Με όχημα την τεχνολογία, γνώμονα την εκπαίδευση και προορισμό τον πολιτισμό, ο ΟΤΕ και η COSMOTE συνδέουν, τις εποχές, τους ανθρώπους και τις ιδέες τους!

Αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάδειξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, ο Όμιλος ΟΤΕ χορηγεί οργανισμούς, έργα και εκθέσεις υψηλού κοινωφελούς ενδιαφέροντος με όχημα την τεχνολογία και γνώμονα την εκπαίδευση.  Στόχος δεν είναι μόνο η υλική στήριξη του πολιτισμού, αλλά η διάδοση και η ανάπτυξη ενός πνεύματος που αγκαλιάζει τον πολιτισμό, συμβάλλει στην εθνική ευημερία, ενισχύει την κοινωνία και θέτει τον άνθρωπο και τα επιτεύγματά του στο επίκεντρο.

Ο πρώτος «υπολογιστής» στην ιστορία της ανθρωπότητας


Από τον Απρίλιο του 2012 που άνοιξε τις πύλες της στο κοινό, η περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός», περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι την έχουν επισκεφθεί, ενώ χάρη στο αμείωτο ενδιαφέρον του κοινού έχει πάρει δύο φορές παράταση. Ο ΟΤΕ και η COSMOTE όχι μόνο υποστήριξαν αυτή τη διεθνούς εμβέλειας έκθεση, αλλά δημιούργησαν και ειδική εφαρμογή κινητής τεχνολογίας, που έδινε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ξεναγηθούν στο χώρο, και η οποία αποτελεί καινοτομία στη μουσειακή ξενάγηση της Ελλάδας.

Επίσημη ιστοσελίδα του ΕΑΜ: http://www.namuseum.gr/wellcome-gr.html

Ανάπλαση Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Θησείο


Την αποκατάσταση και αναβάθμιση του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το ιστορικό «Τηλεσκόπιο Δωρίδη» του Εθνικού Αστεροσκοποπείου Αθηνών, που κατασκευάστηκε το 1870 και μέχρι το 1959 ήταν το μεγαλύτερο στον κόσμο, έχει αναλάβει ο ΟΤΕ και η COSMOTE.  Το άρτια καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό του ΟΤΕ ανέλαβε την αποκατάσταση όλων των ηλεκτρομηχανολογικών προβλημάτων καθώς και την αποκατάσταση των δομικών προβλημάτων του κτηρίου.  Τον Σεπτέμβριο θα γιορταστούν τα 170 έτη λειτουργίας του.

Επίσημη ιστοσελίδα του ΕΑΑ: http://www.noa.gr/index.php?lang=el

Εμπειρία πέρα από τα όρια στο TEDx Kalamata


Φέτος τον Ιουνίου στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης (3ος αιων. π.χ.) η Ελλάδα προκαλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον και ο ΟΤΕ και η COSMOTE έδωσαν το παρών, στηρίζοντας ένα γεγονός στο οποίο συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Το θέμα του φετινού TEDx Kalamata έχει τίτλο «Limits» και προκαλεί το κοινό να εμπνευστεί, να ανακαλύψει και να υπερβεί τα όριά του.

H COSMOTE είναι μέγα χορηγός της εκδήλωσης και σε συνεργασία με τον ΟΤΕ κάλυψε όλες τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες της διοργάνωσης. Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω των υποδομών του ΟΤΕ, παρείχε κάλυψη δικτύου wifi σε αρχαιολογικό χώρο, η οποία θα παρέχεται δωρεάν στο κοινό. Την ίδια στιγμή η COSMOTE ενίσχυσε το δίκτυο κινητής της περιοχής, ενώ ο ΟΤΕ TV ως χορηγός επικοινωνίας, πρόβαλλε τη διοργάνωση μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας του, ενώ  μέσω του δικτύου του Ομίλου ΟΤΕ  πραγματοποιήθηκε  live streaming της εκδήλωσης.

Επίσημη ιστοσελίδα του TEDx Kalamata 2014: http://2014.tedxkalamata.com/

Γνωριμία με τον Νέο Κόσμο της καλλιτεχνικής παραγωγής στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών


Το πλούσιο έργο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, που περιλαμβάνει περισσότερες από 90 παραγωγές στο χώρο του Θεάτρου, της Μουσικής, των Εικαστικών, διαλέξεις και συνέδρια που στοχεύουν στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα με ξεναγήσεις, διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, εργαστήρια και σεμινάρια, για ενήλικες, σχολικές ομάδες, νέους και οικογένειες στηρίζει ο ΟΤΕ και η COSMOTE.

Επίσημη ιστοσελίδα της Στέγης: http://www.sgt.gr/

 


Αξέχαστες στιγμές στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών


Ο ΟΤΕ χορηγεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, που περιλαμβάνει συναυλίες γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών στη μοναδική ατμόσφαιρα ενός καταπράσινου κήπου. Πρόκειται  για μια αξέχαστη εμπειρία στο κέντρο της πόλης, στην καρδιά του καλοκαιριού.

Επίσημη ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής: http://www.megaron.gr/

Επικοινωνία σε άλλη διάσταση  από τον ΟΤΕ και την COSMOTE στον Ελληνικό Κόσμο


Ο ΟΤΕ και η COSMOTE χορηγούν την έκθεση «Η κατάκτηση του διαστήματος» από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, που παρουσιάζεται στον «Ελληνικό Κόσμο». Είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες παγκοσμίως εκθέσεις για το μέλλον του ανθρώπου στο διάστημα και προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα διαστημικά ταξίδια.

Εστιάζει στο μέλλον, ξεκινώντας από την ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος, μέχρι και τις μελλοντικές αποστολές στο ηλιακό μας σύστημα  αλλά και πέρα από αυτό. Αναδεικνύει  τα τελευταία αποτελέσματα ερευνών κορυφαίων επιστημόνων και μηχανικών, με εκθέματα που δίνουν μια πρώτη συναρπαστική εικόνα των επόμενων 50-100 χρόνων.

Επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Κόσμου: http://www.hellenic-cosmos.gr/