Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Η φημισμένη Royal Symphonic Band of the Belgian Guides του Βελγίου στην Κρήτη

Η φημισμένη Royal Symphonic Band of the Belgian Guides του Βελγίου στην Κρήτη

Μια ξεχωριστή εκδήλωση , Ελληνοβελγικής σύμπραξης, θα δροσίσει στις αρχές Ιουλίου το Ρέθυμνο της Κρήτης.

 

Η φημισμένη ανά τον κόσμο ROYAL SYMPHONIC BAND OF THE BELGIAN GUIDES  του Βελγίου, θα δώσει μια μοναδική συναυλία , με ελεύθερη είσοδο, στη Φορτέτζα, στις 6 Ιουλίου, και ώρα 9μμ, ενώ το προηγούμενο βράδυ της 5ης Ιουλίου, ώρα 9μμ, δίνει ραντεβού γνωριμίας με το κοινό του Ρεθύμνου στον Δημοτικό Κήπο της πόλης, στο πλαἰσιο του Φεστιβάλ Κρητικής διατροφής με μια μουσική πρόγευση της μαγείας που θα απολαύσουμε στη συναυλία στη Φορτέτζα.

 

Η εκδήλωση, στην οποία θα παρευρεθεί και ο Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα, κος Marc van den Reeck, είναι πρωτοβουλία του Υπουργείου Άμυνας του Βελγίου, με αφορμή την Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το πρώτο μισό του 2014, διοργανώνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Βελγίου στην Αθήνα και του Δήμου Ρεθύμνου.

 

Η Βασιλική Συμφωνική Μπάντα του Βελγίου αποτελείται από 84 επίλεκτους μουσικούς και ένα εκλεκτό Σώμα 19 Σαλπιγκτών. Από την ίδρυσή της, το 1832, λόγω του υψηλού καλλιτεχνικού της επιπέδου, η ορχήστρα τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών καταξιωμένων συνθετών, από τον Berlioz μέχρι τον Stravinsky, καθώς, επίσης, έχει κερδίσει και ένα μεγάλο κοινό στο Βέλγιο και στο εξωτερικό. Η εκπληκτική αυτή Συμφωνική Ορχήστρα είχε πάντα σαν πηγή έμπνευσης την Βελγική μουσική, ιδιαίτερα τη μουσική των πνευστών. Υπηρετεί πιστά το σκοπό της, δίνοντας πολυάριθμα κονσέρτα στο Βέλγιο και στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε ραδιοφωνικές εκπομπές και πραγματοποιώντας ηχογραφήσεις, με αποτἐλεσμα να έχει δημιουργήσει τη φήμη μιας από τις πιό σημαντικές συμφωνικές ορχήστρες πνευστών στον κόσμο.

 

Ο Yves Segers είναι ο διευθυντής της ορχήστρας, από το Μάρτιο του 2008. Συνεχίζει πιστά την παράδοση των περίφημων προκατόχων του, έχοντας, ήδη, εμπλουτίσει το βιογραφικό της ορχήστρας με αξιοσημείωτες ηχογραφήσεις και συναυλίες , σε συνεργασία με διάσημους σολίστ, από το 2008 μέχρι σήμερα.

 

Στο πρόγραμμα της συναυλίας της 6ης Ιουλίου στο Ρέθυμνο, εκτός από έργα Βέλγων συνθετών, έχουν συμπεριληφθεί γνωστά έργα των Τσαϊκόφσκυ και Κατσατουριάν, αλλά και ένα έργο του Έλληνα συνθέτη Α. Μακρή.

Σχετικές ειδήσεις
Έργα των Μπραμς και Έλγκαρ από την Κρατική Ορχήστρα στο Μέγαρο
17.01.2017 17:02
Στην πρώτη της συμφωνική συναυλία για το 2017, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου (20.30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δύο έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, με λαμπρή διαδρομή στη διεθνή μουσική σκηνή.
  Οι φιναλίστ του 7ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας σε μία συναυλία!
31.08.2016 12:57
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο Κολωνού, τους φιναλίστ του 7ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου και τη συνδιδασκαλία της Αθανασίας Κυριακίδου.
Η Μαρία Λατσίνου για δύο συναυλίες στην Κρήτη
01.07.2016 11:20
Αθήνα – Κρήτη… μια ανάσα δρόμος. Στις πρώτες εμφανίσεις της εκτός Αθηνών η Μαρία Λατσίνου επισκέπτεται την Κρήτη προσκεκλημένη του Cretan Diet Festival (Ρέθυμνο, 5/7). Στο πλαίσιο της μίνι – τουρνέ στην Κρήτη εμφανίζεται επίσης στο Opus Wine Bar στο Ηράκλειο την Πέμπτη 7 Ιουλίου.
Συναυλία για τα θυρανοίξια της Μητρόπολης Αθηνών με τη Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών
28.06.2016 14:36
Ο Καθεδρικός Ιερός Ναός της Μητρόπολης Αθηνών ανοίγει ξανά τις πύλες του και την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών θα παρουσιάσει μία μεγάλη συναυλία στο προαύλιο.
Beethoven up to date: Συναυλία της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων
12.05.2016 12:07
Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 στην αίθουσα Aula της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ) υπό την διεύθυνση του Παύλου Σεργίου θα παρουσιάσει τα έργα Λεονόρα III, 3ο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα και 5η συμφωνία, του μεγάλου δημιουργού Beethoven.