, της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης και των καταστημάτων Κάισσα, διοργανώνει καλοκαιρινό καμπ για παιδιά 5-10 ετών στο χώρο του, στο νεοκλασικό κτήριο όπου στεγάζεται το Μουσείο.
Lost in Port: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων
18.05.2016 10:33
Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων γιορτάζουν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του ΦΚΘ, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.